Automobilizam

1. Ne znam, vrlo su čudni. A roditelji, ova 'elita' naša i kupuje deci bmw-ove. Pa prave sranja svuda. A jednostavno nisu za bmw, tj. nisu ni za volan uopšte.

2. Da, bmw samo iskusni 40+ pro vozaci minimum, opasno je to.

3. Nema veze sa godinama. Samo mislim da većina ljudi možda nije dorasla jačim kolima.

4. A roditelji, ova 'elita' naša i kupuje deci bmw-ove. Pa prave sranja svuda.

Koliko znaš dece koja su dobila BMW od roditelja, a koliko među njima onih koji prave sranja svuda i šta to uopšte znači? Ozbiljno pitam.

5. Koliko znaš dece koja su dobila BMW od roditelja, a koliko među njima onih koji prave sranja svuda i šta to uopšte znači? Ozbiljno pitam.

Nisu samo bmw-i, ima i drugih. Dosta njih, u osnovnu školu sam išao sa decom od predsednika opštine, raznih direktora, inspektora, hirurga itd. Svi oni vuku dobre plate, još uzimaju mito (taj isti hirurg preti da ko mu ne da kintu da će ga ubiti na operacionom stolu) itd. Isto je i kod drugih. Od tih što ih ja znam svi prave sranja i za volanom, i uopšte u životu. Zaštićeni su od strane roditelja i mogu da rade šta hoće. Zato nas i smatraju svuda banana republikom.

Dosta ih i znam (sigurno ih 10-ak ima sa bmw-om, mečkom, audijem, tuaregom itd.), a dosta njih i samo vidim na ulici šta rade. Ovaj od hirurga je pre 2 godine umalo ubio čoveka koji je traktorom izlazio sa put sa njive, pukom srećom je preživeo, jer se raskurčeno govno vozilo 140 tamo gde je dozvoljeno 60. Pre neku godinu je sin od glavne sestre u gradskoj bolnici koja tripuje da je bog i batina, ubio dete neko na putu pančevo-beograd. Dete prelazilo na pešačkom, sa semaforom, a govedo nije stalo na crveno, samo je proleteo bmw-om i eto. Dobio je 2 godine uslovno jer su mu našli vezu , 2 godine uslovno za prekoračenje preko 100 km/h i ubistvo. Onda, gledam ih svako veče kada sam kod roditelja u stanu, u jednosmernoj uličici u zoni 30, pešačka je zona, ima 5-6 kafića nekih, svako veče se kurče tu kolima, pokušavaju da driftuju itd. da bi naložili neke te kurvice koje se tu okupljaju. Oće da driftuje, a ne zna ljudski da uradi polukružno u 3 poteza da uradi, a da ne olupa one ukrasne stubčiće.

Ima ko ih nije raskurčen, ali ga sam auto jednostavno povuče da se zeza (ne mislim samo na brzinu). A ima i ko dobro vozi.

Jednostavno, bmw i ta jača kola uglavnom te povuku da voziš brzo i da se zezaš, ali moraš da budeš vešt vozač da ne bi nekoga ubio u tom uživanju u autu.

6. Sve stoji ovo što si napisao, ali to kad klinac vozi 120 preko ograničenja, ne stane na crveno i ubije čoveka nema nikakve veze s tim što vozi zadnju vuču. Misliš da ga neki sajber japanac od 950 kubika, 160 konja i prednjom vučom ne bi povukao da vozi brzo?

7. Ja samo kažem da nije za svakoga takav auto. I da je bmw zajeban jer te povuče da ga brzo voziš. Nema veze sa vučom. Možda i grešim, ali ja mnogo ređe vidim da je neko u hondi, mazdi itd. pravio sranja, uglavnom ih prave u mercu, audiju i bmw-u. Nisu dobri i sigurni vozači, nemaju predstavu koliko nešto brzo ide i da ocene udaljenost, put kočenja itd.

Zato sam Papeta pitao da li je siguran i dobar vozač, da ume da vozi tako jak auto (u vojvodini je isto sjebano što su putevi očajni, stalno ima blata na njima itd.). Ili da ga savetujem da uzme nešto novije i malo slabije. Kaže da ima dozvolu 5 godina, ne znam da li i vozi 5 godina i tako neke stvari.

8. Možda i grešim, ali ja mnogo ređe vidim da je neko u hondi, mazdi itd. pravio sranja

To je jer su prednja vuca.

9. Inace preiritantna prica ta da je siguran vozac koji vozi ka baba i ostalo, ali necu komentarisati jer vazda ispadne gtd seljacina.

10. Србин највише зазире од муслимана, промаје и задње вуче

koliko se ja razumem u srbe-najvise zaziru od promaje i zamajca xd

11. miki lupeta jebe kevu inace mada ni to nije nista novo stalno tako bubne nesto pa se posle pere celo popodne

12. Ne kao baba. Ali ako voziš 120, onda treba da znaš i kako bezbedno da prikočiš, šta sa volanom da radiš, kako da voziš po kolotrazima dubine 10 cm, kako kad je blato na putu itd. Ne vozim ni ja kao baba, ok, poštujem uglavnom ograničenja tamo gde ima razloga (loš i preopterećen put). Kažem za ono, nema veze prednja, zadnja vuča, ima veze ono na šta te auto povlači. Bmw je zabavniji za vožnju i povuče te da se zezaš.

Upravo pod sigurnim vozačem smatram veštog vozača, da brzo i bezbedno može da stigne svuda.

13. Немојте се свађати, сигуран сам да сви баш објашњавате живот и то. Него какве су ове Хонде Прелуд, квари ли се овај систем управљања на све точкове и сл., које су мане?
    http://www.japanesesportcars.com/photos/d/132289-2/1987-honda-prelude-1.jpg

14. Ovaj od hirurga je pre 2 godine umalo ubio čoveka koji je traktorom izlazio sa put sa njive, pukom srećom je preživeo, jer se raskurčeno govno vozilo 140 tamo gde je dozvoljeno 60.

pa evo ovaj deluje kao vest vozac al mu izleti budala sa traktorom...

prvo treba da ti bude jasna jedna stvar: po zobsu(i to ne ovom novom nego od vajkada) vozilo koje se ukljucuje na put sa prvenstvom prolaza je duzno da pored svih pravila zobsa koja mora da ispostuje da to uradi na bezbedan nacin sto podrazumeva i da se uveri u brzinu kretanja vozila koje se tim putem krece.

sto implicira da, ako pretpostavimo da je vozac traktora sve ispravno uradio u sta bas sumnjam(da je osvetljen, ocistio gume od blata, nije vozio vise od 8 sati, nije pijan...znaci boga nema da je sve ovo al ajde), i DA SE UVERI DA VOZILO KOJE MORA DA PROPUSTI IDE DOVOLJNO SPORO DA NE BI UGROZIO NJEGOVU BEZBEDNOST .

to izletanje kada neko mora forsirano da koci(tako se kaze jbg) se smatra agresivnom voznjom poput prolaska na dva crvena svetla u periodu manjem od 10min i povlaci sa sobom 6 meseci zabrane i 12 kaznenih poena.

15. Auto je grmljavina, rekao bih kako lezi ali ce opet ispasti gtd seljacina vozi brzo, ali kupuj :D

16. Pseto je u pravu skroz, mrzjelo me je da pisem.

17. Inace preiritantna prica ta da je siguran vozac koji vozi ka baba i ostalo, ali necu komentarisati jer vazda ispadne gtd seljacina

slozicu se.

18. Pukom srecom prezivio, a izleceo covjeku na magistralu i posrao mu se na auto, o jebem ti.

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.