U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.
Mondo · 25. Novembar 2010.
За Хонду Прелуд реците коју топлу реч
znas kolko mi se puta desilo brt vozim uvece sve kul nema guzve muzika sve lagano i odjednom na 50m ispred traktor pun necega cega god ide 6 na sat a naravno da ga nisam video jer nema ni macije oko raspalo ili ako ima blatnjavo je npr nabadam kocnicu gledam dal mogu da ga obidjem srecom prodjem jer nisam debil pa onda stanem izadjem i jebem mu majku u picku verbalno pa ako je bas bezobrazan onda i fizicki
i ono blato kad nanesu na put jaooooj majku ti jebem bezobraznu em nemas pravo da vozis glavnim saobracajnicama(pozdrav mikiju koji brani ove sto krse propise hm kako dvolicno) em je useres ko nista pa skini malo tog blata makar lopatom ceprkni malo ne mora da se sija al ne moras ni prikolicu da istreses ne znam dal me vise nervira jer je klizavo do jaja(dokazano da je blato klizavije od mokrog puta i snega) ili sto mi usere auto
Prelude preljep autić. Koliko znam, dosta su pouzdane, jedino što ne volim što je većina ubudžila neki plin traljavi, kod majstor kreke.
prvo treba da ti bude jasna jedna stvar: po zobsu(i to ne ovom novom nego od vajkada) vozilo koje se ukljucuje na put sa prvenstvom prolaza je duzno da pored svih pravila zobsa koja mora da ispostuje da to uradi na bezbedan nacin sto podrazumeva i da se uveri u brzinu kretanja vozila koje se tim putem krece.
sto implicira da, ako pretpostavimo da je vozac traktora sve ispravno uradio u sta bas sumnjam(da je osvetljen, ocistio gume od blata, nije vozio vise od 8 sati, nije pijan...znaci boga nema da je sve ovo al ajde), i DA SE UVERI DA VOZILO KOJE MORA DA PROPUSTI IDE DOVOLJNO SPORO DA NE BI UGROZIO NJEGOVU BEZBEDNOST .
to izletanje kada neko mora forsirano da koci(tako se kaze jbg) se smatra agresivnom voznjom poput prolaska na dva crvena svetla u periodu manjem od 10min i povlaci sa sobom 6 meseci zabrane i 12 kaznenih poena.
U nekoj teoriji ok. Ali ovaj je izlazio sa blatnjavog puta, neka traljava uzbrdica, još je prikolicu imao, jedva izvuče uz to, i što je najgore što je skoro izašao, ali kad budala ide 140 gde je 60 dozvoljeno šta ovaj da radi. Da je išao 60 ili 80, mogao bi lako da ukoči ili da ga obiđe. A i ovaj dok je izvlačio traktorom, je verovatno krenuo dok nije bilo debila.
Inače me boli kurac šta ti misliš, nisu nikakve gluposti kako ih nazivaš. Jel ovaj treba da sanja da će budala da leti 2.5 puta više od ograničenja. Razmisli koju on razdaljinu pređe u roku od 30-60 sekundi pri 140 km/h dok ovaj izvlači traktor sa prikolicom. I u sred bela dana je to bilo.
Edit: pa kažem da nabace blato, jebeno je to, ali gde da očisti točkove kad kad će svakako naneti i sa 2m tog blatnjavog prilaznog puta blata.
kao prvo ne sme da vozi uopste glavnim putem tako da kad to opravdas(pokusas tj jer NEMA OPRAVDANJA ZA KRSENJE PROPISA) mogu da ti objasnim ostatak
Druze moze on 200 da vozi, ovaj ne smije mu oduzeti prednost i ugroziti mu bezbjednost, o cemu pricas ti?
Nema kojim putem drugim da se ide, ozbiljno ti kažem. Tu se kad je sezona voza gomila traktora, pa čak i kombajna. Iza su sve njive, ima neki blatnjavi puteljci između.
Kako da ga on vidi kada ovaj leti bukvalno? Dok ovaj izlazi sa puta, onaj je prešao kilometar ceo, de je mogao da ga vidi sa te razdaljine.
Druze moze on 200 da vozi, ovaj ne smije mu oduzeti prednost i ugroziti mu bezbjednost
Аахахах, извини гтд, али грохотом се исмејах на ово.
Isto Pseto, x puta mi se desilo jebo ih otac ludi.
A ukljucivanje ovo, razvalio sam auto tako srecom samo jednom i isto tako srecom nijesam imao pistolj ili nozinu u auto.
Druze boli me kurac vozi li ko kombajn, ali traktorista mora ocistit traktor i ukljuciti se tek kad se uvjeri da to moze uciniti na bezbijedan nacin makar cekao hipoteticki 2 dana.
Uglavnom kritikujes prekoracenje brzine jebeno, a daleko tezi prekrsaj ti je ok, sto je preglupo ako si odje medju nas pobornik podrzavanja zobs-a.
Ovo što Miki priča ima smisla ako je traktorista slep, pa od momenta kad u kukuruzima prvi put čuje auto iskalkuliše u glavi "aha, čujem ga, to znači da je kod Neđove kuće, znači, četristo metara je udaljen, a sigurno ne vozi brže od devedeset na sat, što znači da imam 400/90*3.6 = 16 sekundi dok ne dođe do mene, dakle, mogu bezbedno da se uključim"
Al ako ga ovaj ujebe, pa vozi dvesta, onda jebiga...
Čekaj, znači prekoračenje za 80 km/h je normalno, ovaj se već skoro uključio na put kad je ovaj naleteo - on je kriv (ok ima elemanata krivice i kod njega, ali toliko jebeno prekoračenje kod ovoga, nije ni kočio debil, da je normalnije vozio, video bi da je ovaj izašao). Znači ok, ti bi voleo da se uključuješ na glavni put, već si ušao na put, ne možeš toliko da ubrzaš i da te pokupi neko sa 140 km/h. Do jaja.
Gledaš u taj pravac, nema nikog realno, ne možeš da na skoro kilometar videti, krene da izlazi i ovaj ga opiči. Ok, treba voziti 140 gde je dozvoljeno 60. Kraj.
Miki, ako ga traktorista ne vidi, pa ne može da proceni kojom mu se brzinom približava, onda mu isti kurac dal ide 80 ili 280, čim je taj vozio dvesta, vozio ga je po pravom putu, ne kroz krivine, tako da bi nekoga ko se već uključio na put i ubrzava video na vreme.
Голфово уздужно убрзање није испод 2г сиг, лако ће он то
Kako da ga on vidi kada ovaj leti bukvalno? Dok ovaj izlazi sa puta, onaj je prešao kilometar ceo, de je mogao da ga vidi sa te razdaljine.
onda neka ne ide, jebeno je zabranjeno i gotovo ne kapiram sta ti nije jasno?
a to sto ne moze da ga vidi i jeste razlog sto je zabranjeno, do svake njive se mora moci doci tim blatnjavim puteljcima koji i jesu za poljoprivredne masine, traktor nije vozilo cao.
nije normalno, kaznjivo je zakonom. nema skoro ukljucio deckic ili se ukljucio tako da ovaj ne mora da koci ili nije, u zakonu je sve crno belo nema sivo. ja ne bih voleo zato se i ne bih "skoro ukljucio" traktorista je nesumnjivo kriv.
ne znam zasto se smejes coveku kad je u potpunosti u pravu
80 prekoracenje cak nije ni najveci razred prekoracenja, sto je, i pored toga sto se useravas od istog, daleko laksi prekrsaj od agresivne voznje.
Ali eto, vidim da mijenjas pricu i na kraj ce ispasti da je auto ubrzavalo kako bi se skucalo i kako bi se izvadio iz govana, pa cu odustat.
Pa to se obicno desava u obrnutom slucaju, jer niti sam corav niti nesposoban. Ali zato je vrh kad ti covjek izleti i onako stedi auto drugom, dok vozis milimetar iza njega i sviras.
miki mogu ti povuci paralelu ako tesko kapiras: zamisli ulazis u jednosmernu ulicu pogledas na pesacki crveno za pesake ne usporis kad u jednosmernoj neko ide iz suprotnog pravca i bam. i kaze ti ALO MAJMUNE DA SI ISAO SPORIJE MOGAO SI DA ME VIDIS I UKOCIS POGLEDAJ SADA STA SI URADIO
Ne pravi se budala samo da bi kontrirao, pričamo o "oduzimanju bezbednosti" a u ovoj hipotetičkoj situaciji čovek vozi 3-4 puta brže od, po zakonu na koji se pozivaš, maksimalne dozvoljene brzine na toj deonici. Eto što se smejem.
Prednost ti se garantuje i možeš se pozivati na zakon ako ga i sam poštuješ, znaš kad bi u ovoj (recimo zamišljenoj) situaciji odgovarao traktorista? Nikad. Samo bi morao da dokaže da nema drugi prilazni put do njive i da ga boli kurac za sve ostalo. Čak i za blato, s obzirom da je baš u tom trenutku izašao na kolovoz, nije mogao (stigao) da ga izblatnjavi.