Automobilizam

1. Za kes dobijes popust da. Oko 7 posto rabata

Uglavnom vise ti se isplati da, kao sto sam ja uradio, das pola para a ostatak metis u banku kola uzmes na lizing pa ti kamata na orocivanje bude veca od rate za kredit i u plusu si svaki mesec. Treba znati jbg

2. pseto kad god racuna neke procente dobije 7%

3. Nedavno sam vozio saaba, pa ono auto je preludo. Počeo sam mnogo da ga gotivim

4. ne smes ovde postovati nista osim nemaca

5. Gresis pezose volvo i saab su skroz korektna i pouzdana vozila, koreance ne volimo

6. Evo već dva mjeseca u Švedskoj s kim god da sam pričao hvale saaba kao da ga oni proizvode. Kažu da je baš pouzdan, a što se tiče snage, tu su tek ludi
    Juče sam ganjao ovakvog jednog po putu, nemoguće koliko je brz auto, rs4 je bio da se zna
    https://s1.cdn.autoevolution.com/images/gallery/AUDIRS4-1549_1.jpg

7. Ja sam zvanično sa mercedesa prešao na volvo.
    Serem se na svakog njemca ikad.

8. Koji volvać je u pitanju?
    S60 polestar je nešto najljepše

9. ps
    Uglavnom vise ti se isplati da, kao sto sam ja uradio, das pola para a ostatak metis u banku kola uzmes na lizing pa ti kamata na orocivanje bude veca od rate za kredit i u plusu si svaki mesec. Treba znati jbg

Zanima me primer sa brojkama za ovu mahinaciju, ako nije problem.
    Tipa, auto 50000 E, uzimam ga na lizing i dajem 25000 E, i 25000 dajem u neku banku i orocavam na X godina i to mi kamatom na orocenu stednju pokriva ratu za lizing?

10. U volvo centru nov s60 polestar 120 iljada maraka, 2.0 i 270 KW

U serijskoj opremi modela je mnoštvo stavki uključujući sistem City Safety koji samostalno koči!

Dodatna oprema:
    Clean Zone (software interrior), Senzor vlažnosti, Elektronski klima uređaj, Laminirano vjetrobransko staklo, Grijani upravljač, Grijano vjetrobransko staklo, Grijane mlaznice, Krovni otvor, Alarm sa senzorom kretanja u unutrašnjosti, Personal Car Communicator with Keyless Drive, Power child lock, rear doors, Digitalna instrument ploča, Elektronsko pomjeranje sjedišta za vozača i suvozača, Grijana prednja sjedišta, Grijana zadnja sjedišta, Elektronsko sklapanje naslona za glavu nazad, Memorija sjedišta i retrovizora, Decor Polestar, Promjena stepena prijenosa na upravljaču, R-Design Polestar upravljač, Automatsko zatamnjenje unutrašnjih i vanjskih retrovizora sa alarmom, Bogatije unutrašnje osvjetljenje, Naslon za ruku na stražnjem sjedištu, Tekstile prostirke Polestar, Držači čaša, 12-voltna utičnica u prtljažniku, Set za prvu pomoć, sigurnosni trokut, Set za reparaciju pneumatika, Grill Polestar, Grijani i podešavani retrovizori, LED Dnevna svjetla, Aktivna Dual-Xenon svjetla, Zadnji difuzor Polestar, Adaptivni tempomat, Podesivi Speed Limiter, City Safety, Lane keeping aid, Upozorenje od sudara sa sistemom samostalnog kočenja, BLIS, Kamera za vožnju unazad, Parking senzori naprijed i nazad, Hill start assist, Senzor za kišu, 2 step airbag, drivers/passenger side, Passenger airbag, SIPS airbags, Inflatable curtains, Whiplash protection, front seats, Seat belt reminder all seats , Rear belt detection left, right & middle belts, Isofix - outer position rear seat, Emergency Brake Assist, EBA, Emergency Brake Light, flashing, High positioned rear brake lights, Intelligent Driver Information System 1 (IDIS1), High performance audio sound uključujući DVD 7-inćni screen, Navigacija, Glasovne komadne, Daljinski upravlja

11. v50 za sada, čekam da mi ćaća doveze XC60 izbosne, ne pada mi napamet da registrujem u Srbiji, duplo skuplje xD

12. Miky998 ti li si be batke

13. Evo ti Torazulu, kamate na orocenu stednju. Sam biras cifru i vreme.

Za 25k evra sto si pitao, ako orocis na godinu dana, mesečno imas nekih 20e kamate.

https://www.kamatica.com/stednja-eur

Edit: Da bi imao mesečno nekih 100e kamate, moraš da uložiš 300k eura na 5 godina.

14. Oćeš da kažeš da je Pseto lagao?

15. Ovaj Volvo 60 polestar šta pokušava? Biti Mečkina nova E klasa? Il Cl ona?
    Kakav nelol

16. Inženjeri u Švedskoj već decenijama pokušavaju u laboratoriji da naprave BMW-ov logo da mogu da ga nalepe na svoja kola, pa da Srbi mogu da se lože i na Volvoa ko što se lože na BMW-a

17. Zanima me primer sa brojkama za ovu mahinaciju, ako nije problem.
    Tipa, auto 50000 E, uzimam ga na lizing i dajem 25000 E, i 25000 dajem u neku banku i orocavam na X godina i to mi kamatom na orocenu stednju pokriva ratu za lizing?

Cifre su izgledale ovako te 2008-e godine:
    -Auto 20k tj 1.520.000
    -Lizing 3god, ucesce 10k tj 760k rsd, ostalo za uplatu 905k sa kamatom od 6% godisnje, mesecna rata 25143rsd
    -Oroceno 10k evra na 3god fleksibilno(mogucnost dizanja novca i varijabilna kamata), kamata 4-11% godisnje, kolicina novca na kraju orocenog perioda otprilike 12130e ali to vec 2009e godine nije 921k sto bi opet bio plus nego
    1.370.690rsd jer je evro skocio na 113rsd a to je 465k vise od 905k
    -Evro je bio 126 u jednom momentu cini mi se...
    -Ratu sam kad god sam imao placao iz dzepa a kad nisam bio u fazonu tj bila frkica dizao sam sa orocene stednje(smanjuje kamatu za taj mesec kad dizes zato sam izbegavao)
    -Racunica tada 2008e je bila da cu dati 1400e manje na ovaj nacin ali nisam ukalkulisao skok evra, sa skokom evra je to bilo nekih 4700e manje i kad oduzmem onih 140k dinara vise jer ga nisam uzeo za kes dobijamo da sam ustedeo 3500k evra kupovinom na lizing umesto za kes

Malo je nezgrapno ovako bez papira ali mislim da moze da se skapira. Neka projektovana usteda nije bila velika ali mi se dopala ideja da ne ostajem bez para jer da mi je za nesto zatrebalo uvek sam mogao da pare podignem iz banke, da sam imao 100k evra vrv se ne bih zajebavao i platio bih odmah ali sam imao fazon 23k evra(i to je bilo solidno za momka od 20god xd) i nisam hteo da se dovedem u situaciju da sve spickam na auto pa da se nadam da ce biti para

18. Lepo smisljeno i realizovano, svaka cast, samo ne bi ti ja to radio nema tih para, msm. da drzim vise od 100-200 E u banci. Lizing je OK prica.

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.