Automobilizam

1. Добро, ја сам мислио да би ми људи спустили са 3500 за 200 сигурно, ал и то што кажеш, мого бих да пробам.

2. Ili pitaš koja je zadnja cijena. Ako ti ne odgovara zafališ se i rečeš da nemaš para.

3. Мени то глупо кад ме неко пита. Откуд знам, можда њему фали још 50 еура, нек да понуду неку па да се ћерамо.

4. Možeš da se cjenkaš i za novo auto, a ne za polovno.

5. Не знам, нисам никад куповао ново а вероватно никад и нећу. лолололо

6. Meni otac kupova' Astru G novu. Iscjenka' alu felne, nove patosnice i malo mu spuštili cijenu.

7. Lololo..

Pazi enemy, ti odma odredis kolko bi voleo da das za taj auto (realno, ne sad 500 evra ko ljomber) i prvu cenu tu ponudis.. Ako pristane, super, ako ne, on ce da spusti cenu ovog auta :)

8. Сале, ја те ништа нисам разумео. хД

Понудиш наравно мање од онога што си спреман да даш, па ће он мало да врати и нађете се на цени која ти одговара. хД
    Ал не можеш ни очекивати да спустиш цену за 15-20%, ни да ће неко да пристане на то.

9. Pa bas sto je GTD reko..

Auto je 3500..
    Ti bi volo da das 3000..
    On ce sto posto da spusti cenu..

I vazna ulogu igraju pare :P
    Ako ih imas odma kod sebe izvadi, to vole ljudi, odma i sad :P

10. Ali, ne vadi kolko auto vredi, nego koliko ti zelis da das :P

11. Lolol, pare rasporedi u 3 dzepa i dobro znaj koliko u kome imas. Kod nas kad je kes u pitanju, ljudi spustaju cijenu i do 500KM. Racunaj ako je auto 5500KM, kazes dajem 5000 u kesu odmah. Ako mu trebaju pare odmah i trazi neko drugo auto to je to. Ako ne onda malo sacekas, ponudis opet i pristace 90%...

12. To sto rodrigez daje.
    Ako imas kes, kazi dajes odma u kesu na ruke mu placas, i vis kako ce da zgrabi..

13. Ako neće da spušti cijenu, samo ga šakom u nos udari. Jako.

14. I uzmi mu kljuceve.
    I pare.

15. mrzim cenkanje u picku materinu. nije mi jasan smisao istog. koj kurac.

razumem oko usluga ili ugovora, kad imas puno faktora da uracunas, pa onda cenkanje tipa ajde ova cena ali mogu da dodam i ono, ili ako je manja cena moze, ali nece biti ovo ili ono, ili moze ako je redovan kupac idimidodjimi, i onda se nekako napravi dogovor izmedju dve strane da se odradi poso za cenu x.

ovo oko automobila mi izgleda kao los pokusaj da se imitira ovo od iznad da se osecas malo poslovnije ili neki kurac.

mislim, imas objekat A, auto sa svim sto ide oko njega, i to je to. koj kurac sad ja nudim ovolko, ja dajem onolko, meni se to ne svidja, ja bi manje ovaj bi vise, i cisti ciganluk oko jednog fiksnog objekta ko ce koga da nasamari.

16. A zasto bi platio vise nego sto vredi?
    Okej ako vredi 3500 da je vrh vrhova auto pa da se ne cenka.

17. A zasto bi platio vise nego sto vredi?

pitanje je stvarno ne zašto bi ti platio više nego što vredi, nego zašto prodavac stavlja veću cenu nego što vredi. stvar kulture.

"zapadnjaci" nas samo gledaju kako se prepucavamo i cenkamo oko ovakvih stvari i izgledaju neiskusni i nepripremljeni za bilo kakvo cenkanje, dok se ne dodje do velikih para i kompleksnijih "cenkanja", gde mnogo toga treba da se uračuna, kad nam nabiju kurac.

i nama i svim tim arapima sa "emotivnim" cenkanjem.

18. Ne znaš ti kako sam ja prodava' očevu fiću (koja nam nizašta nije trebala).
    -Dobar dan, ja doša' da pogledam fiću.
    -To je ta. Vidiš dobar nosač, crvena zastava original.
    -Što ste stavljali ovu zaštitu?
    -Da ne rđa. Mnogo smo je voljeli. 800 maraka (lupam sad cijenu) džabe.
    -Aaa, puno je to, ali mi se dosta sviđa.
    -Prijatelju, daću ti uz nju i farmerice. Samo biraj, karera ili kasući.
    -Pa ti si 2 metra, šta ja...
    -Ali ti si deblji, samo ih skratiš, a farmerice ka' nove. Fića i jamboliju ima pa da ti udobno bude. Kupio u Tuzima. Šta misliš?
    -Plave?
    -Da.
    -Kupljeno.
    -Ajmo na rakiju.

Rekli o sajtu

Kada pitate dva čoveka o nečemu, dobićete više od dva mišljenja. Na toj osnovi je stvoren Vukajlija. Rečnik slenga i idioma.

Kompjuterska Biblioteka · 7. Maj 2009.