Automobilizam

  1. Nije on ni toliko ružan, msm bar meni.
    http://mobini.pl/upload/files/128/013/098/720/786/266_tapeta_Fiat-Ulysse.jpg

    ali me komandna tabla nervira

    http://pruebas.javiercostas.com/galerias/d/277-2/2004-fiat-ulysse-03.jpg

    ali dobro, za prevoz kopir aparata i tih birotehničkih sranja je dobar.

  2. Meni se ne sviđa nijedan, tj. ta konstrukcija. Ali, boli te kurac, službeno je auto. Možeš da nalijepiš "Prevozim šoder, naplata po istovaru" na staklo lolo

  3. Maloprije krenuh kući, da povezem u firmu neki roštilj. Stadoh na bulevar, upalih sva 4 da skoknem do trafike i čujem iza da mi neko svira. Pogledam u retrovizor - ništa. Izađoh iz auta i vidim iza mene stoji ovo:
    http://0.tqn.com/d/cars/1/0/_/p/1/Fiat_SeicentoVan.jpg

    Izgleda ka' tableta, sunce mu jebem. Nego, to je gej/žensko auto, pa se njima vjerovatno sviđa.

  4. Ružno malo auto br. 2:
    http://www.compedion.com/wp-content/vw-fox-teaser-com.gif

    Šta ih se nakotilo ovuda, sunce mu jebem.
    Sve kupuju da je manje i ispod 3.5m.
    Možda pred zimu dobijem službena kola.

  5. http://www.youtube.com/watch?v=1Xj88V3cIZQ#t=635

    Na ovom klipu, izmedju 05:40 i 10:35 uporedjuju Micubisi evo, Hondu nsx i Nisana z350 nismo. Mene me zanima sledece - sva tri vozaca pred krivinom koce, pristiskaju kvacilo i saltaju u nizi prenos. I dok drze kvacilo i kocnicu, delom desnog stopala, dakle onim koje je na kocnici, pritisnu i gas i dignu br. obrtaja na trenutak. Zasto se ovo radi i koja je uloga toga?

  6. Služi za mekanije i glatkije kočenje i štedenje kvačila, a i stabilnost se povećava, pogotovo kod zadnje vuče.

  7. ovo što kaže Prištevac. služi za izjednačavanje obodnih brzina.

  8. Jer pazi: Ti kada vratiš u niži stepen prenosa, dolazi do kočenja motorom. E sad da se to ne bi desilo, podigneš malo obrtaje pri šaltanju niže da uskladiš brzinu okretanja radilice i točkova. Kontaš?

  9. Da da kapiram. Nisam ovo provalio do sada , ima logike. :)

  10. Кад укључиш ''beginner'' мод у Dirt 3 и кад дођеш пред кривину у тркама на кружним стазама, он ти исто то уради сам (наравно, ако одабереш опцију да комп шалта брзине)

  11. Služi za mekanije i glatkije kočenje i štedenje kvačila, a i stabilnost se povećava, pogotovo kod zadnje vuče.

    Medjugas prvo i osnovno sluzi da ne pokrcas zupcanike u prenosu, jer sinhroni ne mogu da postignu da ujednace brzinu snopa u menjacu i zamajca, kada ga bas drkas kao ovi sto rade na trkama ili na ovom snimku, pri saltovanju NANIZE.

    Vi ocigledno niste vozili Dajca , Fapa njuskasa i ostale divne masine kod kojih moras da saltas i nanize i navise sa medjugasom inace bude samo krrr-krrr.

    Kad znas da vozis sa medjugasom mozes da se dovezes i bez kvacila, ja sam jednom dosao iz Jagodine do Kg saltujuci samo sa njim jer mi pukla sajla kvacila.

  12. Međugas nije za kočenje sunce vam poljubim!

  13. Čekaj, a zašto kod ovih međugas i pri prebacivanju u viši stepen prenosa? Za niži mi je jasno, ali za viši? Zar za viši ne treba suprotno, da padne broj obrtaja?

  14. Međugas se češće koristi kod prebacivanja iz niže u višu brzinu. Koristi se kod kamiona, jer im obrtaji brzo padaju, pa da rotacija motora ne padne nisko i ne uspori kamiJon.

  15. Zelena Kockica
    Međugas nije za kočenje sunce vam poljubim!

    To sam naveo samo kao primer za ovaj klip, eno sam dole lepše opiso čemu služi, mada je torazulu objasnio.

  16. To za saltanje navise se odnosi na stare kamione.
    Nekad menjaci nisu bili sinhronizovani uopste, i kod starih Fica ti prva nije bila sinhronizovana, morao si iz druge u prvu ili medjugas ili da stanes pa da saltas da ne krci.
    I na pravim trkackim menjaci nisu sinhronizovani jer bi sinhroni trajali dva kruga i cao, posle bi se pokrcali i njihovi opiljci i delovi bi sjebali ceo menjac. Isto i kod motora (motorcikla) svih novijih saltas navise bez kvacila.

  17. Koristi ga i današnja omladina pri trkama i ostalim sranjima, ali ja sam ga jedino koristio u primjeru gore što sam naveo. Jebeno je teško zavrćeti pun kamion (bar onaj koji nije nov).

  18. Ko je ovo naučio da šalta - svaka mu čast.
    http://i1197.photobucket.com/albums/aa438/fedorcrocop/fotografija0023_001_001.jpg

    Samo mislim da je trebao imati trougao na krovu jer vuče (prateću) prikolicu.

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.