Automobilizam

  1. A, jebi ga, dosta je tromo to. 3.0 benzinac i nećeš pogriješit'.

  2. Mecka mnogo lici na bmw.

    Ma stoka smo, nije rekao pickousni da se pomgne, to je izgleda to...
    Dobro je audi podneo udarac. Je l ima negde tacno kakve je povrede tacno vozac audija pretrpeo?

  3. Ni nema povreda, samo je bio ugruvan i pijan.

  4. Golfa je dodatno zajebalo što je udario u drvo.

    Zbilja, moraju li putnici nazad vezivati pojas u Crnu Goru zna li neko? Pošto su trenutno u gepeku, ljepše sjedište.

  5. U srbiji da, moguce da je i kod tb tako jer je dosta zakona copy/paset, a imas dosta koje nisu ni menjali od ocepljenja...

  6. Код нас мора ако постоје појасеви а како то нигде не пише на саобраћајној ти можеш да их сакријеш или демонтираш. Мада се ја често везујем и позади кад се возим. Људи ми се смеју, као шта се везујеш на задњем седишту, ко да је мени разлика јесам ли напред или назад кад ме неко спичи с бока или згуза, или ако се преврнем на кров.

  7. Niko mi za to nije pričao. Jedino đecu vezujem. Nego, ako demontiram pojaseve ustaće rupe na onoj tkanini na C stubu, koja je bež boje (kao i nebo, al' ono je plastično), a mogu stavit' čepove koji su crni, što bi odudaralo. Vjerovatno ću kad se nakanim presvuć nebo crnom kožom, pa ću tada i pojaseve izbacit'.

  8. Znam da su u Hrvatskoj obavezni pojasevi pozadi. I svetla traže preko zime valjda, dok leti možeš da voziš bez.

  9. Ja kopče u gepek, ali vide policajci pojaseve na stubu (ako provale velim da su slučajno kopče ostale u gepeku kad sam prao auto). A ko će se vezat' nazad, da ga ona govna guše lolo
    A i dosad nije bilo obavezno...
    Kod nas u CG su svjetla obavezna 24 sata, ma koje godišnje doba bilo. To uvedeno zbog budala koje nijesu palile ista pri smanjenoj vidljivosti ili nevremenima.

  10. BMW sa prednjom vučom...
    http://www.vrelegume.rs/vesti/nova-generacija-bmw-a-serije-1-sa-prednjim-pogonom-najava/

    Evo kod nas ruka zakona stiže i do ovih što gone bicikla.

    Član 90

    Na magistralnim i regionalnim putevima zabranjena je vožnja bicikla djeci mlađoj od 16 godina života. Djeca koja su saobraćajnim vaspitanjem u školama i drugim ustanovama za vaspitavanje i obrazovanje osposobljena za vožnju bicikla i o tome im je izdata potvrda mogu na lokalnim putevima samostalno upravljati biciklom, ako nijesu mlađa od 14 godina života.

    Biciklom u saobraćaju na lokalnim putevima mogu upravljati i djeca sa navršenih 11 godina života, ako ih prati lice koje je starije od 18 godina života.

    Član 91

    Vozač bicikla i vozač bicikla sa motorom dužni su da se kreću što bliže desnoj ivici kolovoza, a ako postoji biciklistička staza ili traka po biciklističkoj stazi, odnosno traci.

    Ako se dva ili više vozača bicikla ili bicikla sa motorom kreću u grupi, dužni su da se kreću jedan za drugim. Ako na putu postoji posebno uređena biciklistička staza, vozač bicikla i vozač bicikla sa motorom moraju se kretati desnom biciklističkom stazom u odnosu na smjer kretanja saobraćaja.

    Na biciklističkim stazama uređenim i obilježenim za saobraćaj bicikala i bicikala sa motorom u oba smjera, vozila se moraju kretati desnom stranom u smjeru kretanja vozila.

    Vozač bicikla i vozač bicikla sa motorom mogu se kretati samo po saobraćajnim površinama po kojima je kretanje takvim vozilima dozvoljeno.

    Član 92

    Vozač bicikla, bicikla sa motorom i motocikla mora da upravlja vozilom na način kojim se ne umanjuje stabilnost vozila i ne ometaju drugi učesnici u saobraćaju, a naročito ne smije da skida ruke sa upravljača, da se pridržava za drugo vozilo, da prevozi, vuče ili gura predmete koji mogu da ga ometaju u upravljanju vozilom ili da ugrožava druge učesnike u saobraćaju.

    Član 93

    Vozač bicikla, bicikla sa motorom i motocikla može da prevozi druga lica samo ako na vozilu postoje posebna sjedišta, a vozač motocikla i u bočnoj prikolici.

    Član 94

    Vozač bicikla sa motorom ili motocikla i lica koja se prevoze na tom vozilu moraju nositi zaštitnu kacigu za vrijeme vožnje na putu.

    Član 95

    Vozač bicikla i bicikla sa motorom smije da prevozi dijete do sedam godina života, ako na vozilu postoji posebno ugrađeno sjedište ispred vozača.

    Vozač motocikla smije da prevozi lice starije od sedam godina života samo na sjedištu namijenjenom za prevoz lica, i to tako da to lice opkorači vozilo.

    Vozač motocikla ne smije da prevozi lice koje je pod uticajem alkohola ili lice koje nije uračunljivo.

    Član 96

    Bicikl, bicikl sa motorom i motocikl u saobraćaju na putu mogu imati prikolicu sa dva točka priključenu tako da je obezbijeđena stabilnost vozila. Prikolica ne smije biti šira od 0,80 m, a na zadnjoj lijevoj strani mora imati trouglasti katadiopter.

    Član 97

    U prikolici iz člana 96 ovog zakona, kao i u tovarnom sanduku bicikla, bicikla sa motorom i motocikla, ne smiju se prevoziti lica.

    Član 98

    Na magistralnim i regionalnim putevima zabranjena je obuka za vožnju bicikla i bicikla sa motorom.

    Član 99

    Prilikom kretanja po biciklistikoj stazi, odnosno traci, bicikl i bicikl sa motorom ne smiju se kretati brzinom većom od 35 km/h.

    Drago mi je zbog ovoga, konačno više:

    Vozač bicikla i vozač bicikla sa motorom dužni su da se kreću što bliže desnoj ivici kolovoza, a ako postoji biciklistička staza ili traka po biciklističkoj stazi, odnosno traci.

  11. Vozač bicikla i vozač bicikla sa motorom dužni su da se kreću što bliže desnoj ivici kolovoza, a ako postoji biciklistička staza ili traka po biciklističkoj stazi, odnosno traci.

    Мене нервира што не возе левом страном, лакше ми кад знам да ме види. И пешаци и бициклисти би требали ићи левом страном. Њима апсолутно никаква разлика а безбедније је, не разумем што се потенцира да се иде десном страном.

  12. Pa, viđi nešta, dobar dio puteva kod nas u Crnu Goru je širok taman da se dva šlepera razminu (pogotovo na primorje). Biciklisti često voze po 30 na sat i zamisli ti voziš nešto veće kad ono iza krivine biciklista, a iz suprotnog smjera npr. autobus. Još ako je zaštitna ograda postavljena, pa biciklista ti, jer nema kud da bježi, odvali retrovizor. Jel' život bicikliste (pošto ćeš ga ubiti zbog toga od batina) vrijedan jednog retrovizora. Ovako ti usporiš na 30 i kad prođe autobus pretičeš.

  13. Baš dobre ove Mazde:
    http://novosti.rs/vesti/naslovna/auto/aktuelno.233.html:495538-Test-Osmeh-u-mazdinoj-standardnoj-opremi

    Malo troše, lijepe, vjerovatno i pouzdane. Možda kupim jednu za 10-tak godina kad vrijeme pokaže kak'a je.

    Ali kad pročitam kako "prevode" oznake:

    mazda ch-5

  14. Možda kupim jednu za 10-tak godina kad vrijeme pokaže kak'a je.

    Ako je korozija ne pojede do tada lolo. Nego kako stoje stvari sa uvođenjem euro 4 standarda, hoće li biti toga kod nas?

  15. Pa logično je da uvedu. Ovako najviše uvoze kola 15 godina stara, kojima piše da su prešla 123 hiljade...
    A 'oće svi da nam modernizuju vozni park. I ove tehničke preglede što preseravaju. U februaru ja registrovah Golfa. Poćera čovjek na valjke, provjeri kočnice, ti piješ kafu, onda mjere izduvne gasove i na kraju te zamole da se slikaš u kolima. A sad ne možeš preć' ako ti ne radi zadnji brisač (a meni na Pasata ne radi).

  16. Au, kakav je, kukala mu majka. Vuče mi na ovo:
    http://image.dnevnik.hr/media/images/original/Jun2014/60960584-yuichi-nishimura-sudac-brazil-hrvatska.jpg

    Nego, zna li se koji je motor pod haubu?

  17. http://www.vrelegume.rs/vesti/bosanac-opet-demolirao-lisice-incident/
    Iopet bježe. Mada, bjež'o bih i ja za 300 eura.

    Zbilja, neko ili nešta mi otkinulo retrovizor na Pasatu. Mora čovjek malo više da se okreće.

  18. Nego nisam se povhalio da sam (još u sredu) uzeo mečku w124 200e 136 ks 93' godište (vršnjak lolo) cena je bila 9000 kruna cca 1000 eura. Prešao je 310 000km.

    Kakav beše tip kočnica ima ova serija mercedesa? Vrlo su mekane, imaju pomalo i lufta (ne zabadaju), a ipak jako lepo koče.

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.