Automobilizam

  1. Jel' taj "vuuuuu" zvuk ko oni Pegperego džipčići što ih drndaju đeca po trgovima?

    kad stanes zvuci kao da se sve ugasilo

    K'o Korola.

  2. Келте, неће нама гесџанкијима никада бити то боље, али планету морамо да сачувамо тако да, биће нашој деци и то ће имати неки шмек за њих и то је ок. У крајњој линији, можеш имати електромобил за сваки дан а бензинац за уживање ако ти је гушт, а многима ће бити бар првих пар деценија од револуције. лоло

  3. ma videces prvi put kad budes vozio... vuu zvuk je kao zvuk snaznog elektromotora koji ubrzava, takav zvuk. uporedjivati ga sa dzipcicima je ko da poredis zvuik porsea sa mopedom ili motornom testerom.

  4. a plus sto elektro auto od 150 konja ubrzava kao benzinac od 300, za situacije u kojima svaki dan koristis (preticanja, kreni stani), pa je i to dodatan gust...

    normalan auto:
    ides 60 po putu, hoces da preteknes neki spor kamion. ubaci u trecu, dodaj gas, vrrrrrrrrrrrrrrrr, dok ubrzas i preteknes, vracaj u petu.
    elektricni:
    ides 60 po putu, pipnes gas, eto te na 90, preteko si, moz da usporis.

  5. K'o bušilica, samo tiše?
    Jedan od problema, pored cijene, je što mu treba X sati da se napuni. Ovako dosta fino, posebno kad možeš da manipulišeš sa električnim brojilom, ali mu nikako preko linije ne mogu preć'.

    неће нама гесџанкијима никада бити то боље

    гесџанкијима

    Definiši x)

  6. a btw, ne cuvaju elektricni automobili nesto posebno planetu, opet je to rasipanje energije u odnosu na bilo kakav javni transport. manje oko 80% od unutrasnjeg sagorevanja, ali opet, rasipanje. prednost je sto ce biti tise po gradovima, manje smoga i mnogo prijatnije za voznju od benzinca.

  7. i prednost im sto su mnogo jednostavniji za napraviti od benzinca, imas vise prostora u manjem autu, i mnogo manje delova sveukupno, pa ce vremenom i proizvodnja postati jeftinija, jer iako sad izgleda skuplje, to je zato sto su serije manje, pa baterija skupa, ali vremenom ce postati jeftinije od benzinca i ovako.

  8. jebi ga, kad vidis velicinu elektro motora i benzinskog motora od 300 konja, odma mozes da vidis da je kod benzinca ocigledno rasipanje delova, metala, creva, goriva, vode i jos milion kuraca, koji moraju da se mrdaju i rade da bi se nesto okretalo.
    elektro motor ima to sto se okrece, zice oko njega i kontrolnu elektroniku. to je to.

  9. Al' benzinac ima dušu. Ovako pretvaraju kola u robote lolo

  10. Definiši x)

    Гес или гас као бензинско погонско гориво на американском и џанки као наркоман или ћоман исто тако на американском :Д

    a btw, ne cuvaju elektricni automobili nesto posebno planetu, opet je to rasipanje energije u odnosu na bilo kakav javni transport.

    Па добро, то зависи одакле добијаш струју коју користиш. Свакако већи квалитет живота у самом граду. Питање је да ли уопште светски енергетски системи могу то да издрже. Мсм смањиће емисију олова, азотних оксида, и ссвееега на нулу, директно. Буку на минимум, а отпад од гума и осталог неће, али и ово је доста.

    ma videces prvi put kad budes vozio... vuu zvuk je kao zvuk snaznog elektromotora koji ubrzava, takav zvuk.

    Волим тај звук на трамвајима, не кажем, има и то свој шмек. Видећемо, тренутно нам је сувише далеко да бих могао да кажем. Кад буде мени доступно и практично свакако ћу му дати шансу.

  11. Ma kakva buka, muzika.
    A to za gume, jebi ga, moraju se trošit', ali je najgore kad ih bače pored puta. Ja ćelave stavim na jednu od prikolica, a kad odu totalno dam komšijim klincima, oni valjda nekako krpe gume na biciklima. Ja sam društveno-koristan čovjek.

  12. Ти си бре дефиниција одрживог развоја! лоло

  13. Humanost na prvom mjestu. Nekad Šiptarima i Romima...

  14. Te električne sigračke neće ''zaživet'' dokle god Rusi i Ameri exploatišu naftu.

  15. Za 10 godina možda zažive ta električna kola. Kad zažive kontam da će benzincima i dizelašima pasti cijena. Šta to znači? Konačno ću moći jeftino da kupim dobrog Pinzgauera.

  16. Pišam se u struju mojih 40 k bi otišli pre na ovo svakako lolo
    http://www.polovniautomobili.com/oglas4716972/bmw_420_m_paket/

  17. Ja bih za te pare kupio kamion lolo

  18. m paket a motor nije iz m paketa
    i ovakav auto 2 hiljade kubika?
    sranje

  19. Brate...
    Poslije utakmice ću ti objasnit', a sad razmisli šta si napisao.

Rekli o sajtu

Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“

Danas · 06. Novembar 2008.