Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Tdci ima plivajući. Mada možda je i budžen običan zamajac jer znam da na pežou šljaka. Zavisi i od serije koliko sam čuo, a i btw ima TDDI od 116ks i taj ima plivajući.
Nego jel realno da Saab 9-5 2.0t troši do 10l gradske vožnje? Msm dosta je težak i jak auto.
I TDDI i TDCI u mondeu imaju plivajući, jebi ga. Nije toliko sad skup koliko je bio prije nekolike godine.
Ta potrošnja možda u nekom manjem gradu. Zavisi i koliko se gazi. A eno i Mondeo će ti opterećen u većem gradu potrošiti 10 litara.
Iskreno mi se mnogo sviđa saab, ali mi je frka kad se vratim u Srbiju gde da nađem delove.
batali to, i onako ce propasti firma za god dve, i onda ce da ih kupi nesto tipa fijat ili reno, da prave saab punto 1.1, a ti da se ceses po glavi gde da nadjes deo za auto od pre 7-8 god.
Hahaha, pričao mi je kolega da nisu hteli da ih preuzme VW, a npr. Skaniju su prodali njima.
edit: ma kakvih 7-8 godina, ovaj što ga ja gledam je 2000-to godište.
Meni da se mnogo sviđa auto za koje imam para kupio bih ga odma', jebi ga. Ono, i Rover je ugašen, pa ima djelova, al' je Saba dosta manje kod nas i manja je potražnja. Jedino da mijenjaš ono što pasuje sa Opela, a da naručuješ ili pretražiš zemlju uzduž i poprijeko za specifične djelove.
Ma uzeću Vektru b. Ima delova svuda, a i nisu skupi. 1.6 ili 1.8, video sam dve u solidnom stanju.
Skanije su dobri kamioni vazda bili. Vlasnici su VW i Man (koji je opet VW).
Fino je auto. Samo posebno pogledaj letva da nije pri kraju i da nije trula.
ipak sam rešio (skoro pa definitivno) da umesto fokusa hečbek fazon 2001-2002 uzmem jednu astru g 2004, 1.6, 8v, sekvent plin atestiran do kraja 2018
Opelu su dobri benzinci. Samo viđi da ti nije slaba. I gledaj običnu Astru, kvalitetnije je urađena od Astre klasik.
Dobra je Astra izbor i jeftinija je za održavanje od fokusa.
Kako gotivan auto
http://www.bytbil.com/bilar/volvo/c70/evbkgfsg/A0ABUDIAAY8cv7wAAA__!
i da, šta je koji kurac taj plivajući zamajac? vidim da košta bogaoca da se zameni to kad rikne, tako da sam izbegavao oglase koji imaju ''tdci'' na kraju jer sam skapiro da takvi dizeli imaju to čudo lel
ova je iz serije nJoy, prvi put sam čuo za taj model. izgleda lepo na slikama, idem prekosutra s ške u pdže da pogledam.
Pare da kradu, eto čemu služi. Ranije su se kidali mjenjači, danas zamajci. Plivajući zamajac preuzima dio funkcija lamele, za razliku od običnog. A i mogu nekvalitetniji mjenjač ugraditi.
aa, ima veze s lamelom znači. u, dobro je, pošto u 100% slučajevima vozim i držim na kvačilu bez kočenja do kritične tačke lel kad usporavam, izbegavati definitvno vozila s tim zamajcem
Kad imaš plivajući zamajac on ima opruge, a ne lamela. Opruge prihvataju udar, tipa kad naglo ubrzavaš sa niskih obrtaja (zbog toga plivajući 'oće da ode).
i ovo sranje košta 400-500e?
http://www.img2.cdm.me/sites/cdm.bild-studio.me/files/styles/301x227/public/multimedia/foto/2012/04/planetary_dmf_sachs_dual-mass-flywheel_-zf.jpg
jebem im se smatere
edit:
http://autodeloviford.rs/plivajuci-zamajac/
Odu nitne i aj zdravo.
Može se i staviti fiksni na motore koji nemaju toliko obrtnog momenta.
Uglavnom, da sačuvaš plivajući ne ubrzavaj naglo sa niskih obrtaja (tipa u petoj, sa 60 na 80) i ne plai gume. I ne bih preporučio da voziš u niskim obrtajima.
http://novosti.rs/vesti/naslovna/auto/aktuelno.233.html:505171-Gradski-prevoz-buducnosti
K'o BMW C1, samo jadnije.
Baš dobra replika. Samo cijena...