Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Koje marke uzimaš? Ja sam na svim kolima u Srbiji imao tigar gume, a u Švedskoj su na oba kontinentalove.
Nijesam još odlučio, a i nije preša. Ima do ljeta...
Malo su skuplje, ali neću vala ljeti balonke.
Ja imam na tavanu zimske tigar valjda gume. Tako da cu te staviti, imaju 2-3god ali nisu presle 5/6iljada. Tako da cu i ja najverovatnije uzeti bolje letnje neke.
Prijus Plus:
http://www.automagazin.rs/vesti/15363/toyota-prius+-2015-hibridni-mpv-je-modernizovan
Najgrđi Plus ikad. Prije je bio ljepši.
pristojan porodicni auto. meni cak lepsi od francuskih i italijanskih ovakvih.
Ma cela ta kategorija je ruzna
pa oni bas i ne ciljaju na lepotu nego da se strpa kolko god je moguce u auto.
jebi ga mora tako kad imas vise dece. jedan kolega skoro dobio trece dete i morao da kupi vw kombi da sve natovari, kaze kad krenu negde, ko ekskurzija.
A nekad su Poljaci Peglicama dolazili. Što se tiče Prijusa, karavan mi je do sad bio ljepši od hečbeka, ali ga naprijed usraše, sad doš'o k'o Brus Li.
A troje đece vala može u bilo koje auto sa 5 sjedišta, dok ne odrastu. Ne znam samo što fali hečbeku ili limuzini, a ako se već čovjek pali na prostor onda SUV. I karavan, k'o da goniš palete, a ne porodicu. MPV je auto samo za putnika, k'o kombi izgleda, a tako se i vozi. Nema ni zere dobroga za vozača.
Što se tiče porodice, meni jedino smeta što nemam klimu, ali i to ću završit'.
Eo, Poljaci u Švedskoj masovno voze starije A8, A6, E38, E39, genšere itd.
Gledam neke autice do 900-1000 evra jer ne mogu vise da se nerviram sa ovim Jugom, jebem ti, ovo nije auto, sve zivce mi pojede. Prodacu ga makar za 400 evra (iako ima alu felne,4 zimske gume kao nove,plin,dobru limariju,do jaja enterijer itd), samo da ode, i imam nekih 200 evra u steku. Eventualno bih se dogovorio sa dedom da mi pozajmi jos 300-400 evra i da uzmem nesto normalno. Zapala mi jedna Fiesta za oko. Trazi covek 850 evra,ali mislim da bi dao za 750. E sad, ja nemam pojma da li to vredi toliko. Na slikama izgleda do jaja, '96 godiste. Evo vam oglas pa iznesite misljenje. Ako ona ne valjda, na koje aute da obratim paznju, sta moze da se nadje za te pare a da nije ogavno i da ne ide bas 20 na sat?
http://www.polovniautomobili.com/oglas5384666/ford_fiesta/
Eh, stigoh ja kući :D
http://www.polovniautomobili.com/oglas5384666/ford_fiesta/
Ne znam kakav je taj 1.1 motor od 50 ks, ali je jedan školski drug imao 1.3 sličnu takvu fijestu (njegova je restajling iz 98'). Kao prvo troši 1-1.5 l manje od moje vektre (1.8 125 ks), a skoro duplo je lakši i dosta slabiji auto, tako da mu je u gradu potrošnja 8-10l (u Beogradu, znači sa gužvama i stani - kreni vožnjom). Autić sam po sebi nije loš, ali mu ni vozne karakteristike nisu neke (pritisneš gas do poda, ide koliko on hoće, pritisneš kočnicu do poda, koči sporo i polako, kao i većina fordova tog godišta). Zbog tih nekih stvari su kupovani početnicima i ženama, pa obrati pažnju da nije lupan pri parkiranju lolo. Pogledaj mu i trap, da li vuče na stranu kad se vozi, pregledaj dobro limariju jer mi baš ne deluje najbolje odrađeno. Mada, eto, za neke sitne pare, onog mog druga jako dobro služi već 3 godine, a nije baš da je pažljiv vozač xD.
sinđeliću, bolje da ulozis te pare u juga, sa 1000 eura mozes mnogo toga da napravis, nego da opet kupis 20 godina staro auto. 20 godina staro auto ne moze biti "nesto normalno" rizik je to preveliki.
Ako ti je baš zapelo da menjaš juga, pogledaj nekog klija tog godišta, mnogo in je bolja limarija.
http://www.b92.net/automobili/vesti.php?yyyy=2014&mm=10&nav_id=909812
700 konja jebenih u "porodicnom" autu - limuzini.
ovi vec poceli da preteruju malo :)
@sinđelić
http://www.polovniautomobili.com/oglas5359582/renault_twingo_12_8v_tng/
reno tvingo je jedan od najruznijih automobila ikada.
Kaki tvingo bre, i klio je mali ali bar nije toliko ružan. Pogledaj i neki sakso, 205 ili tome slično.
ako mene pitas, probaj pezo 106. imam u srbiji, sasvim je dobro auto i poprilicno fino za voznju. to ti je ustvari 205, samo malo zaokrugljen.
dizelaši, ima li vas? stigao i ovaj adidizel, ista cena ko i evrodizel, kažu da je bolji i da smanjuje potrošnju.
ovo me posebno brine lel
imal neko iskustva i kakva su? dal da čekam da ostanem na rezervi pre nego sipam adildizel il da brže bolje promenim ulje i filter jer sam kupio 5l još pre 3 nedeleje i nikako to dodradim
http://www.alo.rs/resources/img/19-02-2013/intext_big/334569-adil-marsutovic-nastup-230812-ras-foto-vladimir-lukic-9.jpg
Nemam ti pojma, kod nas mislim da ga nema.
Što se tiče Fijeste.
1. Ova mi nije baš pod libelu.
2. Znaj da je Fordu starijem limarija krš.
3. Jedva ide, Jugo 55 je brži.
Ti gledaš nekog benzinca pretpostavljam. Fijesta ti je za grada najviše, a i tu se mora gaziti da bi kročila. Genralno zavisi od potreba, ali imaš masu boljih rješenja, tipa Golf 2 (možeš fin 1.8) ili 3 (samo nemoj 1.4, jes brži od Fijeste, ali troši ako pokušavaš pobjeći autobusu koji te prati), Astru (isto što i za trojku), Pasata, Vektru, Mečke (ako ti ne smeta registracija), Audi jajo, BMW kockicu, marsovca, kamatarku. Evo i od japanskih Mazdu 626 ili Korolu. Ima sila.
Jesu stariji, ali ne voziš se u kavezu. Evo ja gledam, onaj 206, 'oću ramenom da izbijem zadnje lijevo staklo. A nešto tipa trojke, Astre, marsovca i nije starije od tog Fordića. Vala se može auto za 1000 eura kupit', posebno benzinac. Evo moj drug prodaje BX za oko 1000 eura. Dobro, protruo je dosta, ali ima nove bombe i hidrauliku je sredio.
Ja bih lično nastavio da vozim Juga nego doplatio za Fijestu. Aj' da je mlađa...