Dž.R.R. Martin - Pesma leda i vatra + Igra prestola (puno opakih spojlera)

1. Meštari nisu sveštenici, već naučnici, doktori, učenjaci itd. Jeste da daju zakletvu u citadeli da neće da imaju ženu (misli se na suprugu ne na žensko meso jel te). Ta scena je napravljena samo da pokaže da je Piseli prepreden sa istom količinom "prepredenosti" kao i Pauk i Maloprstić. Makar po mom nekom rezonovanju.

Ali je rekao 'neke reči'. Jedino što im zameram je zašto Deneris NIJE ĆELAVA JEBOTE!

2. Verovatno iz istog razloga njene oči nisu ljubičaste :P Skupa perika da je spale?

3. Pa nisu baš ljubičaste ni u opisu, ali vuku na tu boju:)

4. Pa zar u knjizi nije uvek bio maltene nežan prema Sansi i hrabrio je?

Al' ovde maltene ne videsmo nikakav razlog da ga se neko plaši, sem ožiljka. Još tamo u drugoj epizodi sedi s Tirionom na zidiću i sprda se. Sav je nekako fin.

5. Jao od kad je otvorena ova tema ja je izbegavao u širokom luku, mislio da je još jedna tema o nekom muziciranju, sve mi onako nekako vuklo na džez il štatijaznam. I slučajno otvorim da vidim o čemu se radi.
    Odgledao sam nedavno tri epizode, i oduševio sam se. Prestao sam da čitam oko sedme strane jer previše otkrivate O.o
    Ne kontam ni foru sa tim spojlerima, al pretpostavljam da to ima veze sa tim?
    I sad vidim da ste nahvalili knjige, pa sam se naoštrio njih da čitam. Koliko uopšte ima knjiga? Kojim redosledom treba da se čitaju?

6. Ima trenutno četiri knjige, Igra prestola, Sudar kraljeva, Oluja mačeva, Gozba za vrane, tim redosledom. Peta izlazi 12. jula na engleskom. Zove se A Dance With Dragons. Valja čitati redom i bez preskakanja jer ima mnoštovo sitnih bitnih detalja.

7. Постоји четири књиге, пета излази 12. јула. Трећа и четврта су у нашем (Лагунином) издању подељене на по два дела. Све у свему, има око три и по иљаде страна. Читаш их хронолошки, по издавању. Нема оних Прачет фазона. Ужиувај, али немој да улазиш на ову тему, спојлери су зајебана ствар. :)

8. hvala na odgovorima :)

Znači skontao sam šta su spojleri, ole!!

9. Zakasnio si, Njojteče, već naškrabah. Nema te nešto da podeliš utiske o seriji, inače. :) I da obrišeš onaj Samhainov post sa Sinanom. :D

10. dajte neke linkove za desetu molim vas...

11. Не видим Синана, линкуј, леба ти. :)

Што се тиче серије - све у свему, презадовољан сам. Јес, било је промашаја, поготово у обиму читавог дешавања у књизи, ал јебига, ограничени су буџетом. Кастинг је зузетан у 95% случајева. Ова последња је завршила ствар на прави начин, баш како треба. Мислио сам да неће одрадити сцену где Дени улази у ватру, јер сам очекивао гомилу ефеката, али на крају, све је испало савршено елегантно. Једино што ме нервира јесте чињеница да ће друга сезона да почне за годину дана, а ја ћу прочитати пету књигу до двадесетог јула. ПДФ служи сврси. :)

12. Vidim da je sređen Sinan. Il' sam ja ćorava. Što je vrlo moguće. :)

Мислио сам да неће одрадити сцену где Дени улази у ватру, јер сам очекивао гомилу ефеката, али на крају, све је испало савршено елегантно.

Mene je plašilo da će ostaviti totalni tiz za sledeću sezonu. Kao samo da je vidimo kako ulazi u vatru i možda to zgarište.

Једино што ме нервира јесте чињеница да ће друга сезона да почне за годину дана, а ја ћу прочитати пету књигу до двадесетог јула. ПДФ служи сврси. :)

Isti slučaj i ovde. :)

13. шта мислите за колко ће да преведу Плес на српски, можда месец дана?

14. Ја сам чуо да су им већ послали оригинал и да се ради на преводу, али то је из непроверених извора. :)

15. То би било ледило, а и није нереално!

Таман што пре то да прочитам да могу да се спремам за испите у августу и септембру :)

16. Чак и да је истина - рачунај да ћеш морати да кампујеш испред књижара да би узео примерак. Боље скини пдф верзију на енглеском, па после испита прочитај на српском. :)

17. Šuška se da će tek tamo negde proleća 2012. biti verzija na srpskom.
    edit: Sad sam iskopala negde na fejsu od nekog lika koji bi navodno trebalo da ima veze s Lagunom da bi trebalo u martu da se pojavi knjiga.

18. Jel ima ovo u elektronskom izdanju da se čita? nemam sad pare za knjigu, a sad sam zagrejan da čitam. Al problem je što veze s' vezom nemam sa kompovima i nemam pojma da skidam ništa sa interneta.

19. Ја наручујем са Амазаона ез сун ез посибл. Јес да није то то, али јебат му матер. Доста је било чекања.

20. Ma ne zezaj, Storma, tek u martu? Ću dumrem... Mada, ja koliko sam pričao sa ljudima iz Lagune, oni dobiju original unapred, pre izlaska na engleskom i prevode jebeno brzo. Ja kontam da će mesec, dva posle engleskog izdanja.

Rekli o sajtu

Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.

Psiholog · 20. Februar 2011.