Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).
Skodin blog · 04. Septembar 2010.
Jest šamar bio nekako frljav, al drago mi je što prvo pročitah knjigu. U suprotnom bih jaukala na sav glas, pa nek ispadnem pička četresdeset puta.
Ne znam da li se to tripujem, ali cini mi se da je matori Martin pazio da dva lika nemaju isto ime. Na stranu Dzon Sneguljica i Arin, i par Targerijana, da li se ponajvljaju jos neka imena?
Ima 2 Rikarda(Stark i Karstark), nekoliko Brendona, ima Veli i Malidžon i milijardu Valdera i Valdi Freja, ali osim toga su sva imena različita. Svaka mu čast, kacam bio manji sam utripovao kao da pišem knjigu(saće Jebač da me zebava, al aj nea veze), smislio priču, dešavanja i ostala govna, nikako da smislim imena...I u defkama skoro uvek koristim slova ili brojeve umesto imena, nikako mi ne idu...
Pametno zapažanje, ne pade mi na pamet do sad...
Zato i jeste frka popamtiti sva imena kad čitaš knjigu, a bogme i kad gledaš seriju (u knjizi bar imaš na kraju ona porodična stabla i tak to pa moš nešto i skontati :) )
Niko od živih - mada gomila istorijskih ličnosti ima imena koja se pojavljuju.
Nisam siguran da li je Rob Stark zapravo Robert Stark, doduše.
I da, Džon Amber, mali i veliki, još jebenih Džonova.
Pa palo mi je na pamet zato sto sam totalni retard za imena, kad se upoznam sa nekim treba mi u proseku deset puta ponoviti kako se neko zove da zapamtim... Ali, zato u ovoj seriji/knjigama ne kuburim sa tim... :)
Aman, bre, ja i dalje nemrem doći sebi nakon devete epizode iako sam znala šta će bidne. Da nisam čitala knjigu vjerovatno bih našla režisere i sve ostale i pobila masovno... Jest da bi bilo puno boljšije da je sve vrijeme pičila Kiša nad Kastimirom, al jebga...
Ja sam bio sjeban dva dana od te epizode... Znao sam sta ce se desiti, zamisljao sam kako ce to biti, ali to videti je bilo uzasno... Po meni su odlicno odradili scenu, sigurno ne kao u knjizi ali na svoj nacin je bilo poprilicno brutalno. Ne znam sta toliko serendakaju ljudi ovde za samar, meni je reakcija bila prirodna... He, tek sam tad u potpunosti shvatio Rains of Castamere pesmu i njenu jezivost.
Ако вам је читање Игре Престрола сломило мозак са именима, какав је тек Силмарилион који је писао професор језика који је измислио читаву групу нових имена и сијасет ликова. Или још горе неки СФ типа Дуне где се појављује Падишах Абу Корин Четврти од свога имена којем је рођак неки курац у пичку материну..
Koje ste vi pičke, plačete za tunjavim Starkovima, ko im jebe mater kad su smotani. Trebalo je da pobiju Frejeve i da uzmu to sranje od mostića. Nego, jedva čekam d'ubiju Džofrija, malog đubretara razmaženog.
Trisa, ni u Silmarilionu nisam imao problema, mada je tu laksa situacija jer se ne preplicu price, tako da kad uhvatis jednog lika ponavlja se par puta na svakoj stranici. Mada, sad da me pitas da nabrojim deset likova imao bih zescih problema...
Realno, pičke su ispali.
http://screencrush.com/game-of-thrones-season-4-10-moments/
SPOILER za one koji nisu čitali knjige.
У онаквим околносима је било немогуће заузети Близанце. Да је Роб одбио Валдера Фреја и његове услове, овај никад не би спустио мост чиме би угрозио ратни план Старкових. Да се којим случајем одлучио да нападне Фрејеве и заузме утврде, за то би му било потребно најмање годину дана држања другог замка под опсадом. То време Роб није могао да приушти себи и својима, тако да је паметно поступио. Глуп је испао што није сам отишао на преговоре и упознао будућу Едмурову жену, пошто је овај био спреман да му да било коју ћерку. Глуп је испао и што је упао у замку оне одвратне мајке Џејн Вестерлинг и тако омогућио Тивину да на своју страну приволи Валдера Фреја, веома битног у целој причи због геополитичке позиције.
Ако мислите мало у том смеру, ниједан од Старкова и њима блиских, а нама познатих није имао нормалну смрт. Сви су умрли ко псета. Од Рикарда и Брендона, онда Лијена, Нед и на крају крвава свадба. Због тога се надам да ће имати водећу улогу у Вестеросу у будућности, или бар на Северу. Ако Мартин мора неког да убије, нек убије Денерис, само да остави Рикона и Џона како би на најкрвавији начин осветили фамилију.
Kamo lepe sreće da oće kurva dizgine... Smradulja nedojebana.
Nisam rekao da drži pod opsadom, nego da Starkovi pobiju Freja i njegove kao što su ovi njih, na prevaru.
E, jel smo utvrdili, jel crnoruki u stvari striko Bendžen?
Jednu stvar sam jos primetio, mada je mala... :)
Od kako je umro Robert kome god Starku da se Arja priblizila je umro/la... Na cetvrtini sam trece knjige skoro, tako da ne znam da li ce prici i Dzonu, ali definitivno im je ona maler...
Btw. hvala urke golo kurke za spoilere, sad znam kako ce umreti Tajvin, Shae i Dzofri. Mislio sam da je Tajvin ubiti Shae, a da ce ga Tirion ubiti zbog toga, ali nazalost nista od toga... :(
TIVIN JEBOTE KAKAV TAJVIN JEBLA TE TRANSKRIBCIJA
Ne, Hladnorukog nema u seriji.
Hraste, prišla je samo Kejtlin i Robu. Ostali su rasejani po pizdim materinama, Bren će da se učami, Rikon verovatno izrasta u ljudoždera, Sansa se jebava sa Malokurčićem i pokušava da se otrese deteta koje se trese a Džon... Jbg.