Dž.R.R. Martin - Pesma leda i vatra + Igra prestola (puno opakih spojlera)

1. I ja kontam da je Ašara živa. Isto se nadam da nije imala pobačaj.
    Meni je malo čudno kako Ned nije imao neke vargovske moći.

Sad kad vidim kako je moćne uloge podijelio Starkovima GRRM, kakva će tek biti osveta za RW.
    Bran, znači glavni. Rikon, ima da bude sila, pandan Remziju :D Sansa, Maloprstić stajl. Arja, FM, iako ona više ni nije Arja.
    EDIT:
    Crno, djece i drveća zajedno nema ni deset, koliko je poznato iz knjige. Tako da Brenova vojska ne bi bila velika. Ali bez obzira na to, Brenu je dodjeljena možda i najjača uloga u čitavoj knjizi.

2. Benisijo, mislim da će izdaja zbog ljubavi biti od strane Darija Naharisa. Nešto ne verujem da će Baristan izdati Deneris, deluje joj baš privrženo. Inače, šta mislite ko će biti valonkar što treba da zadavi Sersei? Džejmi ili Tirion? Ja tipujem na Džejmija. A pročitao sam jedan od skorijih intervjua Martina,smatra da će završiti knjigu do kraja 2014.

3. голица машту.

Хахаха, како нереално глуп израз. Који сам билде.

Сматрао је Мартин да ће и Плес са змајевима да заврши за годину дана, па га је завршио након шест. Што се Нахариса тиче, нешто не верујем да је он тај. Нити он воли Денерис, нити ми знамо да воли неког због кога би је издао, плус би било некако логично, очекивано, самим тим и лејм. Ова опција да је Баристан изда ми делује у Мартиновом стилу - постоје реални услови за и ретко ко може да претпостави тако нешто. Мада ни ја не верујем да ће бити тако на крају, пре типујем на Селмија него Нахариса.

За валонкара сам у почетку мислио да је Џејми, сад већ нисам тако сигуран.

Још једна занимљива теорија на коју сам налетео синоћ - она курва из Бравоса која има ћерку Лену је у ствари Тиша. Има доста логике у томе, ако погледате аргументе.

4. Tipujem na Dzejmija da je valonkar. I da ce to da bude mercy kill, kada Sersei skroz prolupa, nakon sto izgine Mirsela, Tomen ili oboje.

5. ljudi su toliko teorija razvili na tom asoiaf forumu, kontam da će se za neke stvarno ispostaviti da su pogodili :)

6. Jel ima ta epizoda ili je ovo neka zajebancija?

7. Ja sam do pre dve nedelje mislio da je "Pesma leda i vatre" onaj Anđelinin film o ratu u Bosni, "U zemlji krvi i meda". I nije mi išlo u glavu koj kurac godinu dana stoji tema u aktivnim, šta više ima da se kaže o sranje filmu.

8. Jel ima ta epizoda ili je ovo neka zajebancija?

Imade, imade.

9. дај линк те епизоде!

10. sezona 16 epizoda 7. Sad sam ja pregledo, u 45 sekundi se samo spominje

11. Mnogo dobro urađeno, odakle je?

12. Pa ja sam radio, eno ti iznad levog ramena potpis.

13. Je l' me zajebavaš ili stvarno?

14. Ne zajebava, pise lepo Crno iznad ramena.

15. Sjajno u svakom slučaju.

16. Crno, skidam ti imaginarnu kapu.

17. хехехе, сад сам те нашао, оћеш да будемо пријатељи, да лајкујемо статусе и слике једно другоме? хехех

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.