Dž.R.R. Martin - Pesma leda i vatra + Igra prestola (puno opakih spojlera)

1. Lično, želeo bih da mala glupača umre u vrelom ulju. Mada mi se sve čini da je ona Azor Ahai sa sve onim njenim rodjenjem na Zmajkamenu i te munje.

Isto.
    Ustvari i ne mzim Targove baš toliko, samo nju. Voleo bi da je Aegon pravi, da se mala glupa kučka sočno napuši kurca za krunu.

2. Ja mislim da je usoljeni bakalar Azor Ahai. Dimljen i usoljen, ispunjava proročanstvo.

3. Realno, Planina je bio toliko upečatljiv i sa mnogo pojavljivanja u prve 2 sezone da nisam ni zapamtio kako je izgledao. Neće biti problem da zamene glumca. A i u 4. sezoni jedine reči koje će reći su "Silovao sam je i onda joj smrskao glavu golim rukama." tako da irski akcenat neće biti problem.

4. promeniše i Darija Naharisa

5. Snimaju sad u Dubrovniku i placaju statistima oko 2000 dinara dnevno. Blago njima. Jebote, dodjes, gledas kako se biju Oberin i Planina i pokupis dnevnicu. Neka dodju kod nas. Smradovi.

6. Немаш толико добро очуване средњевековне градове за такво снимање лоло
    Једино Котор може још да прође као неки приморски град

7. Ал' у врх ту можеш да снимиш неко средњевековно залеђе типа Уз Зид или нешто на фазон класичног сеоског замка, а правих средњевековних очуваних градова у Србији више не постоји у оној мери као на приморју.

ЕДИТ:
    Иронклад 2 је моја екипа са мачевања требала да ради, скрпили смо и правили гомилу верижних да нас испале у задњем моменту.

ЕДИТ 2 :
    Уболи су за чика Леденог, глуми леденог банкара, само што значи да ће му проширити улогу знатно више у односу на књигу.

8. Golubac-Riverrun :D Zamisli kolko bi bilo do jaja.
    Eto, taman biste nadoknadili propušteno, to je mnogo kul stvar, oblačenje u oklope i makljanje starinskim oružjem uvek mi je bila želja, plus i da jašem konja.

9. Код ових мојих увек можеш да пробаш такве ствари, сад имали неки велики месечни тренинг, кували средњевековни јунећи паприкаш у винском сирећету, било кисело ал' добро. Ево линкови од групе..

https://www.facebook.com/pages/Beli-Orlovi-White-Eagles/112001418882320?fref=ts
    https://www.facebook.com/groups/beliorlovisrbija/?ref=ts&fref=ts

10. Fala puno!

I da ne bude da spamujemo offtopicom, dobar intervju sa Đembelim:
    http://www.adriasnews.com/2012/10/george-r-r-martin-interview.html?spref=tw

11. Дебели изгледа као занимљив саговорник. Прочитах новеле о Данку и Егу, и свиђају ми се, зна ли неко има ли их на српском? Једини пдфови које сам нашао били су на енглеском... Јел прочитао још неко то?

12. Super intervju. Zanimljivo što je lepo upoznat sa razvojem situacije u Jugoslaviji, i sa Josipom Brozom :) najviše mi zapalo za oko to što je rekao da mnogi fanovi očekuju romantično sparivanje na kraju.. da li je ciljao na to da nema ništa od Džona i Deneris?! Sve mi se više čini da će ona žrtvovati svoj život zarad višeg cilja, možda da rokne vođu Tuđina što mu se ime ne sme izgovoriti :)

13. ’ve already written 400 pages of my sixth book. However, of these 400 pages, only 200 are really finished because I still have to revise the other 200 pages, which are in a rough version and I still have to work on them a lot. But you have to keep in mind that the last book, Dance with Dragons, was 1.500 pages long and this one will be more or less the same extension, so I have a lot of work.

JEBO MU JA PAS MATER USPORENU!

14. selenijum, intervju je od pre godinu dana.. kontam da je sad već na pola, ako ne i jače. Ubrzaće debeli pisanje, jer od 6.sezone serije bi već trebalo da se pređe na obradu materijala Vetrova Zime, dakle krajem sl. godine ili početkom 2015. već izlazi 6.deo. Mene više brine 7. deo, koji bi po najavama produkcije serije trebao da se snima u 7. ili eventualnoj 8.sezoni, dakle 2016. ili 2017. Zapravo, mislim da je on većinu već napisao, zbog ugovora sa HBO, samo nas folira kako ništa ne piše, i onda bum :)

Rekli o sajtu

Da. Definitivno ima dobrih fora, svaka čast onima koji ih smisliše. Respect Vukajlija.

MyCity Forum · 4. Februar 2009.