Prijava

izvinite sto skrecem sa teme. jel ima neko backtrack 4 tutorial?
po netu nalazim samo po nesto...

Culle.haha
End now, end now, end now, end now end now end now end now end now end now end now end now end now end now end now end now end now, dont send this report.

hahahhahahah :D
imam i ja 7.. kul je

macOS je najbolji operativni sistem, bez pogovora, ali zato sto se pravi samo za specifican racunar pa ne mora da se misli o kompatibilnosti i ostalim sranjima. al se to i placa i na pocetku, a i kasnije ces ejplu da placas za sve novo sto pozelis.
ovako, za normalno koriscenje reko bi ubuntu, pa win7 i winXP, pa ostali linuxi pa praaaaaaaaaaazno, pa racunaljka, pa vista.

pa racunaljka, pa vista.

Ahahahahahahah! Ali tačno.

Ja već par godina koristim linux, par različitih distribucija, trenutno sam na kubuntu(laptop) i centos(desktop).
Skoro svi programi imaju svoj pandan u linux svetu, i postoje emulatori koji mogu poterati one sa windowsa.
Igrice na igram na računaru, tako da mi to nije problem. Ponekad igram counter strike na linuxu uz pomoć emulatora, radi bez problema.

Virusi za linux naravno postoje, ali nije toliko popularna platforma pa je zadnji napravljen 2005-e godine(do sada je poznato ukupno 5 virusa za linux, 1 je dobroćudni).

Meni ispunjava svakodnevne potrebe i windows uopšte ne koristim, jednostavno sam navikao na njega, kao što ste vi navikli na windows i ne možete se prebaciti.
Stabilan, brz, traži manje resursa, ima dobar community i odličnu podršku(ovo važi za najpoznatije distribucije, ali je manje više sve isto, trenutno ima oko 500 različitih distribucija)

Ne postoji najbolji operativni sistem, svaki je dobar za neke stvari...

sto se tice macOs-a znam da je ortak uspeo da ga zbudzi na msi laptop uz neku zajebanciju sa particijama.

counter sljaka bezvecih problema (jednom prilikom sam, dok sam igrao, drzao ctrl+w pa mi je zumirao tolio da se video sam krstic za ciljanje! ali se to da prevazici)
san andreas i jos neke stvari sam uspevao da pokrenem ali to nije licilo ninasta...

slazem se sa nookijem da nepostoji najbolji os.

Хммм, ја користим Седмицу, мада морам да признам да ми је са ИксПеом било боље. Радило ми је више апликација, пошто неке старије немају подршку за Седмицу, а компатибилити мод ретко шљака.

Него, да приупитам - имам само једну партицију (на којој је Седмица). Могу ли да инсталирам ИксПе, као други оперативни систем на тој партицији или морам да правим нову? Ако треба нова, који је најлакши начин да је направим?

nisam siguran da li ces moci da biras koji os zelis...
za pravljenje nove pariticije mozzes koristiti program partition magic, ali mislim da ce te pitati za da li zelis nvu particiju prilikom instalacije winXP-a.

u svakom slucaju ti ostaje mogucnost instalacije virtual box-a, ako imas neki bolji racunar koji mozee da podnese maltretiranje sa dva os-a

Прозори:Искуство је реално најбољи.

Ahahahahahaa...evo dodjoh ja do ovog belog prozorcera.
Procatao sve postove jer sam za kompjutere ZIVOTNO VEZAN!
Naravno ne postoji naj OS.Slazem se sa time 100 %!
Svako trazi drugacije i svakom nesto drugo prija.
Ali budimo realni.
Windows je najbolji.I to dokazuje da drzi 80% ...kako to da kazem...80% ljudi na svetu koristi windows :D
A to ipak nesto znaci.
Sad preko VMWare-a(program za wirtualne kompjutere) instalirao Ubuntu 10.10 i stv me očarao.Jedino me nervira to sto ne mogu igrice i to.Win Vista sam cuo da je veliko njesra ali se u to nikad nisam uverio i ne verujem da je tacno.Microsoft na tom OS-u radio TOLIKO DUGO da ja ne verujem da je to moguce.
W7 je unapredjeni XP sto znaci da na njemu sve radi sve je poboljsano i on je za mene NAJ NA SVETU i nece ga niko preteci jos dugo dugo.
Mac OS me zanima veoma kako izgleda ali jbg nemam MacBook tako da cu pokusati da se snadjem sa VMWare-om i tako to.
Koristi li neko Chromium?
To je poseban OS koji je ustvari jedan veliki web browser.
Koriste ga oni koji samo upale comp idu na facebook,youtube,vukajlija i to...
Ako ga za to koristite...Chromium je idealno resenje.

Виста је спора к'о правда.

Meni je vista govno klasično.... Sedmica mi je isto govance jedno, ali mi je XP prejak, i neprevaziđen.........

Microsoft na Visti radio TOLIKO DUGO da ja ne verujem da je to moguce.

A na Sedmici je radio toliko kratko, da je nemoguće koliko je dobra. :p

A na Sedmici je radio toliko kratko, da je nemoguće koliko je dobra. :p

Седмица је Виста очишћена од блата и гована у које је била уваљена.
Пардон мај френч.

Probna verzija je čak radila na mom kompu iz 2004. sasvim solidno. Čak su i igre radile super i bez seckanja, kao na XP-u. ;)

objektivno linux :)

think free, think open source

Sedmica je najsigurnija dosad. Na primer,ima opciju da vratiš svaki dokument u neko stanje od pre x dana,po tvojoj želji. Takođe postoji opcija backup-a celog kompa,ko ima 60-70 gb za bacanje. xp je bio zakon,ali i u njemu je postojalo kojekakvih bagova, koje su, vidim, ispravili(trenutno sam na sedmici). Samo ko ima sporiji računar i ne isplati se, sporije radi. Vista je bila obično sranje, pa su je naglavačke okrenuli,izbacili gremline, popravili svakakve bagove i napravili KONAČNO windows dostojan da bude naslednik xp-a.

Ja se držim jednog operativnog sistema dok se sve ne razjebe totalno. :) Tako sam se držao Milenujuma jedno šest meseci, a onda sam lepo instalirao XP i evo, fino radi poso već sedam-osam godina.

Objektivno najbolji pojma nemam koji je.