U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.
Mondo · 25. Novembar 2010.
Nigde se ne pominju posteri. Vidimo se na sudu, bičez, odo zovem Deni Krejna!
Piraterija, nego šta!! A i kad hoću da kupim neki original, nema ga, tako da se opet vratim pirateriji. Boli Džerija Brukhajmera uvo što je tamo neki Bosanac skinuo neki njegov film, kad mu se za prvih 2-3 sedmice projektovanja u bioskopima vrate sve pare.
За. Као што рекоше већ људи пре мене, да нам је ситуација другачија, не би било дилеме.
Da ja zivim od toga bio bih protiv. Isto tako sto je vec par vas reklo da je bilji standard opet bih bio protiv. Ovako sam za, ali cak i po ovim cenama cu da uzmem neki original ako izuztetno postujem izdavaca. Ne pricam o knjigama, igricama i slicnome, vec o muzici.
Пиратерија наравно, не капирам стварно сврху ове теме.
Мени и даље није јасно како код нас људи и даље живе у заблуди да је Тесла измислио струју. :)) Смешно. Прелистајте физику за седми основне. Измислио је радио, трансформатор, високофреквентне струје, као што рече Зиклон, и још сијасет ствари, али саму струју није он пронашао.
Кад је већ поменут Гејтс... Постоји разлог због чега они пуштају да се њихов софтвер пиратизује. То им иде у корист. Им аљуди који и купују оригиналан софтвер, типа оперативни систем Њињдоњс, али курац би га и они купили да претходно нису имали пиратску верзију која се добро показала.
Нешто слично важи и за музику. Ми не бисмо чули ни М од музике, нити знали на које концерте да идемо и шта од музике ваља, да претходно нисмо чули пирата. Неко и купи оригиналан ЦД, али то је зато што је претходно чуо пиратски примерак. Да не помињем неке мање познате извођаче за које никад нико не би чуо, нити би могао да набави њихову музику да није пиратерије. Нпр. курац би онај грчки бенд Ротинг Крајст имао и тих 100 људи у Ливингруму да није било пиратерије која је омогућила да известан број људи њих слуша и у Србији. Милион таквих примера.
Боли ме китана да dajem онолке паре.
Ziklon je otprilike rekao moje mišljenje pa neću da smaram da imam keša svakako bi kupovao originale jer time podržavate proizvođača u daljem radu
A što se tiče igara mogu oni da zaštite svoj proizvod samo kad bi se malo potrudili evo na primer skoro je bio izašao ac2 i bilo je potrebno par meseci da izvale krek tj. taj kako se već zove drm
Svakako da u americi ima manje pirata nego kod nas al ni tamo to nije zanemarljivo
Jedan od prvih Teslinih patenata je alternating curent generator tj generator neizmenicne struje svi predhodni pokusaji su bili samo laboratorijski i neprimenljivi.Od kad je izumeo sistem prenosa na daljinu on se u osnovi nije promenio i maltene je isti sto znaci da sam se ispravno izrazio da jo on struju podario covecanstvu.ko tumaci moje reci kao "izmislio" neka vezba citanje.
Kako su mi smešni ljudi koji ovako uzmu da se vade kad izvale glupost. :)
mozes da UZMES taj tvoj komentar i da ga..... ispravis :*
Није фора. Са све педерским смајлијем на крају.
Koristio se edisonov sistem jednosmerne sruje koji je golo govno
nije mogo da se prenosi dalje od 2 kilometra,gomila gubitaka,sijalice nisu svetlele nego ckiljile nije mogla da se transformise i nije imala tolki broj namena ko sto ima neizmenicna.i pre sus motora se koristila parna masina a isto je okretala ko sto okrece parna masina...
Гризе ме савест једино када илегално скидам музику домаћих и/или слабо познатих, а квалитетних бендова, и инди игре и програме. За све остало ме боле уво исто колико власника лиценце за пет, педесет или хиљаду долара горе-доле.
Ok,moguce,mene su tako ucili a i sam to video u 4 dokumentarna filma o Tesli i procitao na par mesta.Postoje i drugi,bolji ili realniji izvori na koje mozda nisam naisao.je govorim ono sto znam i ne iskljicujem soluciju da nisam upravu.Kolko na svetu ima informacija,dvaput vise je dezinformacija.Mozda su bas ti izvori Teslu idealizovali...ali ostaje da je covek genije i da je promenio svet.
Izvinjavam se za pederski smajli,nisam hteo njega da napisem,skoro sam kupio laptop sa srpskom tastaturom a naviko sam na US
tačno ja ne bi mogao da čitam neku knjigu na monitoru a nije da nisam pokušao
Domace nikada ne skidam,volim da imam originalna izdanja u kolekciji.Nazalost,zbog nekih idiotizama,mnogo novih bendova ne izdaje albume,nego ih kaci na net.Nemam nista protiv piraterije,vise me nervira to sto ovde ne mozes da izdas album ako se bavis nekom vrstom muzike koja nije mejnstrim.
ZA!!! SLOBODA PIRATIMA!!!
Ja cu da se uclanim u piratsku stranku sledece godine, kad napustim 18.
Џими, пиратска музика је лошијег квалитета. Зато је не слушам. Тј. нем пара за оригинале па не сушам музику. Када боље размислим не слушам никога... Пирати мрште у Сомалију.