Formula 1

1. Uračunao čovek da Fetel uzima i sledeću lololo

2. Da, stvarno sam se zajebao, ok, jedna manje. Mislim da se Fetel neće zaustaviti na samo tri.

3. Ne znam odakle mu ta ideja, ni pred ovu upravo završenu sezonu niko nije smeo da tvrdi da će Švaba sigurno da uzme treću uzastopnu.

4. Što ode Hamilton iz Meklarena, baš je jaje.

5. Mali je odličan vozač, precizan i apsolutno posvećen a bogme sada već i vrlo iskusan. Upravo na poslednje dve trke je pokazao šta ume i da svi ti uspesi nisu ni malo nezasluženi. Velik je on potencijal a najveća mu je prednost što je mlad i ima prostora za nadogradnju. Alonso, Kimi, Baton su već pomalo veterani u ovoj priči, ne smeju se potceniti ni pod razno ali to je računica. Da se ne spominje ekipa Red Bula, superiorni su bili cele sezone, sa najmanje talasanja a u drugom delu su zablistali. Vrhunska ekipa, najjača eto već treću godinu a i suvišno je spominjati finansijsku osnovu svega toga. To je to, sve se poklopilo, ne vidim razlog da u budućnosti dodje do nekog sunovrata.

Fetel još da prestane da vrišti, pa da mi postane bar malo podnošljiv.

6. Ne razumem što toliko hejtujete Fetela, uopšte nije loš vozač. Ima brz auto i dobro vozi i to je to. Hamilton ima muda, vozi agresivno ali jednostavno nije pametan. Ne zna kad treba da stane, nema taktiku nego samo kidiše a to ga je mnogo puta koštalo. Iako sam ga zgotivio vremenom, opasno sam ga zamrzeo posle onog nameštanja sa Glokom kad je uzeo Masinu titulu, ide mi na kurac kad neko toliko ne razmišlja i po svaku cenu kidiše kao lud.
    Fetelu ništa nije poklonjeno čak se izborio sa gomilom problema da bi bio prvi na kraju, mnogi bi odustali ali on nije. Još pored sebe ima klupskog kolegu koji bukvalno gleda kako da ga sjebe na svakoj trci dok je Alonso imao Masu koji je sve radio da omogući Alonsu što lakšu vožnju.
    Mislim hejt prema Fetelu a titulu ima Dženson Baton ej. Kad Baton koji je prosek nad prosekom ima titulu, Fetel svakako zaslužuje ove svoje 3. I Kobajaši zaslužuje makar 2 ako je ovaj uspeo da uzme titulu.
    Sve u svemu dobra sezona. Mnogo velikih vozača i šampiona. Najveći se povukao. Kimi izkobjašnjavao neke stvari.
    U suštini navijaću za Kimija sledeće sezone ali gotivim i Masu i Fetela i Alonsa i Hamiltona. Nek bude interesantna kao ova i de ćeš bolje.

7. opasno sam ga zamrzeo posle onog nameštanja sa Glokom kad je uzeo Masinu titulu

Au kako sam tad ispizdila...

8. Tucani nema ni govora o naqmeštanju Hamiltonove titule u Brazilu 2008. Glok je na stazi bio na gumama za suvo, dok je Hamilton već promenio na gume za mokru stazu, a sigurno se sećaš da je kiša uveliko padala. Glok tada nije otišao u boks samo zato što nije želeo da ostane bez bodova što bi se svakako dogodilo uzevši u obzir koliko bi mu vremena trebalo da odradi zamenu guma i da bi izgubio ko zna koliko pozicija. Ako već pišete na ovoj temi, što znači da očigledno pratite temeljno Formulu 1, onda ovo svakako znate.

EDIT: I da ne zaboravim u vezi Vebera, on sigurno ne pokučava da skenja Fetela. Uostalom seti se Turske 2010. i ko je u koga tada ušao bolidom i izazvao izletanje obojice sa staze.

9. auu, Fetel je stvarno pretekao pod zutom zastavom negde na pocetku trke lepo se vidi, a izgleda da niko od sudija i iz ferarija nije primetio?
    sumnjivo brale, vrlo sumnjivo.

10. Konzervo ne verujem da že od toga biti išta. To bi bila suviše kontroverzna odluka za Međunarodnu automobilsku federaciju. Koliko god Ferari imao kod njih prolaz ipak mislim da titula ostaje Fetelu.

11. i ja mislim i tako bi bilo fer jer su zavrsili trku sa safety car-om, a ovo se desilo na pocetku trke.
    ali da je zajebao, zajebao je.

12. Mislim da su se iz Ferarija odmah posle trke oglasili povodom toga rekavši da su i oni pomislili da je u pitanju bila žuta zastava, ali su priznali da su pogrešili. E sad, to su Žabari i sa njima se nikad ne zna :)

13. Gonzo brate razumem ja sve to ali izjava Timo Gloka je bila i više nego jasna, normalno da sam pustio Hamiltona da me pređe bez ikakve borbe draže mi ja da on uzme titulu on mi je prijatelj! nešto u tom fazonu, od tog trenutka sam prestao da pratim formulu redovno. To je bio i više nego sporan momenat jer je Glok imao ogromnu prednost koju je odjednom naglo počeo da gubi. No nebitno. Glok je zbog toga tu gde jeste.
    A oper Veber jednostavno ne može da prežali to što je Fetel prvi vozač tima i u mnogo situacija se nije poneo timski.
    Ako oduzmu titulu naknadno pojeli su govna, mada me ne bi čudilo s obzirom na neke vrlo čudne odluke koje su samo Alonsu išle na ruku.
    I da ponovim: UZMI KIMI F1 TITULU! lolo

14. Kao neko ko je odgledao svaku trku makar u poslednjih pet godina, ne mogu da se složim što se tiče Vebera. Činjenica je da je 2010. kada je Veber imao 21 bod prednosti u odnosu na Fetela u šampionatu, čini mi se četiri trke pre kraja, Red Bul odlučio da suprotno svakoj logici forsira klinca. Mislim da je to namerno urađeno pošto je to ona priča da je Red Bul austrijski tim, a Fetel Nemac, da ne spominjem ogromnu potrebu Nemaca da ponovo imaju nekog do jaja vozača u Formuli 1. Toliko su zapenili sa tim da su umalo izgubili titulu te godine. U ostalom Fetel je baš pobedom u Abu Dabiju na poslednjoj trci kada je osvojio titulu došao po prvi put u sezoni na vodeću poziciju u šampionatu.
    Fetel je bez sumnje dobar vozač, ali čitava njegova priča u Red Bulu me previše podseća na Šumahera i Ferari, sa tom razlikom što je Šumaher došao u Ferari kao već veliko ime u Formuli, dok mi je Fetel ipak malo instant varijanta što se tiče te sezone kada je uzeo titulu. Kao da je to prosto moralo da se desi po svaku cenu.

15. Ne pratim formulu nešto specijalno, ali me jedna stvar zanima. Pred svaku trku komentator, objašnjavajući izgled staze i sl. kaže kako je staza teška, na 2-3 mjesta je moguće preticanje itd. Onda vidim Fetela kako ladno s 22 pozicije dođe do trećeg mjesta, obilazeći vozače ko izpičke. Jel to do bolida ili se oni sklanjaju da prođe čoek? Nema šanse da je toliko dobar vozač, oni su meni svi isti, samo je razlika kojeg sponzori guraju da bude u jačoj ekipi i osvaja. Tu Kimi ne spada, on je ipak ćaća.

16. Šalabajzeru generalno Fetel ima veoma brz bolid, možda i najbrži u šampionatu tako da mu nije problem da pretiče vozače u slabijim timovima. Od toga odmah oduzmi dva bolida ekipe Toro Roso jer je to mlađi brat Red Bula i oni mu se bukvalno sklanjaju. Čitave sezone kada je Fetel bio u situaciji da mora da se probija u poretku, protiv bolida Toro Rosa nije morao da se trudi. Vernje i Rikardo bi mu se samo kulturno uklonili sa puta.

17. Jebemliga, u SAD - u, na onoj stazi s dugačkim pravcom, Hamilton je pravio prednost nad Fetelom baš na pravcima, kako to?
    Dobro, jasno mi je da se neki sklanjaju, ali nije valjda tolika razlika u bolidima?

18. Brate neki bolid ima prednost na pravcima u odnosu na neki drugi koji je mnogo bolji u krivinama i svako gleda da iskoristi sve što može. A razlika u bolidima tri najbolje i tri najlošije ekipe ti je oko četiri sekunde po krugu, nekad i više.

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.