Prijava

https://www.youtube.com/watch?v=QdalHDSQRDk

evo i klarkson razmislja maltene 100% ko ja. jebale vas formule sto se razlete u 10000000 komada kad pridju na manje od 2m jedna uz drugu

hvala ti bas sam planirao da gledam veceras

Zanimljiv kanal, baš ima dobrog sadržaja.

Moram da nadjem vremena da ovo pogledam, ide u bukmarke za sada.

Lekler na polu u Singapuru, gde je Ferari trebao da bude spor. Nabudžili su nove delove i izgleda da rade. Šteta samo što je sezona već odlučena, prošlih nekoliko trka je bilo odlično i ostatak trka obećava.

A Klarkson kenja mnogo, prolupala matora drtina, počeo da meša ulje i vodu.

Hm, pa kako kome. Ako razumeš sport izuzetno je interesantan, ali potreban je odredjen nivo inteligencije kao minimum, zato ne može baš svako da ga razume i ceni.
I Ferari je sada pobedio poslednje 3 trke, sve je opet kako valja i trebuje.

I ne znam ko to kuka da opada popularnost, nikad nisu bile punije tribine ludih navijača.
Tipičan onaj sindrom "jedna trka koju sam gledao se zadesila da bude smor, sad ću da se pravim da sam ekspert za sport o kojem nemam pojma, pa da kmečim kako sad ništa ne valja i da treba da se vrati vreme kada su vozili Prost i rahmetli-Sena", jer kako je tada bilo interesantno u pičku lepu materinu je li, jer je Meklaren pobedio 15 od 16 trka, niko nikog nije prestizao IKADA, a dve sezone su kulminirale tako što su se dva gorepomenuta barda namerno slupala jedan u drugoga u prvom krugu poslednje trke. Hamilton, Vetel, Verštapen i Lekler bi brisali pod i pajali paučinu sa njima. Kao vozači su bolji, brži, pametniji i u superiornoj fizičkoj spremi.
Nego eto, kao Klarkson popio pivo pa ga malo uhvatilo i počeo da trabunja onako kafanski i da baca "fuck" i "fucking" haha razumeš ti to, a ti mu onako pogrbljen izviruješ iza ledja sa podignutom pesnicom i promuklo vičeš "tako jeeee"!
U fino društvo si upao celte, vidim. U mnogo fino društvo.

tebra, pratim poprilicno f1. smor je jer je prestala vremenom da bude trka gde se takmici najnovija tehnologija nego postala trka gde se vestacki pravi trka, a ljudi koji ucestvuju pametni pa su uvek ispred onih sto donose pravila, i sve vise ubijaju tu trku.
svi se uvatili za to preticanje kao da je najbitnija stvar na svetu. boli me kurac za preticanje, vozite najbrze sto moze da se vozi po datoj stazi i bice zanimljivije.

npr
sad: zakrilca moraju da budu ovde i ovakva da ne idete mnogo brzo i da se preticete. timovi naguraju gomilu kurcica na auto da usmere nekako vazduh gde treba prirodno da ide, onda posto je sve to prenapregnuto cim taj vazduh prodje preko auta napravi se tzv "prljavi vazduh" i onaj sto vozi iza ne moze da vozi vise jer i on zavisi od tih 1000 kurcica koji zahtevaju idealne uslove da rade, jer tako isplanirano.
onda vide da to ide u kurac, pa smisle, aj moze drs da onaj sto ide iza ima bilo kakvu sansu da obidje vodeceg. al ne moze svuda nego samo kad se ispuni 25 uslova kurac palac.
onda vide da drs nesto radi pa aj pravilo protiv drsa
i tako u nedogled.

kako bi moglo: dozvoli se sloboda unutar nekog prostora da se pravi aerodinamika. kako bi neko napravio brzu formulu, obicno mora da pravi ciste povrsine, i dodje se do nekog dizajna koji je optimalan za staze, tockove i motor. jeste, bude brza formula (nesigurnija), al ne izgleda ko debil, i ovaj iza moze da vozi. eventualno ako ne moze, on izmeni malo da moze da vozi u prljavom vazduhu jer moze, i tako sjebe ove ispred. sistem se izbalansira negde.

fora je sto kad bi malo oladili sa opisom, bilo bi dominacije, al bi bilo i razlicitosti. ako su staze dovoljno razlicite imao bi razne specijalizacije, a onda sve to zanimljivije da se gleda.

zato je trenutna F1:

S M O R
M
O
R

evo ovaj singapur... imala zanimljiva S krivina pre dve tri sezone, malo zaseres i polomis osovinu. navijaci joj jos i dali ime singapur sling.

naravno, logicni sled dogadjaja da se to ukloni jer kuka par vozaca "opasno". vozi sporije ili pazljivije ako opasno picka ti materina jesi placen za to ili nisi.

dozvoli timovima da svoju kreativnost uloze u dizajn a ne u obilazenje pravila, kazni vozacke greske slomljenom osovinom ili peskom a ne 5s u boksu, upotrebi sigurnosne propise tamo gde je opasno da se pogine, turi zastite na auto, uspori ako mora, a ne da timovi pravdaju to sto im se ne svidja sto im stroll polomi osovinu sa "sigurnost sigurnost, mislite na sigurnost pobogu", ukini neko detaljno planiranje trke, nego komunikacija sa vozacem preko table svaki 5. krug, i sve ce biti mnogo bolje, pa makar se niko ne pretekao celu sezonu.
a preticace se jer ako se greske kaznjavaju, bude i preticanja.

ovo, nekomunikacija sa vozacem isto bitna stvar. potrebno je da se vidi vise zadimljenih motora i pocepanih guma zbog vozaceve nestrpljivosti. i medjusobno izbacivanje i neminovno pickaranje posle izmedju vozaca iz istog tima.

Ne možeš da porediš današnje pajtose sa vozačima od pre 30 godina. Prvo - tada su u upotrebi bili manuelni menjači, drugo - volan je bio volan a ne džojstik, treće - nisu imali nikakve zaštite i kaveze oko kokpita kao ovi danas, bukvalno ovi pajtosi mogu da rade šta žele, jako su male šanse da poginu. Kolko sam shvatio uzimate za ozbiljno šta govori budala poput Klarksona.
Kad si ga spomenio, Senna nije imao konkurencije u kišnim i mokrim uslovima, niti je tada postojalo toliko pomoćnih sistema na formuli kao danas. On i Prost su se čuknuli i na Suzuki 1989, Senna je nastavio trku sa oštećenim bolidom a Prost je otišao da se žali.
Malo kišne vožnje:
https://youtu.be/4Ps29eT1_rs
https://youtu.be/1hUWuR2Dj78
https://youtu.be/75YNIsNPOM4 - Malo ljubavi za kraj.
Sve u svemu volimo F1 jer smo imali ili još imamo san da smo i mi ti glavati junaci u besnim bolidima. Sirotinjo i bogu si teška, kad samo bogati idu u najbrži cirkus.

prosto je, danasnji vozaci su bolji za danasnje bolide, tadasnji vozaci su bolji za tadasnje. zahtevaju razlicite skilsete.
recimo da bi ovi danasnji najbolji bili bolji i na starijim uz vezbu, cisto zbog fizicke spremnosti i tako tog, ali da imaju ono sto su imali prost, sena sumaher i tako ti, mozda i ne bi bili najbolji tad.

zajebane su te komparacije, kao kad kazes mesi bolji od pelea. nema price, bolji 1000000x ali kako poredis, apsolutno, relativno, kako bilo ko od njih da je u drugom vremenu itd...
recimo mesi da je rodjen kad i pele verovatno bi umro od nevisine ili sta ga mucilo, pre nego sto bi imao sansu da sutne loptu. isto tako i ovaj drugi da imao danasnju medicinu i treninge bi mozda bio jebeni ejlijen na terenu.

sere mi se od svih tih poredjenja kad kao ovaj bolji onaj bolji, a igrali bukvalno razlicitu igru. ko da poredis jel bolji lebron ili usein bolt.

Hamilton, Fetel, Ferštapen i Lekler bi se usrali u gaće da voze u uslovima kao Prost i Sena.

SUMAHER GOAT a britanska f1 govna rade sve da namaknu crncugi vise pobeda i onda kao hamilton najbolji

Hamilton, Fetel, Ferštapen i Lekler bi se usrali u gaće da voze u uslovima kao Prost i Sena.

ovo je cinjenica, danas se vise ceni vozacev zivot. sto je dobro valjda, jebi ga.

Muka je sto su preterali sa tim, pa zarad bezbednosti ponekad povladjuju vozacima i timovima cak i negde gde ne moraju, gde objektivno nije toliko nebezbedno, al se ne svidja vozacima jer ne mogu da siluju, i ne svidja im se sto drugi vozaci koji su spremni vise rizika da preuzmu tu bolji od njih.
smanjen je rizik faktor, svako moze da vozi najbrze sto moze, i onda jebi ga, nemas iznenadjenja.

sto rekoh:

upotrebi sigurnosne propise tamo gde je opasno da se pogine, turi zastite na auto, uspori ako mora, a ne da timovi pravdaju to sto im se ne svidja sto im stroll polomi osovinu sa "sigurnost sigurnost, mislite na sigurnost pobogu"

daj mogucnost da na par mesta mozes debelo da sjebes formulu i odmas oni sto su napred moraju sporije da voze jer ulog veliki a oni pozadi mogu brze jer ulog manji, i gle cuda radi 5x bolje od drsa i ostalih isprogramiranih kuraca

https://www.youtube.com/watch?v=We3Zo6iR-2g

ima krivina koja zahteva vecu paznju i malo vise rizika ako hoces brzo da prodjes, alonso zakuka i ajmo sad cemo da je sklonimo

kad smo vec poceli sve ovo oko singapura...

sto bi reko jedan dole u komentarima

2031 All races are now a straight line since corners are dangerous