Prijava

i F1 postala pičkasta ko fudbal

@Scouser - to za pol pozicije nije merodavno, Luis je odavno naučio kako se osvajaju šampionati a ne trke ili pol pozicije, Maks je još uvek na nivou gde može da namiriše kada poslednja sezona pre promene pravila može da se pobedi barem na kvarno.

A stvarno ne mogu da izguglam kad je Hamilton džukački vozio.

Posto sutra pocinje sezona Formule za '09. otvaram ovu temu za sve ljubitelje tog burzujskog, ekscentricnog, anti-ekoloskog, desnicarskog i elitistickog sporta, kojem se ja zbog svega gorenavedenog divim do imbecilnosti.

che, kolko je ostalo ovoga od pre samo 12 god kad si otvorio temu?

da ne pominjem ranije.

znam da se boris da kazes da je sve u redu i danas i da je to to, al aj brate otvori i ti dusu.

znam da i ti vise vremena sad objasnjavas deci sta a sta ne sme da se radi dok se trkaju i sto je ovaj kaznjen i sto je onaj stao i ceo apstraktni koncept drsa, gde te gledaju i trepcu i pitaju se sta je jbt to i cemu, i gume i sve ostalo nego ko se tu trka i zasto. i da ne razumes ni ti bas.

dzaba se pravis da je isto. nije.

Svako opravdavanje hamiltona je kao glasanje za sns

Maks ferstapen je degencina, vozio ko imbecil svih godina do sada, samo sto nije picka, ide do koske i musovit je do jaja, bori se protiv celog mercedesa i protiv fia mafije. Inace ne navijam za njega a lik je zasluzio ovaj sampionat, sta god bude, bice sampion sig u nekoj od sezona ako sad ispusi.

A kazne i ova govna od direkcije trke su tako pickinska stvar, prakticno ukidaju trkanje i sve se svelo na drs zone NEK MI SISA KURAC CEO PIT STOP NAPRAVILI OD GLADIJATORSKOG SPORTA SPORT ZA BARBIKE

Ne razumem tu gorčinu. Društvo evoluira, sport evoluira. Ni u fudbalu više nema bakljada u EPL, ne viču čamugama da su majmuni, nema više kao u stara dobra vremena da se sruši tribina i pogine stotine ljudi… a igra se brže jače bolje nego ikada.
F1 je danas komplikovanja nego ikada, bolidi su brži, sistemi komplikovaniji, klinci su danas u takvoj mentalnoj i fizičkoj spremi da bi pokidali jednog Senu ili Prosta, I u ovoj sezoni ima super rivalitet pun mržnje i paljevine izmedju dva vozača iz dva različita tima.
Za drs se slažem, ako nove regulacije stvarno izvrše svoj zadatak trebao bi da se ukine.
A Hamiltona ne vole ostali vozači jer je jebi ga malo prebrz za većinu njih.
Opet ne volim ga ni ja ali ovo su suve činjenice i ne možeš a da ga ne poštuješ kao vozača i za fer plej.

A ta neka iluzija da je mačo sport je nestala kad su sklonili pičetinu sa grida… ali eto ja volim i šah, ne mora sve da bude mačo.

sve je to ok, ali f1 nikad nije ni trebao da bude stvar za sirotinju, kad su ga napravili za narod tad su ga usrali, jebes tehniku i sve. napravice naskar, da gleda sirotinja.
nema to veze sa tehnikom
ti si ga sam najbolje opisao pre 12 god.

inace da zajebes sa ovim sah nije maco. magnus chad, luis virgin, ne znam ni kako mozes da pomislis bilo sta drugo.
kad se jos na kraju povuce i raikonen, to je to. ne znam kako uopste i priblizno mozes da poredis sah jbt, preziveli su racunare i i dalje je gledan "sport", f1 ne moze ABS da prezivi bez da vestacki ukida sve redom jer ne moze da se nosi sa vremenom.

jedino kako bi mogao da poredis sah i f1 je da u sahu vremenom postala pravila npr da crni i beli zajedno odigraju prvi potez, da ako pridjes pionom kraljici na jedno polje protivnik mora da igra sa zatvorenim ocima, ako zrtvujes topa da dobijes ekstra piona, da ako se namesti situacija da beli konj bude na G2, a crni na B7 onda konji postaju lovci a lovci konji,

i tako redom da svaki put kad igraci uspeju da zajebu to sto si napravio sto ima vise pravila nego poteza pa krenu svi da teraju jedno te isto ti pogledas i smislis "aha, necete vise vala, novo pravilo je da lovac moze da ide samo 3 polja unapred ako je pion iza njega!"

i tako dok ne dodju deca koja nikad nisu ni igrala sah sa orginalnim pravilima i onda da se ubedjujes i mene da ubedjujes kako je to tehnicki najsavrsenija igra koja je ikad postojala i zahteva odlicno poznavanje pravila i sve ostale kurce, i da stari majstori nikad ne bi mogli da pobede ove nove u toj igri.

tek tad bi mogao da mi kazes da sah nije maco i da stavis u istu recenicu sa F1. do tad, sa svim duznim postovanjem, nemoj da ti je palo na pamet da poredis ova dva.

inace da zajebes sa ovim sah nije maco. magnus chad, luis virgin, ne znam ni kako mozes da pomislis bilo sta drugo.

šah je bio mačo do pre 15-20 godina, onda su ga preuzeli štreberi sa 0 harizme

magnus je socijalno retardiran, al ne na onaj kul način na koji je to bio bobi fišer recimo, nego baš ful socijalno retardiran da je krindž gledati ga kad govori o bilo čemu što nije šah

čak je krindž i kad o šahu priča, jednostavno boli koliko mu svaka ćelija u mozgu predstavlja memorijsku jedinicu za neku poziciju na tabli

klinci su danas u takvoj mentalnoj i fizičkoj spremi da bi pokidali jednog Senu ili Prosta

vrlo smelo si ovo napisao. Ali možda si u pravu, jer se Prosta ne sećam, a Sene onako kroz maglu, baš kao i Maradonu onomad, ako ćemo po sećanju i onome što su u mojim klinačkim očima prikazali.

šah je bio mačo do pre 15-20 godina, onda su ga preuzeli štreberi sa 0 harizme

magnus je socijalno retardiran, al ne na onaj kul način na koji je to bio bobi fišer recimo, nego baš ful socijalno retardiran da je krindž gledati ga kad govori o bilo čemu što nije šah

čak je krindž i kad o šahu priča, jednostavno boli koliko mu svaka ćelija u mozgu predstavlja memorijsku jedinicu za neku poziciju na tabl

magnus je socijalno retardiran, al ne pokusava da jede govna da bude nesto sto nije, i samim tim sve to ucini da bude 20x gore, i to je to. svi su. najgori su oni sto se prave da nisu.

isto su i f1 vozaci donekle. ono ne mozes da budes najbolji na svetu u necemu a da nisi bar malo autistican jbt, a najgore je kad takvi ljudi nauce kako da glume ostala interesovanja.
ono pogledaj samo hamiltona jbt. peva neki hiphop ili koje vec sranje, interesuje se covek za stvari i ostale kurce.
ono, sve je to ok, dok ne krenes da budes neki influenser u svemu tome. postanes djokovic.

tako da, nema veze to, i dalje je magnus chad, luis virgin.

brate magnus i chad su antonimi, ne znam za ove formulaše, ne pratim to, al magnus pičke vido nije ni na ekranu

a nije chad ni u prenesenom značenju, lik je bukvalno sve suprotno od toga

Mnogo mrzim karlsena, odvratan je

ne pratim f1 gooodinama unazad, šta je DRS?

In Formula One, the DRS opens an adjustable flap on the rear wing of the car, in order to reduce drag, thus giving a pursuing car an overtaking advantage over the car in front

glup sam, pojasnite mi, a od juče imam detektovanu koronu tako da mi vijuge ne rade baš najbolje

https://static.wikia.nocookie.net/f1wikia/images/3/3b/DRS.png/revision/latest?cb=20120417222138

Na pravcu se otvara DRS (slika dole) da se smanji otpor vazduha i bolid ucini brzim, mislim da se automatski gasi kad pipnes kocnicu jer ne zelis manji otpor vazduha u krivinama.

Ovo je uvedeno iz razloga sto onaj ko prati vodeceg ima "prljav vazduh" i pneumatici i bolid se zagrejavaju previse ako si dugo iza na kratkom odstojanju. Zato su uveli DRS, kao ok ali si vec tako blizu, unutar 1 sekunde evo smanji otpor vazduha, budi brzi i pretekni ovog ispred sebe. Tako se trke vestacki cine zanimljivijima.

Navodno od sledece godine sa novim dizajnom bolida ovaj problem zbog koga je uveden DRS ce biti resem pa samim tim od sledece godine nece biti ovog otvaranja zadnjeg krilca nego ce bolidi bez problema moci da prate onog ispred.

jasnije? :D

''DRS was introduced because the cars were very efficient and the drivers were not able to follow each other and overtake. It is an aerodynamic tool and actually quite attractive. But in the future, if you can follow more easily, then DRS will be redundant. But for now, it's still a fantastic part of the show'', concludes the Mercedes team boss.