Prijava

Пера Џое, кум мој :)

Добар је. Баш сам погледао још неке снимке од оног што си нми рекао, и свиђа ми се...

U subotu kupujem Hohnerku neku, jebem li ga koja je, ali dobra je za bluz i u C je...
Košta 3700...
:D
EDIT: Marine Band.

Робијаши живните мало, учланићу се убрзо у вашу банду па ме све занима...
:)))
http://us.123rf.com/400wm/400/400/mayawizard101/mayawizard1011005/mayawizard101100500121/7025527-an-image-showing-a-male-prisoner-in-prison-uniform-sitting-on-a-bed-in-the-cell-and-playing-the-harm.jpg

Не идем у творза него купујем хармонику.

Нема од вас ни мојега... :))))
Купио сам Хонер Марин Бенд. Тешко је али занимљиво и одмах видим да све зависи од тога колико се инвестира у вежбу, сад овако у налету среће је форсирам и све ми боље иде. Изоловао сам ове битне ствари, свирање појединачних тонова и она фора са језиком (бар мислим да је са језиком, нешто углавном мешам у устима) за савијање тонова, тако да бар знам шта јурим вежбањем, за почетак...
:)))

Aferim.

Naiđoh na knjižicu lekcija 'Sonny Terry licks' i mogu vam reći da je uber odlična. Ne zbog samih lekcija (koje su odlične, dosta trikova ima) već zbog autobiografske forme u kojoj je knjiga pisana - od samih početaka Sonija Terija preko razvijanja stila i nastupa pa do kraja. Preporučujem svima.

Ја сам у последње време скинуо неколико књига лекцијама (пар гитарошких и једна хармоникашка) са мп3 примерима но сам у стисци са временом као за инат...
Иначе хармоника ми се баш допала, не треба пуно времена већ редовност за ниво на који сам се намерачио, успећу...
:))

Како се одржава хармоника?

Потуриш под чесму, и молиш се да се пљувачка испере. Ако не, зафрљачиш у варикину. :Д

Право да ти кажем, уопште није влажно свирање колико ми се чинило у почетку.
:))

Уроше, како иде свирање? Размишљам се д'одем и ја да купим. Ако имају А.

Напредак је приметан! Не журим, још свирам само размишљајући о техници, мање скидам неке мелодије и то, али ускоро ћу се окренути томе.
Мислим да ћеш наћи А, иначе ја бих волео да узмем и Це међутим, о томе ћу одлучити за месец и кусур, кад прођу обавезе главне.
Ту је већ мало зезнуто јер Це се обично најбрже распродају.

Ma ima C gdje hoćeš, muka je sa G i D, k'o da su zlatne....

Кад сам куповао, А је било у ретким продавницама, а Це нигде. Оне остале нисам ни разматрао, знам да су Е имали скоро сви.

Imaš kod mene u Jagodini Marine Band C za 3000 :D

Zanimljivo, kod mene je baš obrnuta situacija - u C imaju jedno 15-ak harpova, te Marin bend, te Pro harp MS te ova, ona, lijeva, desna.
Rekoh - OK je sve to, buraz, al' ima li A, G, D?
A-a.
Mogu li naručiti?
MOŽE! Stiže za mjesec!

Prođe od tada trinaest bajrama....

Е добре теме.
Но.. сестра има комплет хармоника за 7 тоналитета (е, c, b(hеs), f, g, а и h, ја мислим), ал' их није свирала годинама. Ја узех пре неки дан да свирам, кад оно јако дисонантан и раздрндан звук. Је л' могуће да су се некако запушиле, раштимале ил' шта већ и да л' се да то очистити?

imaš dva šrafića, s obije strane, odvrni i malo alkohola i vatice, očisti prašinu i talog....

А тамо где сам купио своју, сигурно су имали Де а прилично сам сигуран и Ге.
:))

Морам да оживим тему. Размишљам се да узмем и ја једну. Мада ми буџет и није бог зна који. Фазон могу до 2000 динара да издвојим. Па оно, шта предлажете? Пошто се навукох на блуз у последње време. :)