Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Пера Џое, кум мој :)
Добар је. Баш сам погледао још неке снимке од оног што си нми рекао, и свиђа ми се...
U subotu kupujem Hohnerku neku, jebem li ga koja je, ali dobra je za bluz i u C je...
Košta 3700...
:D
EDIT: Marine Band.
Робијаши живните мало, учланићу се убрзо у вашу банду па ме све занима...
:)))
http://us.123rf.com/400wm/400/400/mayawizard101/mayawizard1011005/mayawizard101100500121/7025527-an-image-showing-a-male-prisoner-in-prison-uniform-sitting-on-a-bed-in-the-cell-and-playing-the-harm.jpg
Не идем у творза него купујем хармонику.
Нема од вас ни мојега... :))))
Купио сам Хонер Марин Бенд. Тешко је али занимљиво и одмах видим да све зависи од тога колико се инвестира у вежбу, сад овако у налету среће је форсирам и све ми боље иде. Изоловао сам ове битне ствари, свирање појединачних тонова и она фора са језиком (бар мислим да је са језиком, нешто углавном мешам у устима) за савијање тонова, тако да бар знам шта јурим вежбањем, за почетак...
:)))
Aferim.
Naiđoh na knjižicu lekcija 'Sonny Terry licks' i mogu vam reći da je uber odlična. Ne zbog samih lekcija (koje su odlične, dosta trikova ima) već zbog autobiografske forme u kojoj je knjiga pisana - od samih početaka Sonija Terija preko razvijanja stila i nastupa pa do kraja. Preporučujem svima.
Ја сам у последње време скинуо неколико књига лекцијама (пар гитарошких и једна хармоникашка) са мп3 примерима но сам у стисци са временом као за инат...
Иначе хармоника ми се баш допала, не треба пуно времена већ редовност за ниво на који сам се намерачио, успећу...
:))
Како се одржава хармоника?
Потуриш под чесму, и молиш се да се пљувачка испере. Ако не, зафрљачиш у варикину. :Д
Право да ти кажем, уопште није влажно свирање колико ми се чинило у почетку.
Уроше, како иде свирање? Размишљам се д'одем и ја да купим. Ако имају А.
Напредак је приметан! Не журим, још свирам само размишљајући о техници, мање скидам неке мелодије и то, али ускоро ћу се окренути томе.
Мислим да ћеш наћи А, иначе ја бих волео да узмем и Це међутим, о томе ћу одлучити за месец и кусур, кад прођу обавезе главне.
Ту је већ мало зезнуто јер Це се обично најбрже распродају.
Ma ima C gdje hoćeš, muka je sa G i D, k'o da su zlatne....
Кад сам куповао, А је било у ретким продавницама, а Це нигде. Оне остале нисам ни разматрао, знам да су Е имали скоро сви.
Imaš kod mene u Jagodini Marine Band C za 3000 :D
Zanimljivo, kod mene je baš obrnuta situacija - u C imaju jedno 15-ak harpova, te Marin bend, te Pro harp MS te ova, ona, lijeva, desna.
Rekoh - OK je sve to, buraz, al' ima li A, G, D?
A-a.
Mogu li naručiti?
MOŽE! Stiže za mjesec!
Prođe od tada trinaest bajrama....
Е добре теме.
Но.. сестра има комплет хармоника за 7 тоналитета (е, c, b(hеs), f, g, а и h, ја мислим), ал' их није свирала годинама. Ја узех пре неки дан да свирам, кад оно јако дисонантан и раздрндан звук. Је л' могуће да су се некако запушиле, раштимале ил' шта већ и да л' се да то очистити?
imaš dva šrafića, s obije strane, odvrni i malo alkohola i vatice, očisti prašinu i talog....
А тамо где сам купио своју, сигурно су имали Де а прилично сам сигуран и Ге.
Морам да оживим тему. Размишљам се да узмем и ја једну. Мада ми буџет и није бог зна који. Фазон могу до 2000 динара да издвојим. Па оно, шта предлажете? Пошто се навукох на блуз у последње време. :)