Podijeli sa Vukajlijašima

1. Nemam pojma, kad bih zaista želeo da radim neki net marketing radio bih ga mnogo drugačije. Ovi botovi mi deluju preglupo da bi bili realni. Mislim, ko pri čistoj svesti može zabraniti humoristički klip na mreži? Doduše, nema svako iskustvo druženja sa vukajlijašima pa da bude svestan da takve akcije izazivaju još jače odgovore :)

2. Pa ima i ovih sto nisu u tom timu pa kucaju iz ubedjenja. Kad vidim
    Poneke komentare, povraca mi se. Mada to sa komentarima bi mogli protivnici da iskoriste i da naprave zajebanciju i da ih diskredituju kao sa janezom
    I hrvojem ili sa onim komentarima gde u deset razlicitih novina isti komentari.
    A Bruce, cudno mi je pd tebe da si u sns i uopste tvoj politicki put. Ne delujes mi kao covek koji bi iz neke koristi isao iz stranke u stranku a ni kao neko ko na svake dve godine menja misljenje o politici. Koji je tvoj motiv? I za koji si stranku i opciju stvarno a ne na papiru? Izvini ako je previse licno pitanje i ne moras da odgovoris ako ne zelis.

3. Pa to i kapiram musaše jer to nije ništa strano. Onaj ko misli da je to strano i da su političke stranke taj je u debeloj zabludi. Rade oni još gore stvari ali kriju.
    Znam da imaju sve stranke baze podataka građana koje žele da privole svojoj stranci jer sa sobom nose i svoj uticaj koji imaju na svoju okolinu (familiju, komšije ili saradnike), prave baze podataka u više selekcija (apsolutno protiv, član tuđe partije, kolebljiv, siguran glas), podaci o porodici... JMBG...
    Na osnovu toga zasnivaju kampanju i onda vrše pritisak na kolebljive i sigurne glasove da ih ojačaju ili pak privole da glasaju za njihovu partiju. Čuvene door-to-door kampanje (čitaj "hajke"). Unose "sigurne glasove" u svoju bazu pa imaju evidenciju koga treba podsetiti kasnije. Obično se to ide nedeljom jer je nedelje u 70% slučajeva dan kada su svi uglavnom kući u prepodnevnim i podnevnim časovima. Poslepodne već slabije. Sitni poklončići... Pozivi i ostala govna...
    Partije čak igraju po tankoj niti predizborne tišine pa dele na dan glasanja poklone, obilaze stanove i kuće sigurnih glasača pa ih bude i gnjave i "podsećaju da ne zaborave da glasaju" sa sve onim folkoraškim kezom u fazonu dobroćudnih podsetnika. U većini slučajeva tu sledi i poklon koji je ofarban u boje te stranke ali nije tačno napisano ime ili bilo šta pa ne možeš sa sigurnošću da okarakteristišeš to kao promotivni materijal. Sve u cilju da te još jednom pokušaju da privole. Bla bla bla... To je veoma kurvanjska procedura i stvarno nema pravila a još manje poštovanja ljudi i glasača.

Moja preporuka je da kada krene predizborna kampanja da ako već nećete da se bakćete sa stranačkim kadrom da se zaključate vrata i kapije i rešite sebe muke. Ne brinite se. Obično se to radi od 7-8h do nekih 14h. Posle toga ih neće biti.

Ako pak odlučite da se igrate domaćiš životinja onda nemojte ni slučajno da se svađate sa njima i prepirete. Samo recite da ćete glasati sigurno za njihovu stranku i da su oni carevi na političkoj sceni, sve u cilju da vas uvedu kao siguran glas. Kada vas uvedu onda imate velike šanse da dobijate kojekakve poklone. Cveće, čaše, kačkete, torbe.. Nije neki kvalitet al na mufte je i sirće slatko. Što više stranaka vas uvede na svoj spisak, veći potencijal za poklone. Samo što je problem što će vas onda stalno gnjaviti kad god izađu iz stranačkih prostorija al ćete bar dobiti nešto.

4. Nije lično, ja moja razmišljanja ne krijem od javnosti i svugde pričam isto. Krajem devedesetih sam bio u SPS, najmlađi član opštinskog odbora u mom selu. Izbacili su me iz stranke posle petog oktobra jer sam prijavio sve lopove gradskom odboru i štampao nalepnice otpor odžaci ćirilicom pošto naši otporaši nisu imali štampač i font. Posle sam bio jedan od osnivača Drecunovog Preporoda Srbije dok nije on ugasio stranku posle tri meseca, ušao u DS jer je mom ujaku trebala finansijska pomoć, a lokalni DS (ograđujem se od stavova DS-a na državnom nivou, ovo je čisto lokalni lopovluk) ga uslovio dovođenjem mene i još par ljudi. Kod njih sam bio tri godine, istupio pred prošle lokalne izbore jer u sedištu stranke nisu znali ni ko sam ja ni da li sam član. Prešao u DSS jer su mi bili bliski po stavovima, tamo bio 4 godine i bilo mi lepo. Pred lokalne izbore (decembar prošle godine) sednem i procenim da jedino SNS ima snage da sruši lokalne žute, a nisam lik koji ima člansku kartu jedne, a glasa za drugu stranku te pređem na poziv prijatelja.

Moja politička opcija, lična, je da sam s tobom dok si dobar narodu. Čim pokažeš lice koje mi se ne sviđa možeš da se pušiš i duvaš koliko hoćeš ja ulažem sve svoje mogućnosti da te srušim. A to nije malo. Da nema SPS-a mogao bih se nazvati socijalistom, ali u njihovom prisustvu to je sramota reći za poštenog čoveka. Recimo da sam Bakunjinista u duši.

5. ada vas uvedu onda imate velike šanse da dobijate kojekakve poklone. Cveće, čaše, kačkete, torbe..

Od demokrata imam solje i kecelje, od LSV-a zastavu Vojvodine, sveske, svece, hemijske i one mirise za kola, od naprednjaka hemijske i neki kao stonjak, od palme kalendar...

6. Obično se to radi od 7-8h do nekih 14h. Posle toga ih neće biti.

Kako koja stranka. Neki smo radili između 18 i 20h :)

7. Agilni u kojoj si ti stranci jes išo zajedno sa brusom da delite promotivni materijal lolo

8. Moja preporuka je da kada krene predizborna kampanja da ako već nećete da se bakćete sa stranačkim kadrom da se zaključate vrata i kapije i rešite sebe muke. Ne brinite se. Obično se to radi od 7-8h do nekih 14h. Posle toga ih neće biti.

Mi sigurne ne radimo, samo kolebljive ;)

9. Moram da prizam da sam već počeo da smišljam kako da psujem vučićeve svedoke kad dođu prošli put dvaput dolazili govna smaračka

10. E o tome ti pričam. Šolje-kecelje-modle za kolače-rukavice za rernu su od ds-a. Privezak-zastava-osveživač za kola-disk sa tamburaškom muzikom-auto karta vojvodine su od LSV-a. Od dss-a sam imao dosta dobrih upaljača ali jako loše hemijske. Od sns-a samo hemijske-notese-kalendar. Od radikala samo neku usranu hemijsku koja nije ni radila i gomilu slika šešeljove žene. Nem pojma zašto su u tolikoj meri delili slike u al verovaću im na reč da je u cilju kampanje.
    Kad se sve na kraju sabere, imam uspomene na sve moguće izbore koji su se događali u mojoj okolini zadnjih 5godina.

Aaa dobro brus da znam koji kako idu. Da mi se ne pravi gužva pred ulaznim vratima.

11. realno je samo ta rukavica za rernu korektno urađena, doduše nije za duže držanje, ali je OK kad vadiš musaku da proveriš da li je gotova, a dobra je i z avađenje pice - ovo sve ostalo go kurac

12. Pa delili su njene slike zato sto 95% glasace ne zna ko je ona ni kako izgleda, a bila im je kandidat. Zato su se i raspali.
    Nego, sta mislite, jel moze nesto Seselj da promeni kad\ako se vrati? Mislim sto se tice celokupne politicke scene, ne samo stranke.

13. A što se tiče lokalnih izbora tu su još veća govna od ovih na vrhu.Jedna poznanica na prošlim lokalnim izborima zamolila mene i kevu da glasamo za neku stranku da bi je zaposlili ja pristao reko aj da pomognem.Ta stranka dobila najviše glasova a na kraju je govna nisu zaposlila jebo im ja sve po spisku pokvarenu.

14. Ma kakvi. Šešelj nema zaleđinu, nema dodira sa realnim političkim sranjem.
    To bi bilo kao da pičiš krajzis 5 na pentium dvojci.

A VIDI ŠTO SE STRANAČKI KADROVI PREPOZNALI U MOM TEKSTU

15. Dušane, pročitaj moj veliki post sa prethodne strane.

16. Agilni u kojoj si ti stranci jes išo zajedno sa brusom da delite promotivni materijal lolo

Otprilike baš od juče više nisam ni u jednoj :) Problem je što kod nas više ne postoji nijedna stranka u kojoj su dozvoljena različita mišljenja pojedinačnih članova, ako se ne slažeš, nepoželjan si. DS je do nedavno tu jedini bio drugačiji, ali ubiše i to u poslednjih godinu dana (možda i nešto duže, zapravo, ali ne toliko direktno).

A Bruce i ja smo politički protivnici, evidentno :)

17. Hvala na iscrpnom odgovoru, bas me zanimalo.

18. DS je do nedavno tu jedini bio drugačiji, ali ubiše i to u poslednjih godinu dana.

Zavisi sa koje strane merdevina gledaš, u mom selu su bili najgori od sve dece, čak je i SRS bio liberalniji.

A Bruce i ja smo politički protivnici, evidentno :)

Sasvim jasno, ne slažemo se ni po kakvim pitanjima ;)

19. Ima da glasam za Tadića samo ako samostalno izađe na izbore.

20. Ali ima tu njegovu harizmu i to. Realno, Vucica kao najjaceg politicara u Srbiji bi u svakom duelu 1 na 1 mogao da stavi u dzep.

Rekli o sajtu

Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.

Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.