Podijeli sa Vukajlijašima

1. Pa kako, da ti lete po stanu? A ako je pustiš napolje, oprosti se s njom. Ptice su 3D bića, mi smo 2D. Osiromašiš životinju za čitavu jednu dimenziju, za svoju zabavu. Nije lepo.

O bože, pa gledaš ih ili slušaš, imam gnezdo lasti do prozora u kujni, na svom prozoru gugutke, i kod kuće isto na drvetu gnezdo sa gugutkama, ne treba mi kavez da ih gledam.

I ja volim, ali uvek se skupe vrapci, pokupe komadiće i odlete. To su svinje od ptica. Golubovi dele sve, nijednom ne padne na pamet da zgrabi i odnese. A vrabac samo hop!i nema leba, ni za golubove, ni za druge vrapce.

Pa i gavran isto tako. Bandit mali. :D

2. Ovo sto je Smo rekla, ostavljas im hranu, i one ce uvek dolaziti. Mozda ne uvek ista ptica, ali i sto mora da bude ista.

3. hahaha kolko je dobar, voleo bi da ga imam kuci u nekom kavezu da me ovako uveseljava

al kurac kad sivi zako rucno othranjen kosta 1500e

4. Kupite kornete i smrvite ih, najlakše je.

5. O bože, pa gledaš ih ili slušaš, imam gnezdo lasti do prozora u kujni, na svom prozoru gugutke, i kod kuće isto na drvetu gnezdo sa gugutkama, ne treba mi kavez da ih gledam.

Aaaaaaaaa, to ... Imam i ja laste i golubove, i sokolovi vetruške su mi uvek tu ujutru, zamisli da te budi klik sokola :) Napravili gnezdo na susednoj zgradi, blizu je Sava i divljina, samo ne znam zašto baš na zgradi.

6. Bio je kod mene u bašti slavuj, inače ih jako malo ima po baštama, ali kako su komšije pored sve živo iskrčile i stalno su u bašti, onda je otišao. Mada sve ostale ptičice su još tu. Kada se nakupe na lešniku toliko cvrkuću da je to nestvarno. A ovde mi ujutru obe gugutke slete na klimu, izguguču se i onda se jedna popne gore na ono od roletne gde su svile gnezdo, a ova druga krene da sakuplja hranu, pa se posle oko podneva smene. :)

Nema ih drugde, i kad sam bila mala u mojoj sobi su na jednom malom kao prozoru (u stvari rupa sa staklom) isto bile dve gugutke. I ispred sobe u Zrenjaninu, na ringlovu.

7. Smešno je kod mene u zgradi, uvek ljudi tresu mrve hleba kroz prozor, istresu stolnjake, pa se ptice naučile da čekaju to dole i jedu, sad su se mačke naučile, kad god se otvori prozor, ako je mačka negde u blizini, samo se pritaji i zauzme busiju, čeka da se skupe ptice na mrve. I one su gladne, žive duše :)

8. Meni je tu negde sprat iznad gnezdo gugutki, ujutru kad počnu da guču, da li su prave gugutke, nemam pojma, ali zvuči kao da siluju nekoga s onom kuglom u ustima. Možda su to samo komšije.
    Slavuje sam kao klinac mnogo voleo da slušam. Probudiš se leti u četiri sata, tek počele malo zvezde da blede, a on peva. Sad ih više nema.

9. Hahhahahhahahhaha, pametne mačke, nema šta! Kod mene nekako te mačke ne viđam (ali svuda okolo ima pekara, i stalno ih svi hrane, bukvalno nijednu mršavu mačku ili psa u mojoj okolini zgrada nisam videla), a ptice stalno hranim i ja i neki čovek preko puta, mačke se po kontejnerima okupljaju, onda obaraju ponešto od otpadaka dole na beton, da mogu psi da uzmu. Udružili se. :)

ali zvuči kao da siluju nekoga s onom kuglom u ustima. Možda su to samo komšije.

Može slika? Pošto nemam pojma o čemu pričaš.
    Ove se baš čuju gu-gu-ku!

Slavuje sam kao klinac mnogo voleo da slušam. Probudiš se leti u četiri sata, tek počele malo zvezde da blede, a on peva. Sad ih više nema.

I kod mene su bili poslednji u ulici, možda i šire do pre neku godinu. Jedan je stalno dolazio, niko ga nije uznemiravao, pa eto. Ali sad kako je stalno buka preko puta, ne dolazi. Lepe su te ptice, i onako mekane i lagane kad ih uzmeš u ruku. A na tom ringlovu gde su gugutke se i čvorci okupljaju koliko nećeš (pošto to niko ne bere).

zamisli da te budi klik sokola :) Napravili gnezdo na susednoj zgradi, blizu je Sava i divljina, samo ne znam zašto baš na zgradi.

Možda je dobar pregled okoline na zgradi?

10. Može slika? Pošto nemam pojma o čemu pričaš.
    Ove se baš čuju gu-gu-ku!

Ovo se čuje kao neko ko ritmično stenje od bola, a usta začepljena. A slika pun internet, što da ti postavljam.

Možda je dobar pregled okoline na zgradi?

Moguće. Ima jedno poljanče među blokovima tu blizu, možda tu love, miševe, čim li se hrane.

11. Hahhahah, sad sam skontala tek na šta misliš. To ono kao jabuka za prase? :D Ne ove su baš ptice, slete mi na klimu, (budu metar ispred mene) i onda se izdogovaraju šta ko radi za taj dan. Slatke su.

12. Како да дресирам гаврана?

13. Hahhahah, sad sam skontala tek na šta misliš. To ono kao jabuka za prase?

Nalik. Ali još nisam siguran da li je to neka vrsta promukle gugutke-goluba, ili stvarno komšije imaju neke čudne jutarnje rituale :)

14. Како да дресирам гаврана?

http://youtu.be/ftQ6A3DKKeg

Nalik. Ali još nisam siguran da li je to neka vrsta promukle gugutke-goluba, ili stvarno komšije imaju neke čudne jutarnje rituale :)

Ove su neke dosadne i neimaginativne onda. :)

15. Stvar ukusa... Ko zna šta rade kad ćute :)

16. ti što si kupio diplomu ae paljba!

17. Kakva sam ja budala, maloprije stojim na terasu (znači ponoć je) i prolazi lik sa nečim crnim na glavu, samo mu se oči vide, a inače je krađa u moje naselje bilo kolko hoćeš u zadnje vrijeme, od patika, tepiha, bicikla do provaljivanja u kuće, i gledam ja njega, gleda on mene, al vidim da se cimnu kako me viđe i nastavi dalje ulicom osvrćući se da bi pogledao mene. A mogao sam krenut za njim, čisto onako, pa ako krene da bježi to je to, mada kurac bih ga stigao, izgledao je mršaviji a ja sam trop.

E Mešja kretenu, pa ko se uveče šeta sa prekrivenim licem... Mada pržio sam jaja, nisam htio ponoćni ručak da pokvarim.

18. Mešja, da nije uredništvo nekih novina u tvom kraju? Ili da ne živi neki novinar blizu? Mislim, da li ćemo sutra da čitamo o novom napadu na slobodu štampe u CG ili tipuješ da je samo krađa u pitanju?

19. Kod mene je periodično, svaki blok zgrada ima svoj čopor pasa koji brani kraj, pa onda kad pokupe šinteri pse, jedno vreme mačaka mnogo ima, pa opet dođe drugi čopor i otera mačke... Oko mene se svi kucovi okupljaju, vraćam se noću kući, krene pored mene jedan, priključi se drugi, za deset minuta imam ih desetak, ne znam šta hoće, samo me doprate do zgrade. Možda imam neku tajnu moć :) Al dobro bi bilo, samo zvizneš, i odjednom se stvori armija kučića oko tebe, pa neka te neko dirne.

ti što si kupio diplomu ae paljba!

Koju diplomu, Neše?

20. неам појма зашто сам трипово да живиш у кући, валд.
    код мене у дворишту увијек има мачака, храним их често, увијек се враћају, свиђа ми се њихова искреност, хехе

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.