Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
p;np :)
Opušteno, ti si još sa Eminemom u 2003. :D
Heh, sa sve Parental advisory! Ko zna kakav bih ja ispao da je stvarno postojao Parental... :)
Ja se nekako odmah setim onog Bravo! časopisa, ne znam ni da li sad to i dalje izlazi... Tad se otprilike pojavio. Baš sam pre neku nedelju to čitala, prosto me pojeo živi blam šta sam čitala sa 12-13 godina. A pored moje gomile časopisa za blamažu, stoji gomila tatinih starih Politikinih zabavnika, kao njegovih časopisa iz detinjstva, uvek bio štreber, rekla bih mater mu jebem, al' bi bilo čudno.
Hah, znam to, praksa je bila da devojke vuku to i u školu, sa onim raznim anketama, uglavnom o "tabu" temama...jeste blamaža, ali tad je tamo bilo ono što te je interesovalo, nisu te tad interesovali leptiri... :)
Negoo, kolika je ta gomila zabavnika? Jel razmišljao da prodaje to? Politikin zabavnik je nešto najbolje još od sportskog žurnala... :)
Ih, pa ne mora da znači da je bio štreber, ortak moj redovno čita pol.zab. a išao na polaganje iz engleskog, jer nije umeo da se predstavi... :)
Ne bih da ti rušim sneška smorka ali Eminem je prvi album izdao '95 ili '96 a drugi "
Mada dobro, to je bio prvi album koji baš i nije prošao nešto prezapaženo, drugi "Slim Shady" je iz '99 i to je prvi koji je bio komercijalan.
Ne vjerujem da si tad čitala Bravo a naročito ne da se pojavio u periodu u kom si to činila.
U jednom leksikonu moj drug iz odjeljenja je napisao pod stavkom omiljeni slatkiš ime svoje simpatije. Tada sam mislio da to zahtjeva nenormalna muda i kad god bih maštao o nekim Rambo momentima zamišljao bih njega u glavnoj ulozi.
Jednom sam čak u imaginarnom svijetu učinio da dotični u onom Goku stilu leta brani SRJ od bombardovanja razbijajući avione golim rukama. Naravno, sve vrijeme sam poluglasnim tonom izvodio neke "trš-tras" zvuke.
Imao sam i ja neku prenenormalnu gomilu ali se moja baba sjetila da ih prebači u špajz pored džaka za krompir koji je vremenom istrulio pa i zabavnici sa njim.
Inače sad ima valjda neka akcija da se dobijaju neki stari brojevi kad kupiš novi. Bilo prošle neđelje broj iz fazon 60 i neke ako se dobro sjećam.
Donio drug na predavanje i mogu ti reći da je jedno od rijetkih na kojima se nijesam smorio. Istina, ne zahvaljujući profesoru.
Idi bre Pazle, ja sam ti Koštunica za muziku, za Eminema sam čula tek oko 2001. i to tad nisam znala ni šta to znači. A krenula da slušam sa drugaricom 2003. jer se svuda vrtelo. A bravo je izlazio sigurno 2003., eveeentualno najkasnije 2004. (ali mislim da je 2003. sigurno) sećam se još nekog naslova sa Čarima i nekog stripa retardiranog, Sali i Fani.
http://www.hessisches-puppenmuseum.de/alte_seiten/sallyfannie3.jpg
Još se sećam da je čak i nemački časopis izlazio kod nas, i bio je duplo skuplji, ali išao je u napred.
Bila je fora da se čitaju ta sranja, i onda kao budeš kul, nije loš osećaj. Lololo
Donio drug na predavanje i mogu ti reći da je jedno od rijetkih na kojima se nijesam smorio. Istina, ne zahvaljujući profesoru.
Stvarno? Je l' kako dobiješ stari broj, samo novi print?
Najstariji broj mu je iz 65 (mislim, ali morala bih da proverim), ali posle ima pauza do 73, možda su i kupovali brojeve i posle te 65. godine redovno, ali ja nisam naišla na njih.
Ma nije mislila za konkretan album, nego je mislila da je Eminem bio redovna tema tih novina. To o mudima je isto ono u leksikonima kad su stavljane "crtice" za tadašnje simpatije, umesto imena, retkost bila da vidiš ime neko...
A za te gokuove kamekame talase, to na ovu foru, ili? Ovo je gohan ali to je to
http://i.imgur.com/J2nez3P.gif?1
Ja sam tako skupljao kutijice od cigara, imao sam nenormalan broj, i nekih za koje niko verovatno nikad nije ni čuo, i vratim se iz škole, baba popalila, mislila da sam počeo da pušim, i da se drogiram. Ajd što mi popalila, nego mi još držala slovo 2 sata, preseo mi dan bio.
Kakav sinhronicitet jebeni ne mogu da believe.
Ladno sam sinoć razmišljao o ovom stripu što je smorka hotlinkovala.
Jebo te, sjećam se da sam jednom čitao ovo kad je donosila drugarica u školu i bilo nešto kao ova debela ide sa nekim debeli momkom na vašar (da ne kažem na ringišpil ili nedajbože zabavni park) i tamo neko sranje bude i spasi je ovaj napucani tip i onda njih dvoje poslije odu zajedno sa nekom mršavom plavušom i njenim momkom i ovog debelog ostave po strani i odjebu ga nekako sentimentalno kao da žele reći da debele žene treba da užviaju a debeli muškarci moraju da se napucaju kako bi jebali.
Ja sam tad bio malo puniji pa sam se osjetio baš jadno. U srednjoj sam se opasno korigovao zato pa je razredna pitala moju majku je l' se ja drogiram obzirom na to da sam ispao pothranjen na kraju.
Majka pukla od smijeha... eee kad bi znala...
Najstariji broj mu je iz 65 (mislim, ali morala bih da proverim), ali posle ima pauza do 73, možda su i kupovali brojeve i posle te godine redovno, ali ja nisam naišla na njih.
Da, čak je i papir prilično uvjerljiv. Mislim da je prošli broj bio prvi ako oće tvoj stari da nabavi viđi nekako da kontaktirate zabavnik mejlom da vam pošalju ili nađite ako još ima neđe u prodaji taj broj, nemam pojma.
Sa takvom lakoćom ali sa nešto više koncentracije.
Ja ih imam po jedno 10 komada u sobi u svakom trenutku. Sve rohnilli švercovani ali ne zato što ih skupljam, nego jer me muka da ih bačim.
Sad sam šokirana, ali ozbiljno. Zadavi me, ali ja sam ladno mislila da se niko živ ne seća tog stripa, čak ni od ovih mojih drugarica sa kojima sam kupovala ta sranja. Ali niko živ!
Ne sećam se tog debelog. sećam se samo ove dve i da je bio neki napucani (i mislim preplanuli) lik, možda dečko od one plave. lololo
Ostala mi je u glavi jedna slika stripa u jednom nemačkom broju koji imam, ne sećam se da li sam ga bila kupila zato što su neki Busted likovi (ja za te mislim da su i nestali za muzičke scene) bili u njemu ili zbog Toma Feltona, glavno ova plava kao jako mršava je nešto probala kupaće kostime, i kao posle izašla da pokađe ostalima i kao neke dve sisate crnokose i tamnopute kao u nju pokazuju i cepaju se od smeha, a njoj neki baš minijaturni bio kostim, i stvarno joj očajno stajao. Tako da diskriminacija nije išla samo prema đembeloj nego i prema ovoj drugoj. hnjo hnjo
Koliko ste vas troje mogli napisati dobrih definicija za ovo vreme...
Ne znam za druge, ja nisam mogao... :)
Ah ta nostalgija, što bi rekli...
Meni najviše nedostaje što sam išao u čkolu u 8 ujutru, vraćao se "kad padne mrak", a da dva krštena časa ne spojim...bilo drugo vreme, osnovna, moglo se...
Smorkaa, ne reče mi, hoće li da proda koji politikin? Imaćeš i ti procenat, nema frke... :)
Čekaj, ja mislim da sam i taj čitao jebo te. Je l' nešto kasnije kao i ova debela proba neki kupaći ili nešto ali napravi afro frizuru i tu neke bičarke joj kažu nešto na foru (parafraziram) "e, ne možeš da nosiš tu frizuru ako si tako debela i blijeda."
EDIT: ako se dobro sjećam, bravo je izlazio valjda četvrtkom, tako da sam svakog petka ujutru na času O.T.O.-a u osnovnoj imao prilike čitati o nekim boj bendovima i džastin biberima prije džastina bibera.
I tad sam mislio da je to šitčina ali pisali su par puta o nekim gotivnim reperima pa im opraštam donekle.
Jes, pa da kvarim prosjek.
Ne prodaje se, no. Čuva to tatko, a i ja volim da ih čitam, popnem se na tavan, otvorim kutiju i zavalim se i uživam leti. :)
JAO, PAZLE, PA SAD SAM UPRAVO STALA DA RAZMIŠLJAM KAKO SU SE I TOJ DEBELOJ SMEJALI I KAO LUPAM GLAVU KOJI JE RAZLOG BIO! ZNAČI ZNAM DA JE TA DEBELA ISTO NEŠTO RADILA, SAMO NISAM MOGLA DA SE SETIM ZBOG ČEGA SU SE NJOJ SMEJALE!!! Mislim da je stvarno bila neka frizura.
A sećam se još jednog stripa (ali kao slike pravih ljudi), mislim da je tak bio u OK-ju (mada možda je i u Bravu) o neko dvoje koji nikako da se pojebu, jer je cimer bio stalno tu (a još je bio i neprijatan kao Haus) i ne znaš ta su mu radili, nešto kao da ga oteraju neke gluposti mu radili, i kao samo se sećam poslednje scene kao stopala se vide ovo dvoje u krevetu. hahahhahahahhaha Kako sam ja ovo iz mozga iskopala, nemam pojma.
ALI BRUSE, SALI I FANI!!!!!!
Eeee da, bili su i ti stripovi sa "pravim ljudima"
Ja samo znam da sam umro jednom od smijeha kad je bio strip sa nekom likušom kojoj su smanjili nos. Sjećam se da me je izbacio nastavnik tehničkog sa blok časa i da sam ostatak školskog dana (obzirom da sam imao samo 4 časa taj dan) proveo gledajući neke cigane kako kradu ratkapne nekim likovima na parkingu jednom blizu škole i pričajući viceve sa njima.
EDIT: ali taj strip nije smiješan jer je ona imala ogromnu nosinu nego jer je smanjila nos a imala velike sise i niko nije htio da ima ništa sa njom zbog nosine i poslije kad je smanjila nos došao lik neki sa njom u sobu i kao krenuli da se skidaju i on kaže nešto na foru "vau, pa jesi ti do dobila još neku korekciju gratis uz operaciju nosa" kad je vidio kol'ke sise ima i ona ga tu odjebe i završi poslije sa jednim likom koji joj kaže da je jednako voli i sa nosom i bez nosa.
Ili bolje reći i sa velikim i sa malim nosom jelte, mada pošto je poštenjačina vjerovatno bi je i bez nosa volio.
EDIT2: Sve u svemu, zaključujem da su Njemci zapravo samo Japanci za sirotinju.
JAO OVO MI JE JAKO POZNATO. Nisam odmah skontala o kom stripu pričaš, ali ovo me je podsetilo, i mislim da je ovo taj lik baš tako rekao. Baš tim rečima. hahahahhaha A i taj drugi kome se sviđala i sa nosem je bio kao neki sladak.
Ali se sećam neko dvoje kretena (isto slike pravih ljudi) koji su kao se nekoliko brojeva muvali, i onda tamo je bio kao neki broj kada joj je on skinuo majicu prvi put, pa posle neki broj sa pokušajem seksa (neuspešno), i onda u sledećem broju ili tako nešto kao uspešan prvi put. HAHAHHAHHAHAHHAHHAHA! JEBOTE! HAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHA! Sad mi naviru sećanja, hahhahah. AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!
Toga se ne sjećam. Nijesam ih ja nešto mnogo ni iščita ali one koje jesam pamtim ganola hahaha.
Znam da je bio neki sa nekom likušom koja oće da raskine sa momkom i ne zna kako da ga odjebe ona kao sredi sa nekom likušom valjda da ga ona zovne, slagaću te sad, da joj popravi nešto u kuću i ona ga kao ponudi tu da se istušira i on to jelte odradi sve i onda kao ona krene da mu se nudi da je jebe ali on odbije i ova nazove njegovu đevojku i kaže joj nešto na foru "decxko ti je jako vjeran, nijesi mogla boljeg nać ostrogami" i on se vrne kući i ova ga izgrli i izljubi.
Elem, primjećujem da moja prepričavanja stripova izgledaju kao one pripovjetke o svetom Savi.
Jao da, bio je i jedan broj kada je on nešto svršio po njoj (mislim da je i slika bila, phahahahaha), i kao to posle brisao i bilo ga sramota.... Sad zvučim kao Pezos, ali mislim da je stvarno to bilo u nekom broju! HAHHAHAHAHAH!
Tog se već ne sećam. Samo su mi ostale Sali i Fani, ono dvoje u stanu i ovo o ovo dvoje iz više brojeva (znam da sam se tada još pitala kako ih nije blam, koliko će ih zajebavati, a taj čkode je izgledao kao neki degenerik). I sad si me ti podsetio ove sa nosem zbog toga što je taj lik rekao (mislim baš od reči do reči).
Kako to misliš? lolo