Podijeli sa Vukajlijašima

1. Saznao sam da je to dodatna signalizacija za levo.

To što u Novom Sadu sada postoji na svim većim raskrsnicama nije uslovno levo, nego posebno odvojeno zeleno za levo, pri čemu je i pešacima i vozilima, kojima sečeš put skrećući levo, crveno svetlo. Doduše, ne traje baš dugo i u nekom momentu svi ovi samo krenu, ali ipak olakšava skretanje levo i uspe da skrene bar 5-6 automobila. Kod uslovnog desno propuštaš sve kojima je bezuslovno zeleno.

Totalno ludilo ovo. Kakva pravila sunce ti jebem. Nelogično totalno.

2. To i ja pročitah Makarone, a vidim dosta ljudi u komentarima pominje to uslovno levo, a nikad nisam ćuo za to.

Sad je pitanje da li je to zeleno svetlo za levo bilo upaljeno ili ne.

Pod uslovom da je tacno to sto ai kopirao. Ima li nekog iz Novog Sada da objasni ovo jbt. Ili ste svi Kinezi na bajsovima :)

3. Postoji uslovno levo. Dapače da postoji. Na ulazu u NS od ZR imaš uslovno levo ili pravo kod skretanja za rafineriju. Ima kada se uključuješ iz Žablja ili Đurđeva na put za ZR odnosno NS.
    AL na bulevaru toga nema tebra a ni u naseljenim mestima.
    Tj, ima al tek na kraju bulevara oslobođenja kod ž stanice.

4. Pa to ja i pričam. Na ovoj nema ali postoji. Kad imaš uslovno levo na putu sa više traka prestrojiš se skroz levo, kao da si u jednosmernoj, posebna traka za koju važi uslov. Sve što dobijaš sa uslovnim levim je 7-10 sekundi otvaranja pre da možeš da presečeš traku. Možda ne ni toliko, 2,3 auta i to je to.

5. Kod ovih regionalnih puteva (otvorenih) ti je trajanje uslovnog iste dužine kao i bilo koje zeleno. Nema teorije da je neko bio toliki idiot i da je na običnoj raskrsnici gde se ukrštaju dva pravca stavio uslovno levo.

6. Koliko sam ja mogao da vidim na snimku, nije moguće da bude postavljeno na ovoj raskrsnici. A nema ni potrebe čini mi se.

7. Kad imaš uslovno levo na putu sa više traka prestrojiš se skroz levo, kao da si u jednosmernoj, posebna traka za koju važi uslov

Ne znam da li sam te razumeo dobro, al na ovj raskrsnici i leva i srednje traka su z askretanje levo.

8. Није најпоузданији метод мерења, као што сам рекао, али веруј ми да има, него ти немаш осећај за простор. Имаш само по три стрелице које су дугачке пет метара, размак између њих је по 10 или 15 метара, плус део раскрснице до удара.

Covece, 75 metara je 3/4 fudbalskog terena :)Da li mozes da zamislis Murinjovih 10 igraca i preostalih 11 koji ih napadaju na jednoj raskrsnici? :D
    Najvece raskrsnice u NS i BG mogu da imaju max 30x30 metara. (po 4 trake sa obe strane po 3 metra, iako nisu toliko siroke, plus pesacko ostrvo od 3 metra = 12+12+3 = 27)

A sto se tice uslovno levo. Ima kod opstine rakovice u BG. Ko tamo nije poginuo, i dalje prica o tom semaforu.
    Naime, stojis u traci za levo , i poseban semafor za tu traku. Obican semafor, bez strelica i tako to. Onda se otvori semafor, ti krenes i sve ok. I onda posle nekih 10ak sekundi, semafor koji stopira one koji idu pravo iz suprotnog smera takodje pokazuje zeleno, te ti moras da CEKAS ONE KOJI IDU PRAVO. Sve bi to bilo ok kad bi semafor imao strelicu, ili kad u prvih 10 sekundi ne bi stajali oni koji idu pravo. Ovako se ljudi istripuu da je semafor nastelovan da zaustavlja sve ostale osim njih, sto nije slucaj,pa cesto dolazi do izletanja i cukanja tu.

9. Gazi, ali u tom slučaju i ti i ostali idete istom trakom tj jedni drugima u susret. Ovde se ulice ukrštaju, tj polo i audi nisu u istim trakama, nemoguće je da bude uslovno levo, onda semafor ne bi bio potreban ako je svima zeleno u iatom trenutku.

10. Ниси ти мене добро разумео очигледно, нисам ни рекао да је раскрсница 75 метара. Ево ти слика, не могу да објашњавам, ионако ме нико ни не слуша.
    http://www.dodaj.rs/f/2U/gl/12mzxjLk/vestacenje.jpg

11. Pa kako da te čujemo? lol

12. што се ложите да сте пандури, вештаци, тужилаштво и судије?

13. Pa kako da te čujemo? lol

Па да гледате можда би и чули. лололо

што се ложите да сте пандури, вештаци, тужилаштво и судије?

Зато што људи верују куриру и блицу поред очију својих, брате то ме страшно нервира.

14. Enemi, jesi ti pravnik?

15. P.S. Truće ti računaš brzinu, a izostavljaš ubrzanje. Kad već moram da se umešam. Prirodno je da je ubrzavao ako je treptajuće zeleno. Ti si tu izr. brzinu kojom mora ići da bi prešao 80 metara za 3 sekunde. Kad se doda i njihova brzina, nek bude da su se kretali ravnomerno, to je mnogo više. U svakom slučaju užas, tuga. Ne znam ni što sam se umešao u priču, nimalo prijatne stvari.

Čitam na onom Thilmovom linku, "voleo ulične trke", i "ima sliku na kojoj je vozio 290, i napisao ne može brže". Treba ga na 40 godina osuditi. Debilčina. Dan danas pamtim ćalove reči "dok voziš, moraž da obratiš pažnju ne samo na sebe, nego i na druge, džabe što ti paziš, ako se drugi zaleti".

16. A ja ti opet velim enemi da se teško vidi sa snimka iz tog ugla, ako gledamo po stablima sa leve strane tamo od četvrtog odakle si ti obeležio na karti mu treba dve sekunde, što mu onda izađe bar 140 na sat.

Po tebi mu onda izađe i da su ovi što voze normalno išli 30 na sat, što je malo teško za poveravati, brže bi stigao peške.

17. Ma onako sam pitao, ima vas ovdje puno da raspravljate, mora neko biti pravnik

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.