Podijeli sa Vukajlijašima

1. Ау Давиде, ознојио сам се.
    Ео вам, иначе, статус од рибе која је постала вегетеријанац јер није могла другачије да се упасује у фармерице на које је спичкала кинту, па је пуцају комплекси, а до пре годину дана седела с мојим колегом с факса и јела пљеске:
    http://s3.postimg.org/klevrblir/Untitled.jpg

2. "Krvi mi dajte" kreteni i govna isplivaju nepogrešivo uvek i u svakoj tragediji. Ne znam šta je tu ikome čudno.

3. То и није чудно.
    Оно што јесте алармантно је што су примећене гомиле људи који стављају слику несретне девојке као своју профилну уз неки цитат, к'о фол деле бол (ала сам бацио фристајл)

4. bloodlust од јутрос. и сви би као да се одселе. можда у америку где је ово свакодневица.

5. како бих волео да могу сваког поједниначно да вежем за столицу и објасним му да је ретард, али буквално да му објасним речима.

6. Meni je alarmantnije samo ubistvo. Degenerika je vazda bilo i biće, ali psihopate su oni koji ugrožavaju bezbednost.

7. http://vukajlija.com/forum/teme/51983-sta-vas-je-poslednje-toliko-nasmejalo-da-su-vam-suze-posle?strana=20#post_2902541

Vidiš, čak su i ovi degenerici alarmantniji od ovih bednika što naginju na patetiku. Jer i ovi ugrožavaju.

8. статус лика са фба. кренуло до јаја а онда га усро са тим да деца шетају у 12 ноћу, уау, ту је проблем. него је лик највећи пичкопаћеник кога сам икад упознао тако да разумем због чега то пише.

Фејсбук профил осумњиченог за убиство. Као што видите, тренутно има 2180 људи који га прати, а тај број расте из секунде у секунду. Ако одете на његове објаве, видећете стотине и стотине коментаре где му људи желе смрт, вешање, сецкање на комадиће, пребијање на смрт и још гомилу болесних ствари, а где ти коментари имају и по неколико хиљада свиђања.

Питам се, у чему се разликују од њега? На један гнусан злочин они би одговорили истом мером. Траже смртну казну, што из незнања, што из садизма. А као што сви знају, смртна казна је укинута у Србији, а све и да се поново уведе, што је тренутно немогуће, он не би могао бити осуђен на смрт јер је починио злочин када та казна још увек није била актуелна. Дакле овде се ради о чистом осећају садизма, да гледају како друга особа умире. Ради се о некој дечијој размажености "не занима ме шта кажеш, ја хоћу да буде тако, хоћу смртну казну."

"Ко није грешио нека баци први камен."
    "Не пожели/ради другоме оно што не желиш да неко пожели/ради теби."
    Отац Тадеј је лепо рекао: "Какве су ти мисли, такав ти је живот."

Шта би са тим? Разумљиво је да су људи огорчени, разумљиво је да га породица убијене жели мртвог, разумљиво је да га отац девојчице упуца у судници. Али да сада сви глуме неку Мајку Терезу, да су сви родитељи одједном шокирани, као да не знају које све опасности прете малолетним особама (нарочито девојчицама које се шминкају, облаче провокативно, сликају полуголе и оно што је најбитније остају у граду до касно, често и саме враћају кући).

Сви родитељи су у неверици "ово је могло да се деси и мом детету". Могло је, јер твоје дете исто тако излази само и остаје до кад хоће напољу. Кад сам ја био клинац, нисам смео врата да отварам непознатим људима када сам сам у кући, па ни поштарима или неким познаницима од мојих родитеља. Кад бих каснио кући 15ак минута у сред бела дана, моја кева би звала редом моје другаре, односно њихове родитеље, да пита где сам. Па кад дођем кући добио бих батине или бих био кажњен и не бих могао недељу дана да излазим напоље. Када би неко правио рођендан код куће (или када би ишао код неког на рођендан), родитељи би долазили са дететом да се распитају до кад траје, до кад остала деца остају и кад да дођу да покупе дете. Када бих остао напољу до касно, кева би била будна од бриге све док не дођем. Да не причам што тада нисмо имали мобилне телефоне и нисмо могли да јавимо да крећемо, стижемо, где смо. Са свом данашњом технологијом која омогућава лакшу комуникацију, где деца од раних разреда основне школе имају мобилне телефоне, дешавају се овакви и слични случајеви.

Зашто? Јер родитеље боли она ствар за децу. "Неће им ништа бити, нека се проведу." И тако су утешили саме себе и отклонили осећај кривице, ако су га уопште и имали. Није 15-огодишња девојчица крива што је била сама у пола 1 ујутру. Криви су родитељи што су јој то допустили. А манијака има свуда, не морате да залазите у мрачне крајеве да би наишли на неког. Осврните се око себе, комшија, поштар, мајстор, маторац у бусу који гледа 3-4 пута млађе девојчице, педијатар, психолог...

Манијака има на сваком кораку, живимо у изузетно исквареном друштву. У друштву из ког је он изашао, којег је он производ. А на родитељима, васпитачима, учитељима, заједници, општини, граду, држави је да упозорава и ради на томе да не долази до оваквих трагедија. Али све њих редом боли курац док не дође до трагедије. А онда се родитељи питају "зашто баш моје дете", заједница је у шоку, општина или град нуде сваку врсту помоћи, а министар и директор полиције хитно иду по Србији, као да ће они да ураде нешто, пуно брину можеш мислити, гледају како да извуку политичке поене из целе ситуације.

И онда неко време траје та вештачка атмосфера, јавност тражи најстрожу казну, почињу квази-новинари да се баве узроцима ових злочина, траже сличне злочине из прошлости, људи праве помаму по друштвеним мрежама тражећи крв како би задовољили своје унутрашње пориве за мучењем других, цела држава се дигне на ноге.

Али као и све друго, то прође после недељу, две, месец дана. Сви забораве на то, као на случај Тијане Огњановић. А манијаци и даље на улици, родитељи и даље незаинтересовани за своју децу. Рекао бих и "деца пуштена с ланца", али проблем је што никад нису ни имала ланац. И 'ајмо Јово наново.

9. Jadna devojčica, a i njena porodica, od ovolike medijske pompe. Zna se zašto se zločini istražuju u tajnosti, a objave se (relevantni) detalji tek kad se zaključe. Od zelenaša, mafije, bežanja od kuće i kojekakvih teorija, lepo su navaljivali da iznose prljav veš familije (tačan ili ne) da se narod (koji niti je treniran niti bi trebalo da se bavi ozbiljnom istragom) ne bi bunio kako sve stagnira.

Lepo je to što su tako brzo svi reagovali, od njenih drugara, do meštana i što su masovno krenuli u potragu, oblepili su njene slike svuda, obavestili međunarodne sajtove za nestala lica, svakodnevno apelovali da se slučaj nikako ne zaboravi, uradili su sve što je u NJIHOVOJ moći. Ali bre, dani prolaze, a devojčice nema niti se javila, naravno da treba pustiti policiju da radi. Sigurno da je u tom timu bilo stručnih ljudi koji su radili, a nisu samo trčali da se slikaju kao neki.

A ovi što bi čerečili ubicu, uvodili smrtnu kaznu i slično su tek priča za sebe, a više od pola njih se deklarišu kai hrišćani. Bio neki komentar za to i popasao se minusa samo tako.
    A tek onaj lik što je pričao o čerečenju udova i onda puštanju krvi i to polako i pažljivo, pa onda ušivanju rane, pa iznova, kako bi ubica što duže patio.... Onako, baš poetično.

Sada bi novinari i ostali koji nisu pozvani mogli da ostave njihovu kuću da ljudi tuguju na miru.

10. Meni je najfenomenalnije kako su pojedinci sklonid a se grupišu. U govna u govna, samod a se grupišu. A još su više skloni da stvari posmatraju ili crno ili belo. Nema slučajno sredine neke? Ovde bi ili mazili ubicu po glavi i dali mu da ga jebu u zatvoru ili mu sekli jaja izgleda, Retko da neko razumno biće ne bude u jednoj od te dve krajnosti.

Još luđe mi je kada dođe degenerik neki i kaže "smrtna kazna je nehumana bla bla..." i u nastavku svog proseravanja kaže "i ovako je bolje da leži 40 godina, jebaće ga u dupe i maltretirati", pa onda obrne igricu i kaže "ne mogu da verujem kako ima krvvoličnih ljudi"...

Fenomenalno

11. Ima anegdota kad su jednog čiču u anketi pitali šta misli o pedofiliji a on povikao šta ću misliti jebo mu ti dijete u dijetetu. Nema bas veze sa ovim ali opet nekako mi miriše na ovu situaciju

12. Treba vratiti smrtnu kaznu.

Rokni ga, nikakve koristi od bolesnika.

Ne samo njega, sve te budale.

13. Koji kurac se sad raspravlja o slučaju ubijenog deteta?
    Jedini ko u ovoj situaciji treba da razmišlja o tome su porodica i nadležni organi.
    Mi ostali, uključujući i oni kojima je to nadležnost treba da pognemo glavu i da se sramotimo što je do toga uopšte i došlo i da razmišljamo da brže-bolje sprečimo nastanak takvih slučajeva u budućnosti.
    Ne treba zaustavljati vreme i praviti se prepametan. Treba rešavati probleme u hodu. Evoluirati

14. Nesh, raspravlja se jer smo generalno bolestan i nadasve glup narod...

15. najbolje jos da se ubice i ovakvi monstrumi nagrade nekako...

normalno da treba da ispasta dok je ziv....ne ja nisam nikako za smrtnu kaznu, jer bi skotina tako crkla bez da ga ista boli, nego sam za da ovakvi slucajevi dobijaju dozivotne robije u samicama 2 sa 2 i tu da provedu zivot ne izlazeci napolje ni da kenjaju

16. bitno da znas gramatiku, a to sto stvari kapiras na nivou dvanaestogodisnjaka to nema veze jel da

Ма пусти животну школу. Има времена за то. Дуго је до смрти. Бар сам граматику научио. Лолололо

Ово да се упамти!

nema te pravde koja može da olakša gram ljudske patnje

А и ово!

Mi ostali, uključujući i oni kojima je to nadležnost treba da pognemo glavu i da se sramotimo što je do toga uopšte i došlo i da razmišljamo da brže-bolje sprečimo nastanak takvih slučajeva u budućnosti.
    Ne treba zaustavljati vreme i praviti se prepametan. Treba rešavati probleme u hodu. Evoluirati

Крај! Оц Јоил и Неш објаснили. Боље да послушамо Боксера и да не пишемо даље, јер неважно је да ли овог касапина ликвидирали, послали га у санаторијум на доживотно посматрање, затворили у самицу... Шта год мислили, писали, нечији изгубљен живот не можемо да вратимо и крај.

17. ako nesto mogu da kazem za srpske pandure da su dobro uradili u zadnjih x godina, to je da su uhvatili ovog lika. ej, skoro bez svedoka, bez dokaza, sastavili pricu i za 10 dana uhvatili skota. mogu da se hvataju kriminalci kad se hoce, mala smo zemlja, kad bi panduri radili ovako stalno i imali reputaciju nemilosrdnih, bilo bi manje i ovakvih sranja. nego ajd, to je neka druga prica.

potpuno je nebitno kako ce se kazniti ovaj debil, njegovo ubistvo ili mucenje je samo trenutno olaksanje, za mnogo veca sranja oko nas, kap pravde u moru nepravde.
    ja iskreno verujem u iskupljenje i da ovakvim likovima treba dati neki nacin da vrate svoj dug drustvu. ako ne umeju ili ne zele, onda da budu subjekti za medicinska ispitivanja, da ako vec ne mogu da vrate sami svoj dug drustvu, pomognu drugima da nadju nesto dobro. sto bi reko neko, oko za oko.
    al ajd, kazu da to nije humano, bolje je da ga zatvoris u samicu 40 god ili da ga obesis.

18. "smrtna kazna je nehumana bla bla..." i u nastavku svog proseravanja kaže "i ovako je bolje da leži 40 godina, jebaće ga u dupe i maltretirati",

Pošto ti očito nemaš pametnija posla nego da me pratiš po forumu eo da ti objasnim...

Prvo, smrtna kazna je nešto što nije obuhvaćeno vašim zakonom koliko sam upoznat, znači sve i da sad vaš genijalni premijer reče "e ljudi uvodimo smrtnu kaznu ovog trenutka" i sva državna tijela ga podrže, ovaj momak o kojem pričamo je neće popiti, jer jelte izvršio je ubistvo prije toga. Ako ti je teško da shvatiš, nijesam niđe reka da je smrtna kazna nehumana, samo da je svakom građaninu garantovano pravo na život prema vašem zakonu.
    U drugom dijelu teksta kažem da je licemjerje tražiti smrtnu kaznu u ovom slučaju ako je već ne tražiš za neke druge ljude, pa te je to možda navelo da pomisliš kako u tom dijelu teksta branim ubicu. Naprotiv, samo kažem da je jadno da se neko ponosi ubistvima (i to masovnim) i volio bi da počinilac/počinioci istih dobiju sad ordenje i smatra da su to ljudi čiji primjer treba slijedit ako oćeš da završiš u raju kad umreš (lol) a sa druge strane traži smrtnu kaznu za čovjeka koji je počinio jedno (koliko se za sada zna) ubistvo.
    Najbitniji razlog zbog kojeg se protivim smrtnoj kazni jeste mogućnost da se sprovede nad pogrešnim čoekom. Pogledaj samo koliko ljudi je stradalo na električnoj stolici pa se poslije nznm kolko godina dokaže da nijesu ništa skrivili. Ovaj čoek je istina, koliko sam čuo, prizna da je počinio to krivično djelo ali to ne znači da ukoliko bi postoja neki način da se nad njim izvrši, sjutra neko drugi izgubio život bez razloga. Uostalom, ne zna se je li psihički stabilna ličnost. Nad bolesnim ljudima je i određivanje zatvorske kazne komplikovano.
    Drugo, nijesam reka da bi mi bilo milo da ga neko napušava kurčinom ali to je realnost. Dobro, možda bi to donekle zadovoljilo taj neki duboko skriven sadizam ali to nije dio ličnosti koji bih volio da mi bude jedan od dominantnijih. Kapiram da si ođe primjetio kao neku kontradikciju, jelte. Ako misliš da će čoeka tamo neko da lupa po ramenu i viče "e batice što si ubio devojcxitzu od 15 dina, najmnogo si kul, mogu da ti popusxeem?" opasno griješiš. Mislim da mu je to veća kazna od metka u čelo ili one injekcije koje sam pominja u tom postu.
    Naročito su mi smiješni ljudi koji pričaju "ee treba ga ubiti/silovati/zapaliti/otkinuti mu jaja na trgu" krvološtvo nerealno a kapiram da se iza tastatura sa kojih stižu ti komentari kriju kepeci od metar i po, zalizane kosice i namirisani parfemima sa ekstraktom trešnjinog lista... Nešto poput tebe cijenim.

EDIT: Cijenim da je ukoliko njenu familiju u ovom trenutku stvarno zanima sudbina ubice, veće zadovoljstvo da isti preživi torturu u zatvoru nego da umre bez muke, gotovo u trenutku.
    Imaš dosta ljudi koji su prisustvovali izvršenju smrtne kazne nad osobom koja je počinila zločin nad članovima njihovih porodica pa su poslije istog izjavili da nijesu osjetili nikakvo olakšanje.

19. evo fendere,ja imam skoro 2 metra i 100 kila kad si vec navalio s tim i nije bas da bi razbacivao njih 10 koji idu na mene
    postoje ljudi od 3 metra i 200 kila plus sto postoje ozbiljni psajhoi maleni,a i sta mozes petorici likova...ti si lud,brate,ako mislis da ti 2 metra i 100 kila daju nepobedivost neku,ono niko ne moze da te dira i to...ni u jebenom zatvoru
    on je tu sam protiv celog zatvora,ne pomazu mu ni 5 metara da ima i 370 kila
    losa ti je logika,razmisli jos jednom
    nisam bio nikad u zatvoru,al oni koje najbolje znam jesu i znam iz price kakvi su...
    dele se na 2 tipa
    tamo gde su ratni zlocinci i neke malo ozbiljnije glave,tu nema mnogo problema i sranja
    tamo gde su mladi ljudi,dileri,ulicne ubice i glave i slicno,tamo je teska havarija,i pedofil silovatelj ubica ce prilicno da najebe,oces da se kladimo?
    najebao bi i u onom mirnijem zatvoru,a kamoli u tom gde je sad
    ne znam tacnu podelu tih zatvora po cemu se dele,al oni tipovi zatvorenika ne idu u iste zatvore

Rekli o sajtu

Kada pitate dva čoveka o nečemu, dobićete više od dva mišljenja. Na toj osnovi je stvoren Vukajlija. Rečnik slenga i idioma.

Kompjuterska Biblioteka · 7. Maj 2009.