Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Прошле обуку код расног.
Samim tim što su izazvale nekakvu (negativnu) reakciju kod vas, znači da su na pravom tragu. Umetnost služi da izazove osećanja, podstakne na razgovor, pošalje poruku...
Valsinarb90, tako ja omrznuh modernu umetnost i umEtnos'.
Il' nas na'rane govnima, il' treba da se useremo dok ukapiramo.
;)))
eto ti problem - čim pomeneš da si umetnik jedan ti ortak nabije kondom na glavu, a drugi krene o ljudskim pravima :)
to što one rade nije umetnost, jedino se Manconi umetnički posrao, svi ostali su samo usrani
https://www.youtube.com/watch?v=MfhRHYflbVQ
Po toj logici, ja se napijem i ispovracam se po sebi i userem u gace i samo kazem da je to vid protesta protiv necega ili skretanje paznje na probleme alkoholizma i ja sam odmah umetnik a ne idiot.
Sad se setih onoga sto se usrao na trgu republike pre nekog vremena, eto zgrazavali se ljudi a da se bruce usrao, jos bi i aplauz dobio :).
Ne bi Miloše, umetnik (barem ovakav kakav sam ja) mora to useravanje najaviti najmanje 24 sata ranije. Ne da bi me sprečili, jer to niko ne sme, nego da bi dokazao da IMAM NAMERU da se useravanjem umetnički izrazim. Naravno, morao bi to i objasniti jer nije svejedno zbog čega se ja useravam - nije isto usrati se u ime ljudskih prava i u ime stranke kojoj pripadaš.
I sranje ima svoju upotrebnu vrednost.
ahahahahahaha
ja ovo vise sale radi rekoh, a vi krenuste u raspravu sta je moderna umetnost :)
umetnost je sve za sta kazes da je umetnost. neka je dobra, neka je glupa. neka orginalna, neka kopija. ovo kenjanje po zastavama je plitka kopija dobro razradjene teme i prica o tome vise govori o uzivaocima te umetnosti nego o umetnicama.
instant umetnost, koja se odmah vidi. bez dubine, i bez majstorstva. turbo folk, tako nesto.
celte, svako sranje naidje na odjek
olakšaju se ljudi
:)
Ololo
http://i.imgur.com/2MZ61Ms.jpg
poseres se po tim dvema sto su se posrali po zastavama jer one ne postuju boju ljubavi.
jebi ga, ja sam cuo i za umetnost gde dve takve srale pa jele to posle. i to je neka vrsta umetnosti.
Celte, bolje i da ne znaš za šta sam ja sve čuo. Neke stvari ni moj prag tolerancije nije mogao da prihvati.
Iz koje je zemlje ova umetnica da zamolimo rasnija da im se pokenja na zastavu
RASNI PERFORMER
da, ono rasnijevo je bila bolja umetnost od ovog sto rade ove dve. ove dve rade planski, najedu se pa onda cekaju da se poseru po zastavi. rasni je u trenutku inspiracije:
-Imam sve simpsonove stripove, fali mi samo broj 9, ne mogu nigde da nadjem
-E bas taj imam, sad cu da se poserem na njega.
slika govna na stripu br. 9
ovo jeste umetnost.
Haha. Cini mi se da bruce rece da je ono sto je rasni uradio u stvari instalacija. Dobro ga je rasni instaliro, nema sta. Samo moramo reci rasnom da sledeci put kada bude pravio umetnost, najavi 24h ranije :)
Jeste instalacija, to može uvek, samo se performansi najavljuju da te ne presreće policija sa pitanjem zašto kenjaš na sred ulice ili zašto ti viri patka u Tašmajdanskom parku :)