Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).
Skodin blog · 04. Septembar 2010.
americki voditelji.prajsles
e jbg
Razmisljam da upisem jos jedan fakultet. Znam da mozda nije najpametniji plan koji sam ikada imala ali eto... danima mi je to u glavi.
Ako već imaš strpljenja za dodatno usavršavanje (ne znam da li si još na prvim studijama), svakako je bolje da doprinosiš u svojoj primarnoj oblasti. Ukoliko si već planirala nešto srodno da upišeš, verujem da si dovoljno zrela da se samovoljno obrazuješ u tom pravcu. ETO.
To mi je i sestra rekla. Trenutno sam na 3.godini studija za engleski jezik i knjizevnost. Mislila sam da upisem srpski i ostvarim stari san :) a magistarske iz engleskog sigurno ne bih zavrsavala u crnoj gori a trenutno nemam uslova da odem u inostranstvo.
Sve je bolje od engleskog.
Zasto?
Zato što engleski svako zna i bez fakulteta.
Zao mi je sto tako plitko razmisljas.
80% poslova koji nisu spajanje kablova u Juri i čučanje u trafici, traži obavezno znanje engleskog jezika.
Nemoj srpski. Da sam završio nešto drugo, možda sada i ne bih kucao na Vukajliji. Ukoliko ti već prolazi priča sa engleskim, nije li bolje da to dodatno usavršavaš. A ukoliko te već interesuje i srpski, nije li bolje da prevedeš nekog manje poznatog autora sa engleskog ili na englesi? I u tom procesu ćeš imati puno istraživačkog i obrazovnog rada.
Slazem se zato i kazem da nije najpametnija ideja ali me bas zanima srpska gramatika i razvoj knjizevnosti. A katedra ovdje u niksicu je prilicno dobra. Evo ne znam ionako dje udaram. A magistarske bih razmotrila nekad za engleski svakako.
Od crnogorskih pisaca jedino znam za Vita Nikolića, Njegoša i Lalića, što je pomalo razočaravajuće.
taj neki rad
jebeš školovanje kao takvo, koji će ti kurac dve diplome(koji će ti kurac i ova prva diploma filološkog xDD)
bavi se malo nečim opipljivim što može da ti pravi pare i u čemu možeš da se ESTABLIŠUJEŠ, a da je u sferi tvojih interesovanja
Bulatović ima odlične knjige
A dobro ja bih upisala katedru za srpsku a ne crnogorsku knjizevnost.
Ja volim lalica iako je tezak malo a nikolic je fantastican, zar ti se ne dopada?
A nisam birala profesiju od koje cu da zaradim, znam ja to.
Crnogorska književnost postoji od 2006.
Da li ti možda predaje Svetozar Nikočević??
Ima prelepih stihova... Na primer pesma Mlinar ili Još mogu poneki osmeh da slažem...
Mada mi je ovo najlepši deo...
bez pretenzija da bude istorijsko, prelomno i plodonosno
– došlo je proljeće, čudesno kao pomilovanje
Fjodora Mihailoviča na Trgu Semjonovskom.