Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.
Status Magazin · April 2009.
https://www.discogs.com/
На овом сајту има лепо сређених дискографија из целог света између осталог и са екс Ју простора. Погледајте мало издања шездесетих, има баш много обрада. Мики Јевремовић, Ђорђе Марјановић, Индекси, Цуне Гојковић, Василија Радојчић (певала је и "забавњаке")...
taj sajt ti je kao imdb za filmove
Али је најбољи. Бар не морам да се региструјем на неки леви сајт, да бих могао да видим дискографију. Овде имаш и извођача, и листу албума, синглова, разноразних издања, а и ауторе песама.
ubedljivo najbolji
Нисам читао пост, само желим да поделим своје одушевљење именом странице.
http://image.prntscr.com/image/8b35a92d1e8f45e7a5183fa56439a3ac.png
Još crnje je to što piše ispod imena stranice.
DARVINE ĐE TI ĆELIJA
Aha tu je pozz
http://www.wired.co.uk/article/worlds-first-living-synthetic-cell-created
http://www.slavorum.org/12-awesome-yugoslav-covers-of-us-classics-you-need-to-hear/
jbt, california dreaming, zaboravio sam na tu pesmu potpuno. chungking express
Мени су потребна два одговора са доказима.
Прво, како је настао свемир и шта је било пре него је он настао, и како то да је бесконачан.
Друго, ово за настанак живота.
Сви крећу са неким претпоставкама..те велики прасак те црне рупе, муња ударила у нешто и настала прва ћелија.
Ево брт, куцам одмах, само морам прво да покупим нобела. Чекај мало.
Управо то. Сви паметују нешто а основне ствари су и даље неразјашњене.
Dobro, ako kfenemo od toga da svemir postoji sa svim hemijskim elementima i da je pa prilicno veliki, tako da mozemo da smatramo da je beskonacan, i da traje dovoljno dugo da mozemo da smatramo da postoji gotovo beskonacno, skroz je realna spika da se vodimo onim "ukoliko beskonacnom broju majmuna das beskonacno mnogo vremena da cukaju po kucacoj masini, jedan ce iskucati hamleta". Fora je sto u tim uslovima verovatnoca nastanka znacajno raste, i zapra o je jako malo verovatno da je zivot samo ovde nastao.
Sama evolucija je stvar koja zasluzuje ozbiljnu diskusiju i opet, ogromno priznanje u svetu nauke. I definitivno je validna u smislu opstanaka najspremnijih, najjacih primeraka vrste, ali se osporava u smislu promene karakteristika vrste (ako me bacis sa dovoljno velike visine da dovoljno dugo padam, izrasce mi krila).
Problem sa nastankom svemira je u dve stvari, beskonacnost nije pojmljiva coveku, tj. covekov um je dovoljno ogranicen da bi mogao uopste da razmislja o nepostojanju pocetka i kraja necega. A ako uzmemo u obzir da materija od koje je nastao svemir ili bilo sta sto je prvo nije beskonacna, onda je coveku nepojmljivo nastajanje necega ni iz cega (pa i meni sa moje tacke gledista bilo kakva ideja o tome deluje neodziva, ne samo zato sto se kosi sa bilo kojim zakonom fizike, nego jebiga). I onda da bi objasnio pojave koje ne zna da objasni, covek zamisli cicicu koji je sve napravio, i kog takodje ne zna da objasni, kao ni njegov postanak.
Videces veliku slicnlst izmedju beskonacnog postojanja materije i beskonacnog postojanja cicice koji je kreirao materiju, s tim sto je sa cicicom kontakt nemoguc pa covek necemu sto ne moze da vidi, oseti, dotakne lakse prilepi jos neke stvari koje ne moze da objasni. Sve u svemu, covek ce biti mnogo vise bice ako ikada uspe da demistifikuje svoj nastanak, pocetak. Tehnicki, time ce imati apsolutno znanje i poznavanje svemira da ce komotno moci da se smatra bogom. Jbg. XD Teske teme za jutro Tilmo brt.
Moramo da znamo sta je bilo prije nastanka zivota, da takve greske ne cinimo opet!
Moramo da znamo sta je bilo prije nastanka zivota, da takve greske ne cinimo opet!
+1
што вјерници не могу да се сложе са тим да ако је Бог савршен и препаметан, да је сам створио те законе и принципе презајебане по коме функционише све, нема ту никакве мађије или више силе, само је толико интелигентан и креативан да је успео да смисли е једнако емце на квадрат много пре милеве ајнштајн
Znas, ima i ona fora da smo jos uvek glupi da pojmimo kako je zaista nastao svemir, pa samo nagadjamo. Ali to i jeste poenta nauke. Da konstantno nagadjas i pokusas da to dokazes. Ako se izjalovi nadji novo objasnjenje i eksperimentisi.
Jbg, pre soma godina ljudi nikako nisu mogli da shvate da je Zemlja okrugla i da nije centar svemira. Danas mi to uzimamo zdravo za gotovo i to nam je normalno.
Pre samo 150 godina su vristali ugledni doktori protiv voza. Jer ce pri brzini od cak 40 na sat trudnice pobacivati decu, a srcanim bolesnicima krv eksplodirati iz grudi u ogromnoj lopti sluzi i gada. Jer narod nije mogao da pojmi da mozes da ides cak 40 na sat i da je to OK. Sve do posle 2. Svetskog si kod nas imao ljude koji su zazirali od voza i ne bi ni mrtvi usli u njega.
E i ja sam razmišljao o tome isto. Fazon dveiljadepete. xD
srpski ministar zeleznica u vladi Milana Obrenovica nije smeo u voz ni za zivu glavu
Sedim na terasi pušim i plačem jer me ostavila devojka, dolazi baba uzima cigaru i plače sa mnom.
Baka <3