Podijeli sa Vukajlijašima

1. Krojcler, nije THS, nego TSH, i ne luči ga štitna, nego hipofiza i tako kontroliše rad štitne, tj. lučenje T3 i T4 :-)

2. post scriptum
    Ja nemam blage veze sa psihologijom osim kad su zene i poker u pitanju

Edit: nixa zizu je.

3. Бугаре, теби је то бројање седишта по позоришту баш ударило у главу.

depresija nije nedostatak novca nego kvaliteta Zivota

Управо ово. Проблем је што у већини случајева јесте повезано са недостатком новца. Наравно, још већи је проблем што због ових патетичних Ана.рс и Исповести ликова и ликуша сви мисле да људи умишљају болест. И нема депресија везе са годинама. Јебено је кад видиш мушкарце и жене који имају око 50 година, чак нису ни материјално угрожени, породица је у реду, али имају депресију. Деси се и да људи после тешке болести или губитка неког због тешке болести опасно падну и изгубе вољу за било чим. Депресија се не види само по психичким проблемима већ и физичким. Чак и кад игноришеш симптоме депресије правиш се да се не осећаш лоше, покушаваш да скренеш мисли, активан си, не седиш код куће, окружен си стално људима, креће тело да шаље сигнале да си депресиван. Болови у мишићима, укоченост, одузетост тела, хронични умор, поремећен рад штитне жлезде... а све због поремећеног рада хипофизе.

Што се тиче терапије, ту се треба држати оног што ти лекар преписује. Ми много волимо да изигравамо сами себи лекаре па се тако кљукамо антибиотицима "превенитвно", па онда кад нас стварно спичи грип, не реагујемо ни на један лек. Тако је и са лековима за живце. Сви се кљукају Бенседином јер не праве разлику између лекова за смирење и антидепресива. Лекови за смирење смирују живце, антидепресиви подстичу лучење серотонина. И свако реагује различито на исти лек. Некоме тај Лексилиум одговара, некоме не. Зато се иде на стално контролу као и код уролога или гастроентеролога, прати се промене и мења терапија по потреби.

4. hladni krompiru, naisao ti je takav period koji se jebiga otegao dobre 2 godine. Jedno vreme i mene drmalo nesto slicno, imao ok posao, ok auto, dobru curu s kojom sam ziveo dobrih godinu dana, odlicnu ekupu za bleju, izvlacio najbolje sto sam mogao al opet nesto keckalo mozak konstantno vise od godinu dana. to nesto ne znam sta je jebiga niti cu ikad da saznam kapiram, i ok sam s tim. ako opet naidje, pusticu ga da istera svoje i cao ce.
    ne znam kako da te savetujem, mene pustilo samo od sebe a da prstom nisam mrdno povodom toga, mozda sam samo malo jace pojacao bleju s ortacima, vise trave manje piva, vise fudbal manje basket a zbog svega toga i jos nekih sitnijih stvari izvisila mi cura jbg, mojom greskom naravno. e ne znam sto sam ovo napisao, ali procice vec, sta da ti kazem drugo

5. manijak, prolazilo je to, pa dođe dobra faza od par meseci, pa se tek na dan-dva javi nezadovoljstvo i slično, ali je u poslednje vreme više tih negativnih nego pozitivnih faza, i onda zbog svega gore objašnjenog, odlučio sam da odem na razgovor. evo npr. 1. oktobra sasvim normalan dan, sve super, 2. oktobra sam toliko bio besan i razjeban da sam režao na svakog, i tad sam sebi rekao sutra ujutru ideš kod lekara. treceg sam otišao, dobio lekove, na poslu bio malo smoren i umoran, ali ono, neki prosek da kažemo. jutros sam popio prvo sledovanje, ustao ranije, spremio doručak, otišao do grada nešto da vidim i solidno se osecam, znam da nije još do lekova, nego jednostavno ta loša faza je prošla, ali tako se ranije javljala uvek na par dana.

6. Издвојиш звук и користиш као аларм.
    https://www.instagram.com/p/BognQycgGb-/

7. Kakav trip doziveh danas...

Vracam se kuci sa faksa, prolazim kroz svoj kraj i iza ledja cujem neki kikot. Okrenem se vidim neke devojke se kikocu i gledaju mi u dupe onako. Setim se da sam malo pre toga sedeo na nekim stepenicama i mozda sam seo na neko govno pticije ili bilo sta sto mi je ostalo na dupetu. Ubrzam da se odaljim od ovih devojaka (19-20 godina imaju otprilike) i pred ulazom u zgradu sretnem dva ortaka. Tu se ispozdravljam i rekoh "e da mi nema sta na dupetu sedio sam sad na betonu" kaze ovaj jedan ortak mrtav ladan "tebra usrao si se jebeno". U tom trenutku menjam boju ko kameleon, aritmija ekstrasistolija, zuji mi u usima jebeno kroz glavu mi prolazi "ides kroz grad usran gledaju te devojke..". U sebi znam da je prosto nemoguce, nemam onaj psiholoski poremecaj da pisam i serem bez kontrole, niti sam na el. stolici jebenoj a i ne serem cesto zbog prekomernog unosa belancevina ali ortak tako ozbiljno deluje a pritom su i devojke nesto primetile. Kazem mu "ne zajebavaj jel ima nesto" oni kao kroz sprdnji ma nema nista a smeju se. Udjem u zgradu i ne cekajuci lift, sprintom otrcim do stana uletim stanem ispred ogledala vidim nema nista, uletim u wc skinem se skroz gledam farmerke, majicu duksericu svaki detalj skapiram da nista nema. Tu se smirim i sednem na kauc i razmislim "jebote mozda je ovo gledanje u dupe od ovih devojaka bio neki znak koji nisam iskoristio" i tu se izdeprimiram, evo me jos lezim na kaucu a slatke su bile jebemu misa

8. AHAHAH Plidu, mozes misliti sta su tek one pomislile kad si krenuo da ubrzavas xD Ali jebiga, desava se, istripuje se covjek

9. џааџаџ овај плиду џД

10. Nekad se ja upitam zasto se ljudi bave mutnim rabotama da dodju do velikog novca?Pa bave se kad covek nezeli da ko jedna devojka sto radi u kazinu sto trpi da joj silovatelj ulazi u kazino da trpi istu kolicinu stresa za nikakve pare kad ovamo za isti i veci stres moze da uzme vise.

11. Kako mi se cini u ovoj srbiji su sa ovom demokratijom vise stvari postale zabranjene nego li za vreme tita sto ga nazivate diktatorom a sad cu napravim listu strogo zabranjenih stvari:
    Nemanje uslova da se kupas svaki dan,biti siromasan u skoli,nemogucnost da budes cesto nasmejan,ostati nevin/a sa 20 godina,cuvanje ovaca,ceniti nekoga kao osobu a ne kao zamenljivu stvar i ima jos takodje...

12. U roku od par sati sam sreo Tesu Tesanović, Sofiju Rajovic, Fedju BS, Mikri Mausa, i jednu voditeljku sa pinka valjda. Pozdravio se, sa Tesom cak i slikao. Bas ludacki dan pamticu ga

E da, i Duca Borkovic sto vozi kola xD

13. А ГДЕ СИ ТО БЕХО ПА СИ ИХ УПОЗНАО?

14. Sve na Dorcolu sem Mikrija. Na ulici setali. E da, BOSKIC iz drzavnog posla je bio sa Mikrijem napusen, ne znam da li je on poznata licnost hahahhaha

15. Па позната је како није џД

16. Jebe mi se Lena Kovačević, do sad mi se nije svidjala ali se u zadnjih sat il dva u meni nešto promjenilo.

17. https://www.youtube.com/watch?v=vukj7UtnZe0

Pokusavaju da se izvuku ili im je ovo stvarno bio cilj od pocetka ovog serijala? Nekako mi djeluje kao previse truda ulozeno za ovako kratku poruku na kraju

Rekli o sajtu

Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.

Psiholog · 20. Februar 2011.