Podijeli sa Vukajlijašima

1. hahaha brate ako imam pojma ko si, evo odmah ću se preporoditi. šibni jedan pvt da se podsetim :D

2. ja ne shvatam kako neko moze da upadne u depresiju bez razloga.sa svime si zadovoljan al te uhvatila depresija.idi sa tom pricom na ana.rs

3. ja ne shvatam kako neko moze da upadne u depresiju bez razloga.sa svime si zadovoljan al te uhvatila depresija.idi sa tom pricom na ana.rs

Osim ako post nije zajebancija na racun ovog

Bukvalno na prste znam one koji bi ti pomogli rado, većina se smeje i pokušava da bude duhovita tipa "idi na ana.rs pa se jadaj"

onda samo da spomenem da to i jeste depresija, kad se ti osjecas ko poslednje govno, a zadovoljan si ovako zivotom. Jer kad ti je sve u zivotu sranje, to nije depresija vec jednostavno receno sranje. Logicno je da ce covijek kome je zivot sranje se osjecati lose, to znaci da si zdrav.

4. ne nego depresija hoce zbog nemastine recimo,zato je u srb mnogo veliki procenat depresivnih.ne moze bez razloga

5. ne nego depresija hoce zbog nemastine recimo,zato je u srb mnogo veliki procenat depresivnih.ne moze bez razloga

U Srbiji je ono o cemu ja pricam, zivot je objektivno sranje. Naravno da moze depresija bez razloga, i da jeste tako, sta mislis sto se toliko poznatih licnosti ubilo? Imali su bukvalno sve, pare, kurve, avione, kamione itd. mogli da rade sta su htijeli, pa su opet bili depresivni i odlucili se na samoubistvo...

6. labokv, ajd malo opširnije da ti objasnim pa ono ti shvati ili ne shvati.
    posao imam, prešao sam iz NISa u neku trgovinu hipstersku. plata 28 max, od toga stan 100 evra, ostalo hrana. živim sa dva cimera koji ne jebu živu silu, ne kupuju ništa za stan, pa posle mojih 5 kupovina nečega kažem ajd sad malo vi, odgovor bude pa mi smo prošli put kupili, i na tome se najhladnije završava sva polemika. i sad kako ja da perem sudove ili bilo šta, moram kupiti detrdžent i šesti put, a ne mogu ga štekati pod krevetom, nisam baš toliko prso i lud. inače njihovi izvori prihoda su mnogostruko veći nego kod mene, tako da em ja plaćam potrošnu robu u stanu, em doručkujem salamu. na sve to, kako da promenim posao, plašim se da li ću naći nešto adekvatno, da li ću biti isplaćen, jer gazda stana ne čeka, cimeri ne čekaju, računi ne čekaju itd. znači imam prosečan srpski posao u stanu sa cimerima koji su govna, preseljene s curom će povući bolji stan, boljeg cimera i u nekoj bližoj budućnosti bolji posao preko nekih njenih kontakata, al to je još daleko za misliti o tome. cura je vrhunska i sa njom problema nema, razume sve ovo, podrška je i tu ću završiti izlaganje. ortaci su ortaci ono klasika kad treba da se pije i izlazi i slično, kad treba neka mentalna podrška, tu su u teškom minusu jer ih boli kurac jednostanvo da se petljaju sa nekim stvarima, kažu ma opušteno brate, evo vidi što sam danas uzeo tom tejlor džemper 5 hiljada heh što ti ne kreneš kao konobar za 70 hiljada platu + bakšiš, što se opet ne prijaviš za ameriku ehehe. vraćam se na početak, iz tog nis-a sam izašao sa 9 meseci rada, bez godišnjeg, prešao ovde gde na svaku moju opasku ej treba ovo da se odradi, treba slavina da se zameni, treba ono da se podmaže ovako onako gazdarica kaže šta ja brinem o tome, padaju nam pazari, i onda tu nemam muda ni da pitam za godišnji da bar malo izblejim, da izađem ceo dan na dunav, da se popnem na frušku, da jebeno ostanem u stanu pasulj sebi da skuvam na tenane. nzm dal još nešto si spomenuo al ovo ti je neki ukratki sažetak priče i ana.rs problema, tako da ima tu mnogostruko mnogo problema

7. alkohol moze da prouzrokuje tesku depresiju, kokain itd.to moze da nabije paranoju,depresiju i sta hoces

8. pa ti si u depresiji zbog finansija,nemas privatan prostor, plus moras da zivis sa debilima

9. Neću sad da ti solim pamet ali koji kurac krasni bacaš 100e (i bar još pedeset na hranu zajedničku i te potrošne kurce) na život sa takvim cimerima jbt pa izmesti se dva km dalje i uzmi to za iste pare sam kao čovek koji kurac jbt

I za taj odmor, uzmi bolovanje onda ako ne smeš da pitaš za odmor, idi žali se na neku ukočenost u leđima jer mogu kurac da provale traži pešes dana i onda izbleji kao čovek. Rešena dva problema u par redova.

10. tražim stanove po ns-u, ima radnički krevet da iznajmiš negde na kraju avijatičarskog za 50 evra mesec, al to su kreveti na sprat, ono deliš sobu sa još 10 likova, to ne. sobe izađu 100-120 evra fazon, al i tu su svakojake gazde, opet s nekim živiš i to. da naglasim, ovde mi je stan+režija sve oko nekih 13 soma, znači 110 evra recimo sve mesečno. tako da ono, ako padne preseljenje u nekom doglednom periodu, jedan problem manje svakako.

11. buraz, utripuj da te devojka vara sa najboljim ortakom, to ce da ti skrene misli sa depre, okupirace te 24\7, stalno ces je proveravati, prebacivati ''kako si ga to pogledala dok ste pricali, mislis da nisam primetio da se gledate kad mislis da ja ne vidim'' itd itd

12. Pre svega, depresija nije nužno vezana za opšte okolnosti poput finansija, iako može biti posledica toga. Anhedonija je, kao klasičan simptom depresije, potpuni dokaz te teze. Delim mišljenje sa Psetom što se tiče toga da danas svaka druga osoba za sebe kaže da je depresivna, što je potpuno pogubno jer se onda umanjuje značaj tako opakog psihičkog oboljenja. Ista se ne može utvrditi tek tako, nakon kratkog sagledavanja, već je potrebno vreme i stručno lice da to utvrdi.

Što se tiče tvog problema, mogu samo da ti dam savet da slušaš psihologa, ako je kvalitetan. Druga stvar je da tom činu vožnje bicikla ne prilaziš kao nečemu što će ti sigurno pomoći, jer nije redak slučaj da su ljudi upadali u još veće neraspoloženje upravo zbog toga što su silno želeli da ih određena radnja usreći. Na kontu toga, savetovao bih te da dodaš još neki hobi, npr. slikanje/crtanje kao nešto što se u praksi više puta dokazalo kao odlično sredstvo. Bitno je samo to da ne zadaješ sebi nikakav zadatak, već da slikaš automatski, bez ikakvog ustezanja. Nije bitno da l će lice biti simetrično, nego da završiš bilo šta kako bi pred sobom imao dokaz da si nešto uradio. I nemoj da se opterećuješ mislima o problemima, tu je lekar da otkrije šta je sve uzrok. Frojd je uveo termin pokrivalice - lažni problem koji se prikazuje kao pravi, premda se iza njega krije suština.

13. to za zloupotrebu termina mi je jasno. želim da znam koji mi je đavo, jer se osećam već duži niz vremena kao govno. duži niz je dve godine otprilike, a intenzivno negde od februara-marta ove godine, i to baš ono ustanem ujutru i knedla u grlu itd itd.
    ovo za bajs znam da nije lek, nego samo trenutni izduvni ventil, odem namestim rutu od dva sata jake vožnje, uđem u stan zadihan, odmorim pola sata, spremim jelo i osetim se malo živahnije, to je cela suština svega toga, znam da tu nema tog psihičkog rasterećenja prevelikog, nego čisto trenutno zadovoljstvo. crtati ne znam baš nikako, al ne košta me ništa da pokušam, ono bar neke linije i slične forme da šaram

14. Nene, fizička aktivnost svakako pomaže, kažem ti samo da se ne osećaš kao govno u slučaju da te ne radi kao pre. Normalno je sasvim i nije redak slučaj. zato sam i pominjao dodatni hobi koji ne mora biti crtanje, premda se ta aktivnost često preporučuje. Kažem ti, nije bitno kako crtaš, već da crtaš bez ikakvih očekivanja. Samo pokušaj da izraziš emociju, ništa drugo.

15. kapiram, pokušaću već večeras kad sortiram lekove u onu bombonjeru, pa onda nešto da nacrtam.

16. fizicki napor mnogo pomaze, sport, rad.to ce svaki doktor da te savetuje i to jeste lek tj jedan deo leka.drugi delovi leka su druzenje konakt sa ljudima i treci deo najbitniji je resenje problema, nalazenje alternativi ili prihvatanje stvari koji ne mogu da se promene.

17. Mene conor iznervirao kad je bilo lice u lice kad reklamirao budjavi viski i jos dotura khabibu kao viski , a ovaj onako lepo i kulturno mu kaze ne pijem a onda conor zasto ne pijes i tu pocne da ga proziva jel se normalno napijo od viskija svog pa doso tu. Pa mu zatim veru proziva. Tako da ljudi KHABIB 100000% pobedjuje motivisan je bukvalno da ga ubije zato ko god misli da conor pobedjuje jebo ga vasa posred picke.

18. Depresija postoji kao psihicko oboljenje gde se u nekim normalnim situacijama gde bi trebao biti sretan tako ne osecas jer se ne luci serotonin tako nesto. Mogao si pre 100 godina misliti da to ne postoji ali danas je medicina poprilicno blizu detaljnog istrazivanja svih vrsta psiholoskih problema. Sto se tice lexiliuma jeste pickin dim sto se antidepresiva tiče ali su antidepresivi delotvorni i to je cinjenica. Prozac i Xanax npr su odlicne stvari kada si u tom psiholoskom rastrojstvu, ko god je probao jedno od ta dva antidepresiva znaju koliko su dobri za nas neiskusne koji ne konzumiramo fazon koku i lsd. Tako da nastavi sa terapijom kako god. Bice sve okej, nikome nije bajno ni ovde ni vani takav je 21 vek

19. cek da objasnim lbokvu i ostalima koji misle da je depresija uzrok besparice posto radim u klinici gde pacijenti kojima je ustanovljena depresija zaradjuju preko 3hiljade eura mesecno ili imaju penziju vecu nego vucic platu
    depresija nije nedostatak novca nego kvaliteta Zivota
    ne osecas se beskorisno jer nemas novca nego jer nisi ispunjen na ovaj ili onaj nacin, razmisljas kako staris, svakim si danom 24 sata stariji, prolaze dani, godine, blizi se smrt, neko padne u depresiju jer je saznao da od neceg boluje, makar ne bila strasna bolest, neko padne u depresiju jer jos nema decu, a nije siguran ni da ih zeli
    razloga je milion, manite se besparice
    konkretno najveci uzrok depresije je nedostatak THS hormona koji luci stitna zlezda i misli ti preokrece u negativu, isto je kod Hasimoto sindroma, jos gore
    ali to se sve leci

20. Ali stvarno postaje problem što se depresija, bipolarni poremećaj, ADHD, socijalna anksioznost itd. samodijagnostifikuju širom svijeta, i sve manje i manje ljudi ozbiljno shvata osobe koje stvarno pate od gore navedenih. Znam lika uživo, tatin sin, pliva u parama, lijep momak ima djevojaka, svira nešto (zaboravio sam šta), ima društvo i u društvu je do jaja raspoložen, izlazi svako veče itd. a navodno je depresivan. Teoretski jeste moguće, ali se vidi iz aviona po njemu, načinu na koji priča i ponaša se da mu puca kurac za sve, i da je "depresivan" samo zato što je to in.

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.