Podijeli sa Vukajlijašima

1. pa dobro, toga ima skoro svuda

2. veliki brat i slicni kurci

3. има наравно, али ми смо ја мислим три нивоа изнад

4. Pa da, 65% nacije ima završeno samo osnovnu školu.

5. ајде сад

6. ne znam ni kako sam tu osnovnu zavrsio

7. Imas sreće pa jesi. Inače bi spadao u 9% onih koji nemaju zavrsenu ni osnovnu školu, a imaju više od 15 godina starosti.

8. važnija je ova škola ulice koju sam završio sa uspjehom

9. Ja znam engleski. Svi nastavnici bi se čudili kako tolike jedinice a petica iz stranog jezika xd

10. paninaro:

važnija je ova škola ulice koju sam završio sa uspjehom

https://vukajlija.com/kradja-lubenica/182534

11. Baš me zanima koliki opanak neko mora biti pa da povjeruje u brojke servirane u anglocentričnim "muh GDP" Lynnovim "IQ istraživanjima". Lik je do u jedno doba držao 86 za Irsku dok nije skontao da mu se to ne uklapa u teorije.
    Isto tako, poserem se u PISA testove, u nas su ga svi bez razlike istrolovali.
    No, izgleda da polako ali sigurno ovladava kompleks prema zapadu kao kod susjeda nam.

12. Američka vojska ne prima one sa stepenom inteligencije ispod 85. Balkancima je to statistički prosjek stepena inteligencije građana. Govori li ti to nešto?

13. Govori mi to da si vjerovatno neki cikota sa glavom veličine ključaone čim neironično možeš povjerovati u potpuno neosnovane Lynnove brojke.

14. Nisam Cikota, rođen jesam u Podgorici i tu od rođenja živim, ali isto tako sam u svakodnevnom kobtaktu sa našim građanima raznih staleža, obrazovanja itd. I stepen svjesnosti, inteligencije, kulture, civilizovanosti potvrđuje tu statistiku. A to se lagano mijenja, poboljšavanjem nastavnog programa. I vjerujem više činjenicama i činiocima nego dramatičnim glasnogovornicima...

15. Mase su glupe - bra'o ti ga fratellice, otkrio si toplu vodu, znači, besestre.
    Naravno, ni ne sporim, s time što stanje u basnoslovnim zemljama "zapadne demokratije" nije ništa bolje - naprotiv, u šta sam se uvjerio (kad već govorimo o ličnim iskustvima kojima ne bi trebalo biti mjesto u naučnosti problema inteligencije) prilikom nebrojeno mnogo iskustava susreta sa pripadnicima istih.
    Ono šta neko osjeća po ovom pitanju nije pitanje moderne nauke zasnovane na suvom empiricizmu. Lično se ne slažem sa direktnom mjerljivošću inteligencije koja je u srži apkstraktan pojam, ali tome ovdje nema mjesta.
    Da se vratim na poentu i na tvoje "činjenice", ne znam da li si ikada zapravo pročitao studije čovjeka iz kojih su ove brojke izvedene. Za većinu balkanskih zemalja izvora ni nema. Tako je Crnoj Gori, primjerice, "sračunao" koeficijent koristeći GDP (u skladu sa svojim nakaradnim teorijama).
    Dosta kasnije pojavljuju se i PISA školska testiranja kao izvor (naravno opet "GDP adjusted"), što je smiješno uzevši u obzir da je ovdje svakom pucao kurac za njega i da ga je svako istrolovao, počev od likova koji su osvajali nagrade po međunarodnim takmičenjima do najgorih učenika.
    Da skratim, direktnih sprovedenih IQ istraživanja nema, autor je puki teoretičar i notorni anglocentrik.

I cikota nije stvar porijekla, već prvenstveno tog južnjačkog mentaliteta u koji se, vidim, savršeno uklapaš.

16. Ako je tako kao što kažeš onda si u pravu. Ali to ne mijenja činjenično stanje o uslovima u kojim živimo, radimo i umiremo. Hoće to od prevelike pameti, zato su naši ljudi po inostranstvu na svim vodećim mjestima a ne obični radnici :)
    Govorio je Hajduković nešto o tome, crnogorski naučnik u CERNu po čijoj je inicijativi Crna Gora postala prva ekološka država u svijetu. Sad smo na 50-om mjestu,.tako nekako. Hajduković nije mogao skupiti potpise podrške u zemlji gdje je 10 hiljada nezaposlenih visokoškolaca.
    To znači da stepen inteligencije i pamet nisu isto zato su Amerikanci tu đe su a balkanske države najobičnija kolonija (trenutno).

A značenje riječi cikota sam guglao, nema ništa, pretpostavljam da je izvedebo od cikotić, što označava (staro)podgoričanina sa opsesijom ka x7 marki vozila. Samo sam običan građanin. Biće nam bolje kad budemo bolji. Odoh, valja lijegat.

17. Postoji nesto sto se zove kolektivna svest. E Amerikanac ima da u militaristicko-fasistickom maniru kaze svakom vojniku na ulici "tenkju for jor servis", pandura da oslovljava sa "sir", da razapne zastavu na tremu, da tuzi komsiju koji narusava izgled komsiluka, da strajkuje ako mu kolega neopravdano dobije otkaz, da predsedniku sindikata jebe mater ako ne radi u interesu radnika, da glasa Trampa samo zato sto je sve suprotno od onoga sto predstavlja Hilari i da vice "dis iz murika fak jea" pred televizorom.

Kod nas velikosrbi saginju glavu, cute pred sefom, namestaju kolegu da dobije otkaz, bacaju djubre u potok iza kuce, glasaju Vucica za sigurnu platicu od 200 evra i dvajs deka kafe, a u kafani seru protiv istog, po internetu se svadjaju sa Hrvatima, pustaju kera da sere po parku gde se deca igraju, lome ljujaske i zvrljaju po zgradi u kojoj zive "КОСОВО <3 СРБNЈЕ" a da sutra pukne rat sa Siptarima bezao bi od pozivara brze od Bolta. Zato smo mi gde jesmo, nema to veze sa IQ.

Znao je nepismeni Milos Obrenovic koga, kada i kojekude od srbalja valja nabiti na kolac. Tako je od pogranicne turske provincije napravio drzavu, a od svinjara napravio Radicevica, Milankovica, Kostica i Pancica. A vi imate demokratsku slobodu da mislite nesto drugo.

18. crnogorci najveći glupani na svijet i u beograd sig. ovaj džonirebel se savršeno uklapa, možda sam do jutros i imao neke nade ali poslije njegovih postova c.

19. Gledala sam malo to. Tamo koliko vidim da je sever planete napredniji od juga a kinezi iznad proseka. Treba videti da li ti testovi imaju favorizujuca pitanja ( npr koja je najveca ocena koju moze dobiti dak u osnovnoj skoli? A tačan odgovor je A, kod nas je to 5, ali se na testu ne uzima kao tačan odgovor). Mnogo takvih pitanja može uticati na rezultat testa. Isti slučaj može biti i sa numeričkim testovima, ako se favorizuju pitanja matematičkog modelarstva, koje se u našim školama uopšte ne radi, a u kini je veoma zastupljen.

Rekli o sajtu

Da. Definitivno ima dobrih fora, svaka čast onima koji ih smisliše. Respect Vukajlija.

MyCity Forum · 4. Februar 2009.