Prijava

Гори величанствена катедрала Богородице Марије... Гори Нотр Дам. Гори један од најзначајнијих симбола европске хришћанске цивилизације. Пропаст (пост)хришћанског Запада у једној фотографији. Боже, помози.

Ј. Алексић

Imam nekad osecaj da prazninu koju zelim da upotpunim trazim u drugim ljudima, i cesto fejlujem na tom putu.A davide sta je tolko znacajna ta katedrala, dal nepostoje moderne gradjevine koje su znacajne.

Da je Notr Dam muzej bilo bi mi zao. Posto je i dalje institucija za otimanje para umobolnim i neuracunljivim ljudima bez da se plati poreza jebe mi se ko i za Nola i njegovu ovcu Plera.

Формирати мишљење о пожару у неком тамо здању, треба бити баш докон.

Једино легитимно прикљученије сме бити само блага варијација на тему: “А јебига”.

notr dam je vise simbol evrope nego neke religije, grada ili naroda.

Bozji sud je ovo upitanju

Volim da gledam kada gore bogomolje, nezavisno da li je Notr-Dam ili neka nasumična džamija , a najdraže mi je da gledam naše pravoslavne crkve kada gore, jer me najviše boli kada gledam sopstveni narod kako ispira mozak sam sebi.

Povrh toga - Majkl Džekson optužen sa pedofiliju - sva njegova muzika se povlači iz medija. Lui Si Kej vadio budalu pred koleginicama - skinut sa svih mreža, zabranjeni nastupi. Hari Vejnštajn naskakao na kurave zvane glumice iz Holivuda - tvorza.
Katolička crkva provaljena za sistematsku viševekovnu pedofiliju - lagano za 1 dan skupilo se milijardu jura za obnovu njihovog svetilišta i simbola.
Pa ako je to simbol Evrope i hrišćanstva, neka izgore i Evropa i hrišćanstvo, boli me kurac.

I na kraju - ima li realno išta lepše nego gledati kako bilo šta u Francuskoj gori i kako Francuzi pate?

nista gluplje odavno nisam procitao

Koji deo ti je glup, pišanje po pedofilskoj mafiji ili pišanje po Francuzima? Ili raskrinkavanje cinizma vezanog za obe grupe gmazova?

ja mislim da jedini sa ovog sajta imam onaj lazni zlatnik iz notr dama gde sam bio nekoliko puta, kao i u samom parizu par puta, a i ovako mislim da sam obisao vecinu planete sto me stavlja u tipa 1% ovog sajta sto se tice obilaznosti zemalja na ovoj planeti

Ako si bio sobarica onda se ne računa. Jer kad svi gosti šetaju ti radiš po sobama.

Šanker je ok.

Tilmo, ako je šetao sa gostima, oprašta mu se.

Hahaha ali tilmo ne dopusta ljudima da budu zadovoljni sobom hahah

Petar Pan Pezo$
ja mislim da jedini sa ovog sajta imam onaj lazni zlatnik iz notr dama gde sam bio nekoliko puta, kao i u samom parizu par puta, a i ovako mislim da sam obisao vecinu planete sto me stavlja u tipa 1% ovog sajta sto se tice obilaznosti zemalja na ovoj planeti

Kao sto rekoh, da je danas muzej, spomenik arhitekture, turisticka atrakcija kao takva i nista vise bilo bi mi zao. Ovako mi nije zao. Zao mi je sto se daje lova da se napravi ona zgradurina na Vracaru odakle ce srbende obucene kao dzedaji da serendaju i uzimaju lovu polupismenoj i zatucanoj bagri umesto da se recimo izgradi pristojan muzej Tesli. Da se recimo ukopa pod Avalu, da izgleda kao labos ludog genija, uz to da bude i edukativni i istrazivacki centar, kao i turisticka atrakcija. Ali objasni to retardima koji se klanjaju zamisljenom ortaku. I to se cak ne klanjaju ni njemu, vec rendom liku koji je serendao o tom ortaku.

Bata Sale moj čoek :)

Hah, be bih da branim ništa i nikog, ali chevu pravi dve ozbiljne greške u kalkulaciji.

Prvo, procenat bolesnika među sveštenstvom nije ništa veći od procenta među ostalim profesijama. Takođe, ne bi trebalo tako tvrdo osuđivati veru zbog loših primera. Religija takva kakva je, jeste pomogla očuvanju naše nacije mnogo puta kroz istoriju u teškim momentima kada je crkva bukvalno bila jedini stožer okupljanja naroda bez države, nacije i bilo kakve institucije.

Drugo, postaviću pitanje kao i drugim ateistima. Činjenica da sebe smatraš pametnijim od drugih, kao i činjenica da smatraš religiju ispiranjem mozga govori da nisi vernik i da bi trebalo da te boli ona stvar. Međutim, ne samo da te ne boli, već uživaš u potencijalnom uništenju. Meni je recimo kriket besmislena igra, znam da postoji i da se milijarde lože na njega, ali me apsolutno boli kurac za tu igru, nemam nikakve ideje čemu to. Samo, ja ne želim da cela Indija izgori u plamenu.

Bomb, ja sebe smatram anti-teistom, a ne ateistom.
Ne smatram se pametnijim od drugih, znam gomilu vernika koje smatram pametnijim od sebe.
I kriket mi je besmislena igra.
Ne bih nikada zapalio crkvu dok god ima jedno ljudsko biće u njoj.
Ali mi je veliki cinizam što kada recimo MJ bude optužen za pedofiliju celokupna industrija oko njegove muzike gubi posao, svi producenti, plesači, muzičari itd. A katolička crkva dobije milijardu dolara. Dok bi te pare, po samom Hristovom učenju, nadam se da se slažeš mogle na mnogo preče stvari da se potroše.
Mislim, možda su oni u pravu, ali onda Hrist nije.

A Francuzi su govna, šta sad.