Podijeli sa Vukajlijašima

1. Ćilmo(nije izašo iz rodne prćije u životu);Svugde isto na zapadu gore jbg

2. Oni su u slicnom kurcu ekonomski kao i mi, narocito Bugari. Ali ni izbliza nije ovako ekstremno kao kod nas da se kolju po ulicama i kafanama.

Pisali smo Sevast i ja o ovome prije mjesec-dva mozda, ima jos zemalja koje su ekonomski sjebane, ali toliko razjebane sa neke ljudske/normalne/moralne strane itd ne bas, tu smo sampioni.

Bar ako ne racunamo one divljake sto su uvijek bili stoka, mi smo ipak do prije 30-40 godina bili gospoda.

I to je po meni daleko veci problem od ekonomske situacije, kontam da nekim cudom sutra svi dobijemo platu po 10k evra, nista se ne bi promijenilo, opet bismo bili ista govna i opet bismo nasli nacin da propadnemo. Kao zemljiste gde se bacao nuklearni otpad, ne mozes ni posaditi nista, ni sagraditi, niti bilo kako upristojiti da ga jebes.

3. Gledao sam ovo prošle godine.
    Najbolji pokazatelj situacije, vidiš ovi stariji kojima fali par godina do penzije, oni su najglasniji u ''branjenju'', jer otkaz.
    Jer gola egzistencija, nema drugog objašnjenja ili bar nekog logičnijeg.

4. Ne znam da li smo bedni kao narod ili nam je te starije generacije komunizam napravio takvim ispiranjem mozga. Isti mindset stoji iza ovoga i mišljenja da Vučić DAJE penzije, a ne da si ih ti zaradio, da ti DAJE platu, da te je on častio 100e itd

5. Jer gola egzistencija, nema drugog objašnjenja ili bar nekog logičnijeg.

A jebemu valjda ima nesto sto ne bi radio ni da ti stave cev na potiljak, a kamoli da ti zaprete otkazom. Valjda ne bi jeo govna da ti stave, ne bi pristao da setas go ulicom, ne bi pristao da ti jebu zenu ili decu. Ovo mi je u rangu s tim, da pljunes po kolegi s kojim si radio 30 godina i po njegovom mrtvom sinu, koji ti je takodje bio kolega i koji je stradao jer je neki matori dripac rekao ma koji ce vam kurac oprema, niste u svajcarskama, idi prenesi tu burad tamo.

Kapiram da verovatno ima ljudi koji su egzistencijalno ugrozeni tamo i da je malo licemerno osudjivati ih ako nisi iskusio to, ali valjda svaki covek koji drzi do toga da je covek ima neku crvenu liniju. Ljudi su gladovali, trpeli, nabijani na kolac, streljani jer nisu hteli da promene veru ili odaju saborce.

6. Ne znam da li smo bedni kao narod ili nam je te starije generacije komunizam napravio takvim ispiranjem mozga. Isti mindset stoji iza ovoga i mišljenja da Vučić DAJE penzije, a ne da si ih ti zaradio, da ti DAJE platu, da te je on častio 100e itd

Komunizam svakako nije doprineo razvoju politicke svesti u Srba (bar ne u pogledu demokratije i postovanja tudjeg misljenja), ali ne bih rekao da nas je on takvim napravio. Mislis da smo pre komunizma imali razvijeniju politicku svest? Iskopaj malo na netu novinske natpise iz medjuratnog perioda, to je gore od Informera. Ali da, poenta da je ovo jedan te isti mindset koji je istorijski povezan s komunizmom, to stoji.

7. A jebemu valjda ima nesto sto ne bi radio ni da ti stave cev na potiljak, a kamoli da ti zaprete otkazom

Sevst95, da mi neko stavi cev na potiljak, išao bih go ulicom sve jedući govna iz fišeka ko pomfrit, čisto da znaš. I naravno da bih dao me kara u bulju i svrši u usta ako bi to bio uslov da preživim.
    ...........................

Ali kad tad bih ga našao u gradu.
    Godinama kasnije ako treba.

8. Apropo komunizma, nije nas on upropastio. Stoka smo mi oduvek. Jbg narod koji slavi i tura u pesmu Marka turskog vazala kao heroja. I smatra kao sjajan poduhvat sto je pijano govedo uzelo sa preorava put koji svima treba i koji je izgradjen novcem od njihovog poreza. Takav nam je mentalitet. Enough said.

9. a jebi ga, narodno predanje je imalo malo turskog cenzurisanja, da se ne lazemo.
    vuk brankovic, sto se jos 20 god makljao sa turcima i nije hteo da se preda izdajica svega srpskog, marko kraljevic srpski heroj.

u vezi sa pricom... jeste nas komunisam dosta usrao. usadio neke stetne ideje ljudima. da nije bilo njega, mogli smo nesto drugo da naucimo kao drustvo.

10. Vidim i ja to isto, moj bata Sale, vidim kako voze, kako divljaju, kako se ponašaju, koje priče prodaju, u suštini gomile fejkova koje su solo kurac jedan običan, pa se drže čopora, ono... Prozirem im nameru. Lože se tu na neku komercijalu u kojoj se aj da uslovno kažemo peva o nekim stvarima koje bukvalno jednu jedinu dodirnu tačku nemaju sa njihovom realnošću... Žive najobičnije i najprosečnije, najbednije moguće živote, ali zato GAS. Užas, brate. Ovaj narod je bukvalno definicija zla. Ali ko ih jebe. Jebeš seljake. Što pola života leče kompleks, a drugu polovinu provedu ubeđujući druge da su kompleks izlečili. Nikad nas neće skinuti sa trona. Mogu samo sebe da ponižavaju i da se pate jer im je priča kopi pejst. Mi smo originali. Poslušaj nešto takvo:
    youtube.com/watch?v=xD34_ATw-Go

11. I onda kažete da djovak nije pravi srbin odno četnik koronu rvatima!
    https://www.b92.net/sport/teme/tomic.php?yyyy=2020&mm=06&nav_id=1698902

12. verujete li mi da znam momka iz Finske, Finca, koji sve isto ovo priča za Finsku, kako se raspadaju, sve ide gore i gore, vlada im diktator, to je posledica sovjetske okupacije, na njegov grad niko ne obraća pažnju itd. itd.
    a ne seti se da kaže kako mu je loše u životu jer se bukvalno bode u venu

13. djovak i ona organska tibetanska brokula sa kojom je u braku oboje pozitivni na koronu haha

14. Pročitao sam priču lika koji je išao kod frizerke koja mu se svidjala. Jedan dan je odlučio da je da neki kompliment ili bilo kako da joj da do znanja da mu se ona svidja, ali ipak nije skupio muda. Drugi put kad je išao na frizuru, ona je pomenula kako je razvedena i ima decu, pozalila se na situaciju i on u fazonu, jbg ovo nije pravi trenutak. Treci put kad je dosao radila je druga frizerka. On pitao za ovu prvu, ova mu kaze da se riba ubila :( ono bila mnogo skenjana svojim zivotom, bivsi muz bio srecno zaljubljen u drugu ona sama sa decom u kolotecini nekoj.

Mnogo sam tuzan i zelim vam da udelite kompliment zeni koja vam se dopada a kojoj do sad to niste rekli

15. Ah, da seks, dosta ga koristim, mogu da se povezem sa ovim. Dosta upraznjavam sa svojom zenskom partnerkom sex. Dnevna rutina.