Podijeli sa Vukajlijašima

1. A dobro Šmo vi se ne računate, to su neke kisele kiše, nebo reaguje na vazduh brani se, ne zna šta ga je snašlo. Pitao sam ove iz normalnih podnebalja.

2. Al su napredni jednu istu igricu obrću lol

Meanwhile mi još ni start dugme da pritisnemo kako bog zapoveda

3. jeste

Šta je sad jel nisam poetičan

4. uvatiš me za podneblje dole

5. Zasićeni kiseonik Bordorskog vilajeta > najredje pečurke trajforsovog druida. Šmo zatvori prozor, radi te vazduh na agresiju.

6. Valjda nije cela piramida i unutra od blokova

Jeste

Daj racunicu

Procjenjuje se oko 2.5 miliona blokova, nek uzmemo i gornji rang cifre, da su 23 godine, onda idemo

2 500 000 / 23 = 108695.65 blokova godisnje
    108695.65 / 52 = 2090.3 blokova nedeljno
    2090.3 / 7 = 298.57 blokova dnevno
    298.57 / 24 = 12.44 blokova casovno
    I podijeli 60 minuta sa ovih 12.44, dobijes 4.8

prosecna velicina bloka

Ne postoji, to sam zaboravio da spomenem, ne koriste se standardizovani blokovi, kao nase cigle, vec su skoro svi razlicitih dimenzija, ima ih od 2 tone, do vise desetina tona, po bloku. Mislim mozes vjerovatno izvuci zvanican prosjek, ali vrijedi koliko i Vucicevi podaci o prosjecnoj plati u Srbiji

postavljali su po 2-3 bloka u minuti

Osim sto se ne radi samo o postavljanju, odakle ti blokovi? Trebas ih prvo proizvesti, pa dopremiti do piramide, tek onda ide postavljanje. A rekoh vec, ima npr blokova koji su napravljeni od granita iz Asuana, zvanicna cinjenica, Asuan se nalazi 700 km daleko vazdusnom linijom i sa druge strane Nila, i neki od tih blokova su i po 80 tona, u to vrijeme nije postojao brod koji moze prevesti 80 tona preko vode. Granit je takodje cvrsci od bilo kog materijala za koji su Egipcani znali, cak 6-7 na Mohovoj skali, dok njihovi najtvrdji materijali su jedva dobacivali do 2-3, i danas se granit sijece dijamantom, koji je 9.

Plus, postavljali su 2-3 bloka u minuti, koliko, par sati? Ovo bi trebalo biti 20 godina, bez spavanja, jedenja, pisanja, jebanja, bilo kakvih drugih zivotnih aktivnosti i bez umora

i oko spoljasnjeg sloja, gde su trebali precizno odradjeni blokovi

Jesu, cak su bili sklopljeni tako precizno, po nekim tvrdnjama hiljaditi (ili je cak bilo deset hiljaditi?) deo inca, bukvalno ne mozes list papira zavuci izmedju, def nesto sto su polupismeni divljaci mogli napraviti

izvinjavam se, mali mujo

Nema veze, na kraju dana svi smo mi Filip Stojanovic

7. Mislim da potcenjuješ stupanj razvijenosti drevnoegipatske civilizacije.

8. brate ako su ziveli tad ne znai da su bili polupismeni divljaci, bili su to anatomski moderni ljudi ko ti i ja, samim tim sve sto mozemo mi da smislimo mogu i oni.

ovo za blokove, ko sto rekoh ne postoji red blokova koji se sece jedan po jedan nego donosili sa 100 razlicitih mesta.

a brod koji nosi 80 tona treba da ima 80 kubika ispod vode. to ti je brod od tipa 15m dugacak x 5m sirok x 2m dubok, za sta ti ne treba neka super svemirska tehnologija.

9. recne barze, tipa 1m pod vodom dovoljan ti splav 16x5m kad bi bio idealno uglast da nosis 80 tona.

posto nisu idealni, recimo da 20x8m zavrsava posao... recimo ako nisu bili sposobni da prave ove sa dubljim gazom ili kako se zove, sto definitivno jesu

brodovi mogu da nose ogromnu kolicinu tereta.

10. daj sta ti jos nejasno i nelogicno da razjasnim da nisu svemirci

11. Kad smo već kod drevnog Egipta jako sam nahajpovan što će sledeći naslov Total War serijala da bude Pharaoh, napokon se vraćaju korenima sa istorijskim strategijama a ne ono sci-fi govno koje lično ne mogu da podnesem ali poštujem celu famu koja je oko njega stvorena, warhammer.

12. zanimljiv trailer za TW sa sve onim balegarom koji nadahnjuje faraona never back down bro

13. bili su to anatomski moderni ljudi ko ti i ja, samim tim sve sto mozemo mi da smislimo mogu i oni

Kao prvo, nemoj me jebati, kakvi moderni ljudi, hodali polugoli, umirali sa 20 godina, pravili kuce od blata, kao drugo, pa ni ti ni ja sasvim sigurno ne mozemo smisliti a kamoli izvesti sve navedeno, to je i poenta izmedju ostalog.

ne postoji red blokova koji se sece jedan po jedan nego donosili sa 100 razlicitih mesta

To ne daje odgovor bukvalno ni na sta sto sam naveo, morao bi imati milione ljudi i moderne sprave, i opet se vjerovatno ne bi moglo

a brod koji nosi 80 tona treba da ima 80 kubika ispod vode. to ti je brod od tipa 15m dugacak x 5m sirok x 2m dubok, za sta ti ne treba neka super svemirska tehnologija

Ne znam koji dio "nisu imali brodove koji to mogu" te zbunjuje, to je istorijska cinjenica, to sto ti mislis da im sad u 2023. sjedeci ispred kompjutera mozes smisliti rjesenje, to je druga prica.

Cak i zvanicne teorije su neke sulude sa dva broda itd, mozes i sam citati (bonus, svajcarski sajt)
    https://www.cheops-pyramide.ch/khufu-pyramid/nile-shipping.html

daj sta ti jos nejasno i nelogicno da razjasnim

Pa da, sa ovakvom kolicinom nepoznavanja materije, i kombinacije drunk history i bro science, moze se sve objasniti, samo sto su to nebuloze, a ne objasnjenja

14. da razjasnim da nisu svemirci

Btw nigde nisam ni spomenuo svemirce

15. Pa šta je onda objašnjenje, ko je onda?
    DA NIJE DREKAVAC IZ TUNELA

16. Kao prvo, nemoj me jebati, kakvi moderni ljudi, hodali polugoli, umirali sa 20 godina, pravili kuce od blata

po evoluciji da, covek je prema evolucionistima bio malo iznad belagara, hodao go, trebalo mu milioni godina da skonta kako zapali vatru i da obrise sline itd medjutim po hriscanstvu covek je na pocetku ziveo stotinama godina i bio blize savrsenstvu zato je vrlo jednostavno shvatiti i prihvatiti kako su mogli da naprave ne egipatske nego sve piramide ovogo sveta od kine do meksika a uz to i mnoga druga cuda.

17. Filip Stojanovic

*Kostić

18. Pa šta je onda objašnjenje, ko je onda?

pa anunaki sig sig nisam sve citao ali pogadjam

19. https://en.wikipedia.org/wiki/Khufu_ship

evo ovaj je 43x6m. ako se potopi 1m, posto je siljatog oblika recimo da istisne vode za 0.5 x 43x6x1 = 258m3

znaci da bi ga potopio 1m u vodu treba ga stisnes sa 258t. 80t je za ovaj brod pickin dim neces ga potopis 50cm dole.

itekako su mogli da naprave broj koji nosi 80t jebote, daj malo razuma.

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.