Podijeli sa Vukajlijašima

1. Ovo ide u lagani smiraj, masa izlazi niko je ne maltretira, ide raspust, rijaliti se gasi valjda za koji dan, ucinice jos koji ustupak fazon nesto oko rema ili reviziju tv seme pinka ili hepija, neku glupost tog tipa i to je to....

2. Ma kakav smiraj, ovo ima kontinuitet i ako se odrzi jos par skupova s priblizno istim brojem, doci ce kraj vuckove vladavine. Nek Ameri malo priprijete za ovo na Kosovu i morat ce da odstupi s vlasti jbg kombinacija internog i eksternog pritiska

3. Jbg sve zavisi od amera na kraju.

4. U principu rts je pravi pokazatelj, prva dva tri skupa nikakvo izvestavanje, prosle nedelje se ukljucivali, danas vec ozbiljnije pratili u dnevniku.

Ako krenu da se pojavljuju razliciti likovi na rts sa anti vucko spikom tada bi bio jasan pravac gde sve ide. Rts sig nece pasti, ne moze jer je drzavni i prilagodice se bilo kojoj vlasti.

5. Kad Vucic pocne da se pretvara u Djilasa u medijima, tad ce i pasti

6. Kad bude narandzast i lezao na 619miliona

7. Ovo plidu sto rekao, samo amerika strane sluzbe a to je kad njima otkaze poslusnost.

Eventualno moze i fina varijanta da ga zamene al treba se smisliti neki novi lider sirokih vidika koji ce narod odvesti u bolju svetliju buducnost.

8. Tako će ti biti samo još mu ameri nisu našli adekvatnu zamjenu jer je opozicija tanka. A od rata u ukrajini preko ovih nesretnih dogadjaja pa sve do ovog sad na kosovu, naredao je dosta problema bez rešenja i onda možeš očekivati krah jbg

9. Nije bas tako, nisu mu nasli zamenu jer nije bilo potrebe da rade na opoziciji i smisljaju zamenu.

Sad je raskorak jer je amerima ok a narodu nije. Al bas se amerima spec cima oko kirkova

10. Kad se kirkovi sloze, sve se moze

11. Da li ste retardi da koristite termin drugosrbijanci i da ste pritom ozbiljni?

12. Svrati pa se na mom klati ooooooooooo

13. Buhahhahhahhaa svraćam, jeste. Volim ovaj sajt, zašto bi uskraćivala sebi išta zbog neosnovane netrpeljivosti. Ali to je trenutno, nešto sam prehlađena...

14. Pitanje za vukajlijase,

Koja je razlika između girosa i doner kebaba? Gledao sam po internetu ali čini mi se da nema neke jasne razlike pa obzirom da giros ne postoji kod nas vjerujem da je razlika u mesu odnosno da je giros od svinjetine. Ali ako nije tako, jedino sto preostaje da smo mi uzeli turski naziv a vama drazi taj grcki. Uglavnom, nemam pojma sta je giros u sustini pa vas pitam kako se to cudo pravi kod vas i da li postoji u srbiji klasicni turski doner kebab?

15. Jela sam Giros u Grčkoj, i jedva sam ga pojela... Ovo drugo nikada nisam probala niti videla, nažalost. Mislim da si u pravu, razlika je samo u vrsti mesa, i sad ne znam ta lepinja u kojoj se mota kako se kod kojih pravi ... ili šta se sve muva u nju. Uglavnom to je meso pobodeno na nekom stubu i tako se na njemu vrti u peče. Kad naručiš sastružu ti meso sa tog stuba, površinski sloj, to budu kao listići... meni je bilo žilavo i mislim da je bila jagnjetina, ne drži me za reč, ne volim baš meso pa se i ne razumem u razlikovanje ... bilo je žilavo, nadimljeno i ... ma pokajala sam se sto puta. I lepinja je bila tvrđa od obruča koji okružuje picu. E sad kebab ... nekako mi logično da je ćevap od mlevenog mesa, možda je meso mleveno, pa umešano u neku kompaktnu masu sa začinima, piletina pretpostavljam, pa se peče... verovatno je daleko ukusniji i mekši ... ne znam..Sad vidim u Pirotu giros i ne prilazim brate mili ☺️

16. Isti kurac u sustini, moze giros biti i svinjski, al i ne mora, to je ono klasicno grcko - tursko nadjebavanje i mjerenje kurceva, skoro sve sto su jedni izmislili i ovi drugi tvrde da su oni ustvari prvi i tako u nedogled, sustina je ista svakako

17. Doner kebab je nemački :)

A kebab vs gyros je rasprava turska vs grčka, gora nego ćevap ili ajvar. Većina ljudi koristi te izraze naizmjenično, govna stranjska još ubace i termin shawarma, što je slično, ali nije isto.

Neki totalno lud bliskoistočni brat ima svoj fastfud u Kanadi, Shelby's Canada, i prilično je popularan s kratkim videima o tome sta je shawarma itd.

18. Kebab više vuče na meksiko varijantu obzirom da je mleveno meso u pitanju i da ide i pirinač i gomila nekih začina dok je glavna odlika girosa tzaziki premas sa belim lukom, grckim jogurtom, limun sokom i mirodjijom sto mu u sustini i daje smek sa dobrim paradajzom, hrskavim pomfritom, crvenim lukom to je valjda to

Jbg ovo sto je meso bilo lose znaci da je nekvalitetno bilo tj neadekvatno.

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.