Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).
Skodin blog · 04. Septembar 2010.
Pajsad:
Ima neka kebabdžinica koju i dalje posećujem redovno ali sam bio jedan od njenih najvećih investitora do pre 4-5 godina kad sam upao u krizu srednjih godina i odlučio da uz rutine vaterpolo treninga iz mladosti ostavim čauru Bada Spensera u kojeg sam se bio pretvorio, (191cm, 120 kg), u Igi Pop-džankoza seksipilnog ženama neodoljivog matorog rokera od 80 kila na istu visinu… trebalo mi 18 meseci, duga priča…
LM - tu kebabdžinicu držao neki Grk iz Melburna, pravoslavac ali pre svega biznismen. I sve pod parolom “medtiteranska hrana”. I imali i kebab i giros.
U ime medjuverske tolerancije sam pazario u 50/50 odnosu, jerbo i sam i sâm medjuverski džukac koji je nastao kao mešavina 4 sekte abrahamskih religija i pod-sekti, (dodaj komunizam u prvom kolenu kao ne-abrahamsku religiju u manjoj meri, fašizam STOP). Ali me sve vreme kopkalo u čemu je tu koji kurac razlika.
Jednom mi je objasnio u detalj, ali sam tom prilikom bio do te mere iskrivljen dok mi je usna duplja bila prenatrpana jednim od gorespomenuta dva ulična obroka, da se ič ne sećam šta mi je napričao, niti šta sam tačno tom prilikom jeo.
Ali sećam se jedne nepobitne činjenice: na giros se uvek čekalo 3-4 minuta duže.
Nisam rekao, ali da ponovim: lik mi je lepo objasnio da postoji razlika, nešto oko načina na koje se mesina prepuje.
U svakom slučaju - Wog akcent grčkih emigranata je najjači akcent na svetu, svaki put kad se vozim taksijem tamo i naletim na Wog Grka samo ga pitam nasumična pitanja da bi mi pričao bilo šta, melem za uši.
Možda je giros produhvljeniji, ali mi kebab nekako bolje leži.
Oba su hrana za tovljenje, da se razumemo.
a jebote sta naprica da bi rekao da vise volis kebab lol
A dobro, neko ima više toga ili želi više toga da kaže u datom momentu, a neko manje... i to se menja. Zavisi i od volje i od raspoloženja ... šta ima veze. Ovo je slobodan sajt, nema stroge šablone koliko znam, Caro ☺️❤️
Bad Spenser izgleda vise jebacki od Igi Popa
https://www.kurir.rs/data/images/2016/06/27/23/938427_bad-spenser_ls.jpg
Izgleda, nije da ne izgleda. ☺️
vukajlija pre 10god
+1
A bilo je pravo dobro. ☺️
Ako ti izabranica nije iskrena, trpaće ti uši ovim neiskrenim smećem.
Ne volim velike kurčeve dragi, tvoj mi je taman
lol sta? jesi jeo nekad kebab?
jedina razlika izmedju kebaba i girosa koja je objektivno razlika je to sto je kebab od teletine a giros od prasetine.
to je to, ovo tipa jogurt sos, ljuti sos, oce neko i pomfrit da ubaci unutra itd, to sve varijante od jednog do drugog.
chevu slusao grka koji mu objasnjava, pokazujuci na jedan pa na drugi onaj ne znam ni kako se zove ono sto se rotira sa koga seku meso:
"vidis, ovo ovde je tele, kaze muuuu, a ovo ovde je prase, kaze skviii"
chevu to cuo kako cuo iskrivljen nesto oko mesa bese, i i dalje ostala misterija.
Sustina je u karakteristicnom smeku pomesanih namirnica, i strukturi hrane
To sto je neko svinjce pa mu svako vnugo u lepinji dodje isto druga je prica. Na tu foru mozes reci e e ista je i pljeka i burger samo burger ima malo meksu lepinju
I opet nije ko sta oce ko sta nece od priloga vec kakvo je u originalu. To treba porediti a ne zeljene brlje razne prasadi
nemoj ti pricati prijatelju, i ne znas sta je kebab, al bitno da imas misljenje. i to cvrsto.
Cocaine’s s hulluwa drug.
Kebab = giros
Nije, jbg.
U pravu je celt.
Kebab and gyros contain the same ingredients and are served the same way. The only difference is in the type of meat. A gyros' meat is usually beef or lamb, while kebabs are usually chicken or beef. They are also served snacks in Greece or fast food in the US.
Jedino što imaju zajedničko je da imaju BIF.
ova fora, gde se red mesa pa malo ubaci loj/mast, pa meso na stap da se vrti pa sece je dosta prisutna po svetu.
i svako ima ime za to razlicito, i recimo ono sto mu daje poseban smek su zacini koji se ubace.
recimo turci u orginalu ne sluze to umotano, nego naseku meso, i salatu pored i leba i jedes to. oni to najcesce prave od teletine. svarma je isto to, i isto moze da bude od teletine, ali je uglavnom od jagnjetine, malo drugaciji zacini. giros... ista prica samo sto obicno od prasetine (nekad i od teleta prave mislim) i opet malo drugaciji zacini.
svi oni ovo i od pileta prave, al to je sranje.
meksicki takosi u orginalu... ista prica. vrti se ovo mesto, krava, prase, pile i onda ti nasece to na one njihove tortiljice i naredja na tanjir i ti onda dodajes soseve i jos sta oces, sakupis rukom pa jedes.
sve to na istu foru sto se mesa tice, zacini ga razdvajaju. i moze da bude od vrlo fensi spremljenog do djubreta sto jedes pijan.
Ajvar = pindjur
Virsla = kobasica
Pljeka = burger
Cajna kobasica = kulen
Alpska = prsuta
Tj za dobru svinju nema losih pomija
Usput, nikad nisam video a ni čuo za teleći kebab.