Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Smoklje najdeblje al zato setaju
obj iznenadilo me malo ovo, ocekivao bi da su voivodiani najdeblji jer ima lepo i bogato da se jede, kad izgleda juzna i istocna srbia najvise lebom i testeninom rane decu sirotilja
vojvodjansko salo je od kulena i sunke bukv, beogradjane vadi krug dvoike inace prosek negde izmedju sumadije i ist srbije
Nevojvodjani isteigerovani padaju na pod i tresu se, tvoja misija je uspela
jeste sig to je poenta, obj negde se od vojvodjana ocekuje da su najgojazniji
utiknula djembela srbija
Sirotinja jede mnogo šećera i testa, vazda bilo. Lale se od kulena ne goje jbg
koja sugava statistika jbt, svako 5. (nek je i 10. mnogo je) dete gojazno. dete jbt.
sportska nacija smo mi.
nasa generacija iznapravila tu decu, mi smo krivi btw
Ovo globalni trend bukv, al ne radi se o hlebu u toj meri koliko o grickalicama cipsevima sokovima hemiji, i onda kad dodje kuci opet jede smece i testeninu + mobilni kompovi i sl
Aj sad jbg zasto su ovakve razlike na nivou srb zivo me zanima zasto su boru deblja deca nego u kikindi za duplo
siromasniji kraj, nije jedan razlog nego ispovezano sve.
Ne pije mi to za siromastvo toliku pricu, bukv ameri su najbogatiji i najdeblja deca, sa druge strane ruje sirotilja ne vaze za djembele. Msm ne svodi se iskljucivo na to siromasan jednako debo, vrv ima vise veze sa drugom faktorima. Ili debeli kinezi a rade za par dolara ne postoje
i u americi je gojaznost mnogo zastupljenija u siromasnijim krajevima.
nije siromasan=debeo, nikad to nije bilo u istoriji. ali danas, kad hrane ima za svakog, ima korelacije izmedju onih koji imaju manje para i debljine.
u zemljama gde ima hrane dovoljno i nema puno gladnih (srbija je i dalje tu), sto si siromasniji to si deblji, i svodi se najverovatnije najvise na slatko kod nas, i na totalni nedostatak fizicke aktivnosti.
Po tom obrascu ispada da su bogatiji manje debeli sto isto ne pije spec vodu. Vrv nisu.
Vise se svodi na edukaciju ne jesti govna bez obzira na materijalni status.
za decu mora prepoznas kad je debelo. a to slabije prepoznajes ako si i ti sam debeo. a debeo si jer kad si siromasniji generalno zivis pod vecim stresom, losije spavas, jedes sranje, ko ce da razmislja o nekom vezbanju i slicno.
ako si super siromasan, nisi debeo.
ima i toga. vise bi reko pritisak sredine u kojoj si, nego edukacija doduse.
i najgluplji znaju (tj edukovani su) da ne valja da budes mnogo debeo, ukapiraju. al da se pokrene guzica, treba malo i da te pritisne sredina u kojoj si "alo debeli, ne bi ti skodilo malo da hodas"
ako nema pritiska, tesko se pokrece to inicijalno.
Haha znaci svodi se na sledece, neces biti debeo ako nemas para da kupujes nezdravu hranu (sto je izuzetno zajebano jer je najjeftinija) ili da zivis na lokalitetu gde nema da se kupi rafinisana hrana (jos teze).
Treca opcija je odricane/edukacija i zdrav zivot sam po sebi.
Al opet ovo je za odrasle, za decu je zajebaniji pristup jer po difoltu nemaju lovu a ne mogu sami ni mobilne da nabace
Pogledajte prosečnu scenu jedne pakistanske sedeljke na betončini obloženoj tepisima i mušemama, pogledajte šta usput piju i jedu dok pucaju plafon iz kalaša kao incestoidne majmunčine i biće jasna korelacija sirotilje i debljine
Ok ne možda nužno ta korelacija ali the real treasure was the friends we made along the way
Generalno deca su po prirodi stvari mrsava nevezano za bogatstvo i nemastinu, ovo je cist odraz kulture zivljenja u fazonu jedi sine ko svinja samo da si ti sit nebitno sta jedes samo cepaj bukv kompleks sirotinje nek se jede
Al problem je druge prirode sto covek i moze da se utovi, al debelo dete tesko da ce ikad postati regular fit ako je istrenirano kao svince. Bukv epidemija debelih u perspektivi amerikanizacija drustva
I opet mi nisu jasne ove razlike na nivou 6mil ljudi
a jedno 99% sam siguran da od ove gojazne dece dobra vecina zenska deca.
nije samo ni do jedenja nego sad i do toga da muskom das da se poguli i da potrci a zenskom ne das jer jebem li ga sta, postace musko.
ovo je bar ono sto sam ja primetio gdegod kod skolske dece.