Podijeli sa Vukajlijašima

  1. Ја сам зајебао после осмог минута, алал ти курац кад си издржао до краја.

  2. па јбг мора и он да узме неки динар. али сам ја преко овог што је ово поставио и још неких чланака и још неких људи итд итд чуо сличне или исте изјаве и смернице генерално за здрав живот не само рак. тако да мислим да је ово доста корисно чисто из здравственог фазона.

  3. HAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAAHAHAHAH

  4. Dobra je fora, samo što nije pravo (izvinjavam se ako sam Captain obvious).

  5. Лик каже:
    - батаљуј цигаре (ово сви знају)
    - избегавати вештачке заслађиваче и сличне курце (чуо сам већ; углавном дијетални (лајт) производи садрже ово)
    - потребно је повећа удео јода у исхрани, нема га довољно у стандардној соли, а и избацили су га из неких прозвода и заменили неким јефтијим срањем које је штетно (нисам знао ово)
    - не треба користити генетски модификовану храну и не знам још какву, препоручује органску (мек је лош, океј)
    - избацити рафинисан/рафиниран (како ли се већ каже) шећер и со, има га скоро у свему, избаци чипс, избаци сокове, избаци све слаткише, грицкалице, кексиће... алтернатива шећеру - дао је мешчини три, али сам запамтио само мед неки... (е јебем га сад, много нас једе све ово набројано)
    - неки метали штете, има их у ваздуху, води, али и пломбама чини ми се (нисам паметан)
    - набројао је које витамине треба уносити, запамтио сам само Бе12, Бе1 и Це
    - ово је ново, први пут чујем:

    МАМОГРАФИ су штетни. И каже да постоји боља алтернатива, коју између осталог користи и његова жена, а о томе можете да читате у његовим чланцима и књизи. Ово ми већ делује мало шарлатански, али не разумем се...

  6. Verujem i ja da nije, čitao sam negde ali sam se rastavio od smeha na onom delu sa kerom i pivom.

  7. A kog ste to doktora slusali/gledali, ne mogu sad da vrtim strane

  8. Ne znam da li iko veruje da je ijedna ova fora sa svetionikom prava...

  9. МАМОГРАФИ су штетни. И каже да постоји боља алтернатива, коју између осталог користи и његова жена, а о томе можете да читате у његовим чланцима и књизи. Ово ми већ делује мало шарлатански, али не разумем се...

    Pa nije šarlatanski, bre! Pa kako misliš da nastaje "slika" unutrašnjosti našeg tela što gledaju doktori. To su posebni talasi koji registruju i beleže slojevi. Ti talasi imaju nisku frekvenciju, a samim ti veliku talasnu dužinu (obrnuto srazmerne veličine), tj. veliku energiju. To izaziva promene na našim ćelijama/tkivima.
    Najopasnije su te akutne doze zračenja koje se koriste u medicinske svrhe.
    Pa kad odeš da snimaš kost jer misliš da si slomio, i to zrači...

  10. Добро, али не може ваљда да утиче много ако одрадиш 1, 2 или 3 пута годишње? Па и пет. М?

  11. Ja kad sam snimao bubrege, stavljali su mi neko zeljezo na jaja da ih ne ozrace lolo
    Nisu bas na jaja, mislim jesu, ali preko bokserica.

  12. Стеван
    Добро, али не може ваљда да утиче много ако одрадиш 1, 2 или 3 пута годишње? Па и пет. М?

    Naravno da ne moze, kad bi svako zracenje toliko sjebavalo organizam, verovatno bi ti sto rade na snimanju imali 41234 raka i umirali bi triput dnevno.

  13. Добро, али не може ваљда да утиче много ако одрадиш 1, 2 или 3 пута годишње? Па и пет. М?

    Pa dobro, al nije da su bezazlene. To je velika doza izračivanja u kratkom periodu - zato je opasno.
    Uglavnom znam sledeće podatke:
    - Najopasnija su navedena akutna zračenja;
    - Evolutivno razvijeniji organizmi su manje otporni u odnosu na "niže" organizme na zračenje (pa i druge mutagene)
    - Ćelije u deobi su osetljivije od ćelija u interfazi(kad se ćelija ne deli)
    - Na zračenje su najNEotporniji GONADE(polni organi), miokard, koža...
    - Bitna je vrsta zračenja, količina, dužina izloženosti zračenju...

  14. Овај Рајдер је непостојећи.
    Кад год се потегне нека оваква тема он гугла и копипејстује, кaо ми не проваљујемо лoло

    елем, ја знам следеће податке

    Gastritis je upala želučane sluznice.
    Simptomi

    Gastritis počinje s bolom u gornjem dijelu trbuha s mučninom i žgaravicom. Često se takvi simptomi ubrzo povuku, ali ukoliko potraju jasno je da se razvio gastritis. Želučana sluznica kod gastritisa nadražena je i upaljena, ali ne postoji otvorena rana - to je karakteristično kod peptičkog ulkusa.
    Liječenje

    Liječenje započinje uvođenjem mjera kao što su prestanak pušenja i promjena prehrambenih navika. U tom smislu je ključno nepreskakanje obroka, pogotovo doručka. Prvi lijekovi koji se uvode jesu antacidi. Često je i samo uzimanje antacida sasvim dovoljno da zaustavi bolest. Međutim, u slučaju da gastritis potraje ili progredira u peptički ulkus tada se u liječenje uvode H2-antagonisti i blokatori protonske pumpe.

  15. Ti talasi imaju nisku frekvenciju, a samim ti veliku talasnu dužinu (obrnuto srazmerne veličine), tj. veliku energiju

    Ovde si napravio mali lapsus. Obrnuto je. Visoka frekvencija - smanjuje se tzalasna , a energija raste.

  16. Vejv rajder sve si pogresno shvatio. Energija zraccenja je srazmjerna frekvenciji a ne tal duzini. A za mamograf se koristi energija od 25 keV-a što je smiješno u odnosu na običnu rengensku sliku, a da ne pričamo za tretmane u liječenju raka.

  17. http://www.sk.co.rs/2012/04/skpr01b.velika.jpg Open in nju tab
    Šou počinje od ultra -ljub. pa na desno, ti su jonizujući
    EDIT: ako neko nađe grafikon koji pokazuje relativne doze zračenja koje primamo od medicinskih uređaja u odnosu na prirodnu stopu neka okači, ja sam gledao skoro sad ne mogu da nađem.

  18. Јуче ја устанем ујутру, оно, класика, одем на посао. Дође ми нека контрола из Бг-а, мало обиђемо терен, они мене награде ја њих одведем у кафану код Марјана у Дражевац, јефтино а обилно. Убушим тамо пар ракијица и пиво...пођем кући, ето малера, зове буразер, добио посао као доктор у другом граду па сад дошао кући, да части. Ајде, глупо да га одбијем, убушим још пар пива и одем кући. Тушнем се, обучем и одем на свадбу код колеге, глупо је да не одем, а и дао сам кинту.

    Тамо се колега отвори са флајком раџе, неку коју носи тако кад идемо на славља, да не пијемо онај отров кафански. Убушимо и ту флајку за двајес минута, ја онда културно пређем на онај кафански отров, одличн је био.

    Дође вечера, пита конобар шта ћу да пијем, рекох пиво, глупо је да мешам. Попијем пешес пива, видим да ми не иде. Сетим се, па шприцер је право пиће, узмем бело и киселу воду..попијем пар шприцера..не иде ми ни то.
    Зовем конобара, да га мало малтретираам као сваки прави сељак, а и плаћен је да га ми сељаци малтретирамо, ко га јебе. Донесе мени он розе вино за шприцер, е то је било право пиће, више нисам мењао. Колико се сећам, а не сећам се уопште, не сећам се ничега.
    Јутрос сам се пробудио и видео да су ми ципеле и панталоне уповраћане, ничега се не сећам. Сад чекам да ми се јаве ови што сам био са њима на свадби и чекам да чујем "Фино је било синоћ.." или, што је вероватније "Па ти ниси нормалан, па зашто си...."