Podijeli sa Vukajlijašima

1. nije on sarao on je promenio traku zbog bicikliste garantujem, ko jos menja traku citavu slucajno ovako bez razloga videces da ce i sam reci na sudu da ga je biciklista zbunio svejedno bi bilo zabune a mozda i do sudara ili delimicnog sudara da je vozio po propisima
    EDIT: kad pogledam komentare srbadije na ovoj vesti sve mi je jasno pogledaj tu mrznju prema vozacima automobila hahaha ali dekica nista nije kriv oni inace nisu poznati po tome da popiju i zaginu kad izadju na put tako klimavi

2. Evo na primer da vozis elektricni trotinet po naselju i pored puta vidis dete od 5 godina da li ces ti refleksno da ubrzas ili uopste neces promeniti kretanje?

3. ne znam kakvo je ovo poredjenje auto-elektricni trotinet biciklista-pesak dete
    ovde pricamo o situaciji kad se recimo pesaci premisljaju pa ih udaris zbog toga ili te zbune, nije deda njega namerno iscimao ali je kriv sto je pogresno procenio umesto da je projurio sto je brze mogao kad je video da je kreuno da prelazi kad ne treba, najgoru stvar je uradio da se zaustavio na sred puta popreko gde je najvise izlozen s obe strane
    ne zaboravi na znak STOP koji te ne oslobadja toga da moras da se uveris da je bezbedno da se ukljucis ili predjes put odnosno propustis vozaca koji ima prednost

4. Ja mislim da bi ti ubrzao do kraja i pomerio se sto blize toj strani gde je dete. Ko ga jebe gde mu je mama da pazi sto ti da pazis kad se kreces propisno a on ti uleteo pod tocak i naneo stetu tvom vozilu. On bi jos tebi trebalo da plati.

5. pa upravo bih uradio sto je i ovaj vozac uradio promenio bih traku da izbegnem dete ali u tom slucaju ako ga poredimo s ovim bi dete krenulo da pretrcava skroz ulicu i opet mi nailazi jbt kako da ti objasnim da li ti se nekad u zivotu desilo kao pesaku da pokusavas da se mimoidjes sa drugim pesakom i par puta krenete i jedan i drugi u istu stranu jer ne mozete da procenite ko ce gde
    naravno pricamo hipoteticki nikad ne bih vozio jebeni elektricni trotinet sta ti mislis da sam ja pedercina neka ovde

6. Ero gazi decu trotinetom

7. Bergas je priglup lik oprosti mu. Plus ocigledno nikad nije vozio. Cuj da koci naglo po ovoj brzini...isao je prebrzo, i kad ga je video na 30-40.etara tu kocenje ne bi nista pomoglo samo bi ga zanelo ko zna gde

8. videcemo bas kakva ce biti presuda ne znam kako funkcionise kad neko ovako zagine ali nece vozac nesto preterano najebati imace par meseci zatvora u najgorem slucaju
    da, kocenje bi mu totalno oduzelo kontrolu nad vozilom nije ti ovo gta san andreas da mozes da kocis i vozis kako hoces

9. Znaci pezose ti ne bi uopste kocio nego bi probao da zaobidjes biciklistu kao u igrici? Vidis da covek prelazi ulicu i ne padne ti na pamet da mozda nije bas najbolja ideja da predjes u traku ka kojoj on ide.

10. care ne vidi se na kojoj traci on ide na snimku se bukvalno vidi da se premislja nesto i zastajkuje nema kocenja na brzini ovoj svakako razdaljina je 50ak metara a za to kocenje ti treba garant preko 80m da bi se zaustavio, samo bi smanjio sanse sebi da izbegne pogibiju bicikliste
    i ovih 80m u najboljem slucaju kazem, postoji i reakcija vozaca koja se treba uzeti u obzir
    https://i.gyazo.com/e15b8858524d082eea87ec53905ad4fa.png
    ovo je jos i tipicna reakcija a mozemo samo da spekulisemo pri brzini od otprilike 90 km/h na kojoj su udaljenosti bili znaci vozac je odlucio da je pametnije da pokusa da skroz izbegne biciklistu, sto bih i ja verovatno uradio umesto da pokusava da zakoci i izgubi totalnu kontrolu nad vozilom a i verovatno svejedno udari pesaka i opet ga ubije uzmi u obzir da i pri kocenju automobila nije ista sila kad je brzina smanjena usled kocenja npr da udaris pesaka pri 30 km/h dok si se kretao 30km/h ili dok si kocio sa 90 km/h pa je spalo na 30 km/h postoji razlika u silama, automobil i skladisti odredjen deo zbog vesanja

11. po mom mislenju bisiklista nista nije kriv.vozac je vizio oko sto u ulici gde treba oko 40.verovatno nije ni video biciklistu na vreme kao sto ni ovaj nije video njega/da sam ja sudija dao bi mu 10 godina

12. Biciklista je kriv. Uvek je kriv taj koji se uključuje u traku sa prvenstvom prolaza.

13. Ja da sam vozac bio bi iznenadjen kako ovaj biciklista pokusava da.predje ulicu, ocekivao bi da hoce da napravi polukruzno ali mu je ova druga ulica iz koje je dosao mala pa ide po ovoj glavnoj. A najvise bi me iznenadilo sto se nije zamrzao u prvoj traci nego je pokusao da nastavi kako to kad sam procenio da cu ga zaobici a on se odjednom krece kao da je ziv.

14. Ako je vozač automobila bio pijan, veštaci dokažu da je vozio preko ograničenja, on će da odgovara samo za to.

E kad je pešak u pitanju, ovo gore ne važi. Tad veštak dokazuje da li si mogao na vreme da ga vidiš i izbegneš, generalno pešak je u 99% slučajeva u pravu.

15. moze na osnovu snimka da se napravi procena koliko je tacno vozio ja mislim, nije nikako samo jedan ucesnik ovde kriv jer ne moze biti obojica su se doveli u situaciju da ugroze sebi bezbednost s tim sto je neoprostivo ovoliko brzo voziti svakako ali mislim da to ne bi izbeglo ovu situaciju u potpunosti

E kad je pešak u pitanju, ovo gore ne važi. Tad veštak dokazuje da li si mogao na vreme da ga vidiš i izbegneš, generalno pešak je u 99% slučajeva u pravu.

pesaka bi ovde bilo mnogo lakse izbeci za razliku od bicikliste koji se ukljucio i preprecio put

16. Pa ako gledaš kao posmatrač, obojica su krivi sigurno. Ali po zakonu je kriv biciklista.

A veštak će u kilometar da mu odredi brzinu, i platiće kaznu za prekoračenje.

17. pa to i ja kazem, bez obzira koliko se neko krece ne funkcionise to tako, sta tebe boli kurac da li se neko krece 350 km/h ako ti nisi stao gde je znak stop i uverio se nego je dedu mrzelo da izgubi moment kapiram i ja to radim nekad kao biciklista ali ovo je stvarno kritican prelaz na putu zaklonjeno dosta
    + pise kada je nepregledan prelaz da si duzan da napustis vozilo ili neko da te usmeri kada je slobodno da se ukljuci/predje put kao u ovom slucaju recimo, mada ne znam da li to vazi za bicikliste ili samo za motorna vozila

18. Uopšte mi se ne gleda snimak, ali vidim šta raspravljate, te ovaj kriv, te onaj, te obojica su, nisu se skapirali. Recite vi lepo meni, je l' deda napravio neki saobraćajni prekršaj? Ako jeste, obojica su krivi i ćao-zdravo.

19. Biciklista je učesnik u saobračaju.

Pazi situaciju, skoro mi je prijatelj saobraćajac ispričao.

Neki deda mortus pijan padne sa bicikle i razbije glavu ospasno. Odveze ga hitna pomoć i pozove policiju jer au teže telelesne povrede.

Ovaj moj saobraćajac mu uzima izjavu i kaže nagovaram ga da.kaže je gurao biciklu, deda pijan zapeo, vozio sam pa vozio.

Naprave zapisnik da je vozio biciklu, pijan izazvao saobraćajnu nezgodu sa teškim telesnim povredama i dobio krivičnu prijavu ja mislim, i to što je povredio sam sebe lol.

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.