Podijeli sa Vukajlijašima

1. Opet deki preobjasnjava

2. Није главни проблем код нас корупција већ неефикасност.

Неко је написао да има пријатеља у просвети који иде 3х на одмор. Можда, ако је типа редовни професор или декан. Можда. Профе у средњим имају макс 50 сома.

Проблем закржљали чиновнички апарат и његова неефикасност. И у државној служби се не гледа ко шта зна, већ чији си, па тако добијеш заменика директора општине са три разреда средње, и још добије да буде директор јкп гас за општину. Шта тај може, да копа канале правилно, јер да се потпише како треба не уме.
    Неко је спомињао број радника у Теленору и Випу. Прво, Мобилна телефоније Србије није исто што и Телеком Србија. Телеком Србија обухвата много више (фискну, адсл, тв итд), и за одржавање њихове мреже је потребно много више људи. Такође, потребно је имати средство комуникације које је у твојим рукама (мислим на државу). Како ћеш другачије контролисати оток информација? Што се тиче чекања, заговнали су ствар јер теже да све буде унификовано, а просто имају превише корисника. Додуше, у Теленору се такође солидно начекам. Да не спомињем да су и Вип и Теленор минимум трећину скупљи кад све сведеш. А и овако нас шишају ко будале сви од реда.

И још нешто, јер ме мрзи више да пишем и паламудим - Млађа је вероватно највећи економски мозак у Србији. Штета што је лопов.

3. Povodom plaćanja pretplate i neplaćanja, oduzimanje imovine i tako to
    https://www.youtube.com/watch?v=AEGJ-7ml_TQ&feature=youtu.be

4. И још нешто, јер ме мрзи више да пишем и паламудим - Млађа је вероватно највећи економски мозак у Србији. Штета што је лопов.

Takvih mozgova kao što je on imaš na Kaleniću i Bubanj potoku po deset na svaki prst. On je jedna najobičnija lopuža kojoj se posrećilo da prepozna vrednost ucene, a da pri tome ima pristup fondovima za koje niko sem njega i mame nije znao. Daj meni 4 milijarde dolara i za dve godine biću premijer.

Ovo sve ostalo si u pravu.

5. Još od kad mi je prošla dvadeseta nemam želju da nekome otkinem glavu onako bez veze. Ministar policije budi ponovo to osećanje u meni.

6. mnoogo bre palamudite jebem vam sunce žarko

7. Glavni
    mnoogo bre palamudite jebem vam sunce žarko

Stani ljudski i brani profesiju, nemoj mi tu biti kul. Najbolje znaš šta se radi, kapiram da je u RS na lokalnom nivou i najizraženija korupcija.

Није главни проблем код нас корупција већ неефикасност.

Неко је написао да има пријатеља у просвети који иде 3х на одмор. Можда, ако је типа редовни професор или декан. Можда. Профе у средњим имају макс 50 сома.

Je l' zajebavaš ti nas malo? Ekskurzija na Lepenski vir 2 dana košta reda veličine 10 dana u Pefhokoriju. Iz keca u dvojku je min 200 evra. A dodatni časovi su soma ipo.

8. Plata nastavnika sa sedmim stepenom (osnovna i srednja škola) je 45-50 hiljada za punu normu, jednom godišnje imaju ekskurziju od koje dobiju 2000 po učeniku - u nižim osnovne to ide oko 20k dinara, imaju neku kintu i od udžbenika, pčelica, kurčića, palčića, vaćarenja roditelja za koješta ali sve je to sitno. Ni jedan nastavnik ne prelazi 80.000 bruto mesečno, a i to samo ako je predsednik sindikata ili direktor škole. Milion dinara bruto godišnje je nedostićni san prosvetara.

E sad, gde su dvoje u prosveti oni tuku prosek 90.000 mesečno, plus vannastavne aktivnosti. Oni lepo žive. Ovde pišem o poštenoj zaradi (manje-više), o lopovluku ne jer ja zvanično ne znam ništa o tome.

EDIT: Dodatni časovi u velikim gradovima gde nubovi misle da će im dete biti Novak Đoković ako ide osam sati dnevno na dodatnunastavu. U provinciji se dodatni časovi vrše tako što ti ćale nađe šljaku u zadruzi ili na baušteli pa posle letnjeg raspusta plačeš od sreće kad ti pokaže udžbenike.

9. Ok Bruce, verujem da je u manjim mestima tako. U većim se mešetari samo tako. Izvesna profesorka matematike nije uzela mito da da dvojku ali profa iz fizike jeste, i za matematiku i za fiziku.

10. Mešetari se i ovde, ali ređe. Ovo što sam napisao odnosi se samo na one koji još uvek misle da je plata dovoljna, a ima ih takvih. Uglavnom imaju i dodatne biznise pa valjaju robu preko sindikata ili organizuju ekskurzije za milion đaka preko leta - e tu se tuče lova ko da voziš heroin za CG.

11. бађи наравно

12. Sunce ti jebem kad se setim da mi je Bađi bio na svadbi i sad mi bude smešno.

13. солидан сват је бађи

14. ma nemaš ti što ima bađi

Rekli o sajtu

Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Kurir · 20. Februar 2011.