Podijeli sa Vukajlijašima

1. Opet deki preobjasnjava

2. Није главни проблем код нас корупција већ неефикасност.

Неко је написао да има пријатеља у просвети који иде 3х на одмор. Можда, ако је типа редовни професор или декан. Можда. Профе у средњим имају макс 50 сома.

Проблем закржљали чиновнички апарат и његова неефикасност. И у државној служби се не гледа ко шта зна, већ чији си, па тако добијеш заменика директора општине са три разреда средње, и још добије да буде директор јкп гас за општину. Шта тај може, да копа канале правилно, јер да се потпише како треба не уме.
    Неко је спомињао број радника у Теленору и Випу. Прво, Мобилна телефоније Србије није исто што и Телеком Србија. Телеком Србија обухвата много више (фискну, адсл, тв итд), и за одржавање њихове мреже је потребно много више људи. Такође, потребно је имати средство комуникације које је у твојим рукама (мислим на државу). Како ћеш другачије контролисати оток информација? Што се тиче чекања, заговнали су ствар јер теже да све буде унификовано, а просто имају превише корисника. Додуше, у Теленору се такође солидно начекам. Да не спомињем да су и Вип и Теленор минимум трећину скупљи кад све сведеш. А и овако нас шишају ко будале сви од реда.

И још нешто, јер ме мрзи више да пишем и паламудим - Млађа је вероватно највећи економски мозак у Србији. Штета што је лопов.

3. Povodom plaćanja pretplate i neplaćanja, oduzimanje imovine i tako to
    https://www.youtube.com/watch?v=AEGJ-7ml_TQ&feature=youtu.be

4. И још нешто, јер ме мрзи више да пишем и паламудим - Млађа је вероватно највећи економски мозак у Србији. Штета што је лопов.

Takvih mozgova kao što je on imaš na Kaleniću i Bubanj potoku po deset na svaki prst. On je jedna najobičnija lopuža kojoj se posrećilo da prepozna vrednost ucene, a da pri tome ima pristup fondovima za koje niko sem njega i mame nije znao. Daj meni 4 milijarde dolara i za dve godine biću premijer.

Ovo sve ostalo si u pravu.

5. Još od kad mi je prošla dvadeseta nemam želju da nekome otkinem glavu onako bez veze. Ministar policije budi ponovo to osećanje u meni.

6. mnoogo bre palamudite jebem vam sunce žarko

7. Glavni
    mnoogo bre palamudite jebem vam sunce žarko

Stani ljudski i brani profesiju, nemoj mi tu biti kul. Najbolje znaš šta se radi, kapiram da je u RS na lokalnom nivou i najizraženija korupcija.

Није главни проблем код нас корупција већ неефикасност.

Неко је написао да има пријатеља у просвети који иде 3х на одмор. Можда, ако је типа редовни професор или декан. Можда. Профе у средњим имају макс 50 сома.

Je l' zajebavaš ti nas malo? Ekskurzija na Lepenski vir 2 dana košta reda veličine 10 dana u Pefhokoriju. Iz keca u dvojku je min 200 evra. A dodatni časovi su soma ipo.

8. Plata nastavnika sa sedmim stepenom (osnovna i srednja škola) je 45-50 hiljada za punu normu, jednom godišnje imaju ekskurziju od koje dobiju 2000 po učeniku - u nižim osnovne to ide oko 20k dinara, imaju neku kintu i od udžbenika, pčelica, kurčića, palčića, vaćarenja roditelja za koješta ali sve je to sitno. Ni jedan nastavnik ne prelazi 80.000 bruto mesečno, a i to samo ako je predsednik sindikata ili direktor škole. Milion dinara bruto godišnje je nedostićni san prosvetara.

E sad, gde su dvoje u prosveti oni tuku prosek 90.000 mesečno, plus vannastavne aktivnosti. Oni lepo žive. Ovde pišem o poštenoj zaradi (manje-više), o lopovluku ne jer ja zvanično ne znam ništa o tome.

EDIT: Dodatni časovi u velikim gradovima gde nubovi misle da će im dete biti Novak Đoković ako ide osam sati dnevno na dodatnunastavu. U provinciji se dodatni časovi vrše tako što ti ćale nađe šljaku u zadruzi ili na baušteli pa posle letnjeg raspusta plačeš od sreće kad ti pokaže udžbenike.

9. Ok Bruce, verujem da je u manjim mestima tako. U većim se mešetari samo tako. Izvesna profesorka matematike nije uzela mito da da dvojku ali profa iz fizike jeste, i za matematiku i za fiziku.

10. Mešetari se i ovde, ali ređe. Ovo što sam napisao odnosi se samo na one koji još uvek misle da je plata dovoljna, a ima ih takvih. Uglavnom imaju i dodatne biznise pa valjaju robu preko sindikata ili organizuju ekskurzije za milion đaka preko leta - e tu se tuče lova ko da voziš heroin za CG.

11. бађи наравно

12. Sunce ti jebem kad se setim da mi je Bađi bio na svadbi i sad mi bude smešno.

13. солидан сват је бађи

14. ma nemaš ti što ima bađi

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.