Разноразно питање

1. Ne čuje se ništa, zidovi jesu vreli, a iskre su prestale kad sam ugasio vatru, pre 2 ipo sata.

2. Ili bih pustio da izgori ako nije baš toliko jako pa će se i očistiti. Nisam pametan.

3. Ako je isfugovan odžak lepo, nema zime. I ako nemaš sena na tavanu.

4. Budi ti u stanju pripravnosti za svaki slučaj, jednom prijatelju tako zbog dimnjaka izgorelo pola kuće.

5. Pa to i ja kontam, al uvek ono "šta ako". Jebatiga, odo discimam vatrogasce da pitam za savet.

6. Kalaš, moguće da ti je začepljen dimnjak negde. Tako je meni bilo u zgradi, neko je bacao smeće i zapušio se dimnjak dole gde ispada pepeo i to smeće dole se zapalilo, nije se moglo prići dimnjaku koliko se usijao. Nazvali vatrogasce oni izvadili to zapaljeno smeće, zadimili zgradu i otišli.

7. a da ti otvoriš prozor i vidiš jel duva možda malo jači vetar?

8. Pazi, ako nemaš pukotine na dimnjaku i ako je on čestiti urađen onda nemaš briga, samo pustiš da čađe izgore i to je to. E sad, šta ako....

9. Jesi u kući ili stanu? Mislim jel ima nekoga još da koristi taj dimnjak sem tebe?

10. U kući sam. Problem je što neam pojma kolko kvalitetno je urađen odžak. Dole u prizemlju je zid ladan, al gore na spratu je vruć, dok je na tavanu mlak. Stoga gori tu negde u sredini izgleda. Ostaću da kontrolišem dal se zidovi još više greju i to je to. Zvao sam vatrogasce, kaže to što i vi kažete, gori smola jer nije čišćeno od pre marije buđave. Da kad se olade zovem odžačara i to je kao to.

11. Realno, koliko te sad' vuče nagon da prospeš kofu ladne vode u dimnjak? :D

12. Ne vuče me uopšte, jer sam čuo da to dovodi do eksplozije :)

13. Haha, još bolje lololo

14. Оће Казан да поправља претрагу?

15. Како то да католички Ускрс пада сад а наш тек за месец дана? Према чему они гледају кад им пада?

16. Према чему они гледају кад им пада?

Па исто као и цркве које поштују јулијански. Само је референтни датум који гледају различит, па у зависности од месечевих мена, може да буде ова или она разлика.

17. Prema Suncu i Mjesecu.

18. nekada se desi da bude na isti dan.jebi ga,to valjda kako se dogovore.
    -os sledece nedelje?
    -ne mogu,imam neki dbalfu u prvoj vojvodjanskoj.
    -kakva si zdapi,jesmo se dogovorili prosle godine da ce biti ove godine isti dan.
    -tebra,znam,al sta da ti kazem,znas kako je tesko dobiti termin.os ti za 2 nedelje?
    -e,sada...ne mogu.sogor zeni sina,pa je red da odem.
    -jebati ga onda,ja cu u martu brate.da ja to spickam,pa da sam miran.
    -ja kapiram,tako je praksa pokazala,najbolje je tu oko prvog maja,pa da sklopimo slobodne dane.
    -iskusno batice.

19. Према чему они гледају кад им пада?

Prvi koncil u Nikeji odredio je da Uskrs pada na prvu nedelju posle pashalnog punog meseca koji sledi posle prolećne ravnodnevice (ovo pashalni mesec ne treba uzimati bukvalno, s obzirom da je to u stvari 14. dan u jevrejskom kalendaru za taj mesec, ne znam sad baš kako se zove, a taj kalendar je inače lunarni, ne solarni, i ne poklapa se baš sa našim solarnim, pa otud šetanje datuma Uskrsa). Kod katolika i protestanata to uvek mora da bude između 22. marta i 25. aprila. Kod pravoslavaca, zbog razlike u kalendaru, mora da bude negde između 4. aprila i 8. maja.

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.