U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.
Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.
Pa može i više ako imaš prohteve, za više para mož da dobiješ sledeće:
baterije većeg kapaciteta - duže traju al se duže i pune, logično. baterije koje duže drže naboj (kao popularne sanyo eneloop) - mnogo duže drže od običnih baterija koje se isprazne za nekoliko meseci same od sebe, osobito ako su duže u upotrebi. To je dobro ako retko slikaš a kad ti dune da slikaš treba ti hitno, za ufirmu recimo, ako ti treba za letovanje uzmi obične.
* brži punjač - računaj da će slabiji punjač da napuni dve baterije od 1200mAh za desetak sati a one od 2000 za petnajstak. ako je punjač skuplji i eventualno ima quickcharge režim može da bude gotovo za sat-dva (napomena: ako ih brže puniš skraćuješ im vek trajanja donekle).
Računaj da taj neki osnovni model s dve baterije od 1200 dođe oko 1000din, a neki brz punjač sa četiri baterije velikog kapaciteta oko 2000-2500din.
aha, dakle da bi baterije duže trajale, bolje uzet ovaj slabiji punjač?
Pa ono, ako si cicija a nisi u žurbi. Ne skraćuje ne znam ti koliko životni vek, recimo ako imaju 2000 normalnih ciklusa, stalnim turbo punjenjem možda im skineš 15-20% ili tako nešto.
aha.
ma, ne treba meni, hoću da kupim drugarici za rođus, ona stalno kupuje one jednokratne, pa reko' da vidim 'oće l' me puno izać'. uzeću koji nađem, jbg, samo sam htjela da znam koliko se kreću cijene. fala ti :)
Vidi onda recimo ovaj negde, čak lepo izgleda pa je kul za poklon, ili neki sanyo, nemoj da se blamiraš s onim ciganjskim hama i neo, još ti samo fali kuću da joj spale.
http://www.tehnomanija.rs/punjaci/sony-punjac-bcg-34hs2k-baterije.html
fala ti što si mi rek'o, pošto se ja ič ne razumijem u te marke. :D
taman odoh poslije da malo procunjam po gradu da vidim šta ima
sanyo eneloops. realno najbolje, ali kod nas osciluju cene, bar je tako bilo. izdrzavaju dosta, veliki broj punjenja, trt mrt, da ne palamudim, jednostavno valjaju.
Jel se đačka pljeskavica pravi od đaka?
Naravno, i dečja pašteta od dece, alfabet supa od bukvara, logično jebogati.
akak,od djaka sa dodatkom dzelinog specijaliteta :DD
KUVANE SPERMEEEEEEEE
Ako je svinjska od svinje, onda đačka mora biti od đaka.
E,je l' bio neko u SD tvrdjavi u subotu?Ako jeste,kako se zove lik koji je nastupao negde od 4 i 15 ujutru?Mozda je pustao i ranije,ali sam ja tamo banuo tek u 3 i 15 pa ne znam.Objasnio je decko sa muzikom.Pitao sam par likova je l' znaju koji je to DJ,ali ono,u to vreme su svi bili pocepani,niko nema blage veze... :D
imam utisak da 99 posto raje ne zna k'o pusta mjuzu,vec da samo skakucu u ritmu tuc-tuc-a.nekad mi padne na pamet da egzit izreklamira nekog dzeja iz britanije koji nije ni za kurac,al se marva nalozi,a njega prati pola grada,pa ispadne da nesto vredi.sta je njima da odu do srbije da gledaju svog lokalnog pustaca muzike,dj dvoklika.nama ovde ionako sve valja...
Da znas.Kad sam upao bilo je nesto sporo,ali kao malo melodicno tako da sam djuskao i onda kad se promenio DJ poceo sam da divljam,lik je iz momenta promenio raspolozenje,kao da je u tom trenutku pocela zurka,odusevio me,a i pusta na gramofonima,rispekt coece.
Kako kome.
ako ti ne valja,ti se pobunis,jel?
Ja na to gledam ovako: Kod nas je svakodnevnica da vidis poster za koncert nekog od izroda sa estrade i to me je smorilo jako i onda kad vidim da dolazi bilo ko (osim Gete i ostalih fensi pederasa) meni to dodje kao osvezenje,malo da pustis mozak na ispasu,odes i izludis se.
Mislio sam na muziku, o cemu i pricate. Nema sta da se bunim, a i da hocu da se bunim nemam kome (i dalje o muzici pricam), borba sa vetrenjacama je to.
pa onda ides na ono sto ima.ako neces,onda sedis kod kuce,prosto k'o pasulj.