Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Vidro, uzmi onaj Car na dar, kasiku neskvika ili kakaoa (al ako imas krasov, ostali su govno), ovsene i pola kasike secera. Sve to zalijes vrelim mlekom i bude super. Car na dar izgleda i ima ukus ko brabonjak, ali u ovoj kombinaciiji JEME.
Jao, znam, užas je. Ne znam da li u NS ima Demetra market? Imaju fenomenalnu i ukusnu robu. Kolače od integralnog brašna, sa hladno ceđenim, nerafinisanim uljem suncokreta uz šljive, grožđe i tako šta, i malo smeđeg šećera, jako je ukusno, a odlično. Imaju i integralne hlebove, ali ne kao ove u prodavnicama sa tonom aditiva i veštačkim bojama, nego prave integralne hlebove, nisu naročito ukusni, ali jako prijaju stomaku (ako su poluintegralni, ono skroz se teško vari) i svakako su bolji od tih pahuljica. Mada ja dan bez mesa ne mogu ni da zamislim. :)
salmonele,to prilično kalorično djeluje :D
Pa jebes mu mater, ja to koristio da se ugojim, valjda jeste. Pomoglo je vise nego ista do tada.
A koje su tvoje aspiracije, ako ne da se ugojis?
Izbaci Car na dar iz komboa, neskvik je ionako prasak, ne steti nicem ako ostane sam, al ne garantujem za ukus.
a serem nešto, hoću da počnem kao zdravo da se hranim i te fore
ništa, počeću da doručkujem same ovsene i jogurt, pa dokad izdržim :D
Nece to da valja. Kupi suvog bobicastog ili suve kajsije i smokve, zavisno sta volis, pa ubaci. To sa jogurtom ostavi preko noci, nece nista da se napije za po sata - sat. Al skupa je ta atletika...
Znači, ja ne znam o čemu vi pričate... Da nisi kupila neke buđave? Ovsene pahuljice su mljac!
-Možeš da staviš mleko da provri (jednu šolju), sipaj nekoliko kašika pahuljica i kuvaj kratko. Kada se malo prohladi stavi kašičicu meda.
Slana varijanta:
-Potopi ih u malo vode i ostavi da odstoji, iscedi vodu, pomešaj ih sa malo brašna ili gustina, dodaj rendani kačkavalj, jedno jaje i napravi krokete (kuglice ili u obliku ćevapa) uvaljaj u prezle i susam i isprži.
Probaj.
umesto pahuljica moze i stripor.verovatno je i ukusniji.
Ovo natnatino smedom zvuci JEMACKI. Probacxemo.
kako misliš skupa atletika? prejeftine su, jbt
hm, sviđaju mi se te ideje, natnat:D
Jesu ovsene jeftine, ali suvo voce nije.
O jebem mu sve jede li iko više normalnu hranu, a ne neke kurčeve pahuljice, integralne kifle, integralna brašna i sva ostala integralna govna. Ne može čovek više u pekari da nađe obični kiflu, sve neke sa ljuskama hmelja, stabljikom ječma i ostalim kurcima.
ja jutros 300g suvih šljiva za 100 dindži kupila u zdravoj hrani
znaš kakve su, k'o bombona
a to i nije puno realno, neću pojest' pokilu odmah :D
gonzo, jesi li probao integralne štapiće sa čilijem? :D
Uzmi i malo suva grožđa, luka, jabuka, pomorandži, imamo i mi dobrih stvari, ne mora to biti samo soje i alge iz kojekakvih zemalja gde jedu mačke. Sve to ima i pomalo šećera i svega, ali je svakako zdravije nego grickalice. :) Za ovo ti kažem probaj Demetru, trebalo bi i kod vas da ima, ili bilo koju prodavnicu zdrave hrane, mada neke se samo tako zovu, a u stvari su prodavnice na rinfuz.
Ne, ne jedem ljuto kad sam pička :)
ja ne jedem integralno jer nisam uraban.
trebalo bi da probaš, idu uz pivo bolje od čipsa :D
Eeeeee, da je meni to tako, jeo bih ko čovjek. A ne ko ovdje kod mene... Samo bijelo jeben brašno. A ja ga ne smijem, osjetljiv sam gluten. Od kako sam izbacio gluten iz ishrane preporodio sam se.
Nemam pojma za sljive, ali odje dje sam ja kupovo nema nista ispod 100din za 100g, a ja volim bogato da ih natrontam u sta god mecem.