Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
pa uđi na reakciju, sine
овај са фрижидером? Први пут видим, невермајнд
pa kad ne visiš tol'ko na reakcijama
Pa kad ti je uvek pun frižider :)
јел има неки сајт где могу да се нађу књиге у пдфу?
rapidsrbija ili kako već. ukucaj na guglu. mada imaju dosta besmislenih sranja tamo. pogledaj i na isohunt, tamo imaš neki paket od 5 GB knjiga na srpskom. mada opet, zavisi šta te zanima. beletristiku lako nalaziš, dok za naučnu literaturu moraš debelo da se oznojiš.
ako neko juri naučnotehnološke članke iz hemije, fizike, elektro i mašinske struke, arXiv.org je prava stvar. tu se kači dosta publikovanih radova na razne teme, pa ako nekad nekoga zanima više, a da ne želi da se smara sa pretplatom na naučne časopise, arxiv je pravi sajt
ukucaj knigu koja te interesuje i onda iza .pdf
Svugde reklamiraju(konkretno sam naso dok sam gledao neke 9gag fazon slike)ovaj sajt, pise kao get any girl using this one weird trick, pa reko da kliknem...
Ovo za gledanje u usta sam provalio da se drugacije ponasaju, ali ostalo ne znam, pa ima li neko da zna nesto o tim suppsihološkim govnima o kojima priča?
нема ово што ми треба мајку му...
ко је власник ових новина?
http://www.e-novine.com/
скапиро сам ко је власник али која га страна обавештајна служба плаћа да ми је знати?
Davide brate beži od tog jebenog sajta kako znaš i umeš. Vajni liberali koji funkcionišu po principu fašista - ako nisi sa nama, protiv nas si. Takav skup govana na jednom mestu nema nijedan sajt u svetu. Ne daj bože da se u nečemu ne složiš sa njima, odmah te proglašavaju za mračnu silu 90-ih, šešeljevca, ljubitelja mladića i slično. Ekstremisti kao i oni na drugoj strani.
Jedina možda i pozitivna stvar u ovim e-novinama je to što pišu novinari iz Feral Tribune-a, Dežulović i Lucić i tu ima ozbiljne satire, mada njihove tekstove samo prenose sa drugih lokacija.
A ako sam uopšte i imao dilemu da li ovaj sajt išta vredi, ovaj tekst je stavio konačnu tačku: http://www.e-novine.com/srbija/srbija-licnosti/74186-Sarajlije-veliki-ljudi.html
EDIT: Sekta na tom sajtu je jača od EKV sekte!
Alo izblejite malo na tim e-novinama gde ja cenim samo Peru Lukovića jer je jebeni kralj, možete tu naći i neke ljude koji pišu za Tarzaniju između ostalog. Tako da, slažem se da ima gluposti, ali i dobrih stvari, kao što mogu da kažem za Vukajliju ili Tarzaniju ili bilo šta drugo. Ne volim te generalizacije za koje se neki hvataju da bi nešto okarakterisali kao dobro ili loše.
да гонзо, то је најсмешније, што су и сами екстремно екстремни. превише пристрасности. ти секташи по коментарима су невероватни исто.
Proviron, slažem se da ima par novinara koji zaista pišu, kako si ti dobro naveo, satirične i interesantne tekstove. Međutim, ovi koji su deo redakcije iz Srbije su teška govna i to otvoreno ovde kažem i zabole me da li će neko zbog toga da se uvredi. Mene je kao novinara, koji doduše ne prati političke teme, sramota kada pročitam šta ti ljudi pišu.
Takođe sam i pročitao tekst čiji si link izbacio. Strava i užas da raspala pevaljka koja se kurvala sa kriminalcima u pokušaju 90-ih, sada izigrava neku prosvećenu osobu koja je toliko iznad nepismene žgadije u Srbiji.
Pera Luković je u suštini glavni na tim novinama. Koliko god se nekad ne slagao s njim, on fantastično piše. Jedan od najdarovitijih novinara na ovim prostorima, s tim što zaista nekad ode predaleko. Mada, ono što je za poštovanje je što se on ne krije iza neke fol objektivnosti nego kaže šta misli, pa jebeš ga, složio se ti ili ne. A ostatak novinara iz Srbije je sačuvaj bože! Ok, kapiram da je ovo banana država i da smo u debelom kurcu, ali tolika mržnja koja se oseti u tekstovima je degutantna. Nisam nacionalista, čak naprotiv, ali ne možeš ti iole prizeman biti ako se u tvom opusu toliko mržnje oseti.
Svejedno, najbolji tekst koji sam pročitao na tim novinama, podjednako udario i na Nikolića i na Josipovića, nasmejao sam se opasno, valja pročitati: http://www.e-novine.com/region/region-licnosti/70374-Seoba-Srba-pod-Ivom-Josipoviem.html
Stože Sena više nego dovoljno sam problejao na tom sajtu, tako da nisam ništa o njima napisao na pamet. To što neko od njih piše i za Tarzaniju mene generalno zabole patka jer mi to nije nikakva referenca o kvalitetu pisanja.
Moram te razočarati i reći da generalizacija i te kako stoji kada su u pitanju e-novine, jer imam dovoljno starijih kolega koje su mnogo bolje od mene upućene u rad tog sajta i za čiji račun, ali o tome svakako neću ovde širiti priču.
Mogao bih ja širiti priču o tome kako Dveri dolaze do novca...
Da ne pominjemo druge političke partije, tako da, nemoj te priče.
Ne kažem ja da je Tarzanija merilo kvaliteta, nego kako imaš i tamo ljude koji dobro pišu, imaš i na e-novinama, a imaš i loše tekstove i autore, takođe ne sviđa mi svaki tekst niti ovde definicija nekog određenog čoveka, mada vidim da ljudi imaju idole i ovde i na Tarzaniji i da svršavaju kada vide ime nekog autora. Ali to je posebna tema.
Da ne pominjemo druge političke partije, tako da, nemoj te priče.
Očigledno si potpuno pogrešno shvatio ono što sam napisao. Nigde u mom prethodnom postu kritike e-novina, nije bilo opravdavanja Dveri ili neke druge takve organizacije, a ponajmanje političkih partija. Prema tome nemoj mi prišivati nešto što nisam ni napisao, a kamoli pomislio.
Takođe sam napisao u jednom od prethodnih postova da ima dobrih novinara na tom sajtu, ali to očigledno nisi pročitao.
Upravo dve tvoje rečenice koje sam citirao sumiraju moj utisak o e-novinama. Ako se ne složiš sa njima odmah će ti biti prišiveno da si za Dveri, radikale ili ne znam koga drugog. Uostalom ti si spomenuo odmah Dveri i druge političke partije uz ovo ''nemoj te priče'' po čemu sam valjda ja trebao da budem neko ko je za nih pa samim tim moje mišljenje o e-novinama se ne može oceniti kao samo moje, već je čisto ideološko jer mi je neko valjda napunio glavu time. Ne znam šta drugo da mislim. Naročito što ja nisam ništa napisao, a kamoli se pohvalno izrazio o Dverima ili nekoj drugoj stranci kod nas.
Verovatno tako misliš o e-novinama jer izvlačiš pogrešne zaključke kao što si iz mojih postova. Dakle nisam rekao da si ti za Dveri, samo sam kazao da me zabole od koga ko dobija pare, bitne su mi ideje i cilj za koje si oni bore.
Seno čoveče čitam već dugo e-novine i ništa nisam napisao zato što mi je takav ćef. Ideje i ciljevi za koje se oni bore traju samo dok je novca, da ne spominjem da je krajnje diskutabilan njihov način borbe, jer zaista ne znam od kada se klasična pljuvačina podvodi kao instrument borbe za ostvarivanje ciljeva. S obzirom šta oni sve pišu o zemlji u kojoj se nalaze, Srbija je onda demokratija do jaja.
Naravno da je do jaja demokratija ovde, fokus radio već 5 godina npr. širi takva fašistička govna sa nacionalne frekvencije i niko im ne može ništa.