Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Evo Zapata ako ikada izgubiš link, gle gde ti je: skroz, skroz dole.
http://img600.imageshack.us/img600/3279/85439576.png
ОЋУ И ЈА НА ГРОБЉЕ!
Колко прасића траже модератори?
Samo jedno krunisano prase :)
Dobro ga nisu pod zemlju stavili...
Ja sam 2009 godine zasadio 3 hektara vinograda na Moslavačkoj gori. A tamo su mi spalili dedu i dedinu kuću i 3 hektara vinograda, ustaše. Došao bi da kada će biti povratka, ali ljudi, plebes, su prodali kosovsku zemlju, ne političari ili nesposobna vojska...
I dalje se žalite zbog Kosova?
Džaba kukate. Jebite se. Razmnožavajte se. Da je na Kosovo sa 3 miliona ljudi. Oš kurac, kolega. Kad nabijemo svi po sedmoro djece - e onda možemo da se busamo i vraćamo i plačemo i kukamo. Ovako - psssssssst.
A tek oni što su prodavali kuće za masne pare.... E njih streljati.
Nego, kada mi jebenu plazmu, koja je proizvod fabrikeiz mog grada prodaju skuplje nego u Hrvatskoj, BiH i Crnoj Gori, naravno da ću da razmislim pre nego što posegnem rukom za tim artiklom.
Ту је друга ствар у питању, да би се стимулисао извоз, све што се извози је ослобођено пореза...тако да је та роба у старту доста јефтинија, плус што земље бивше Југославије имају доста трговинских споразума, и зато је наша роба у окружењу јефтинија.
То уопште нема логике. Где год да купиш плазму као крајњи купац, мораш да платиш порез. Рецимо, да нема царине уопште, опет теоретски са истом маржом може да буде јефтиније у иностранству само ако је порез значајно тамо мањи. Пошто није, марже су код нас доста веће. Углавном монополски и олигополски положај дозвољава ово.
Како можеш за плазму, тј Бамби да кажеш да има монопол или олигопол..па та роба има доста субститута. Ако мислиш на трговинске ланце, и ту је отворено тржиште..не знам шта си хтео да кажеш?
S kim igra Partizan?
Sa Solnokom
Нема Бамби монопол, већ трговци. Тј. трговац.
Едит:
Прелетех преко овог... ХАХА
A da tek znas koliko proizvodjaca ima za koje nisi ni cuo, a naravno ni video u prodavnici jer im je zabranjeno da se prodaju po velikim trgovniskim lancima , i u vecim gradovima uopste..
To ti je ko fazon, imas da biras izmedju Nektara i Fruktala, a pare u svakom slucaju idu u isti dzep..
Svejedno, Bambi ne može daleko da se prodaje, jer bi ih Walt Disney unakazio tužbom. Ne znam je l' takav zakon o zaštiti autorskih prava igde u Evropi na snazi...
Prodali nego šta, kad nemaju uslova za normalan.
Zašto uopšte da izvode patriote kad im niko ne pomaže.
Nema logike da naši proizvodi kod nas budu skuplji, ali nema. Zašto "Krašove" čokalde nisu kod nas jeftinije nego u Hrvatskoj? Zašto je cena limenke piva ovde od 0,5 do 1,5 evra, isto kao i u zapadnim zemljama? Mojne te priče, sporazumi, ovo-ono. Ti sporazumi služe baš zato da cene ne bi bile prevelike i da bi uvozni proizvod bio ptistupačniji.
To "stimulisanje" izvoza se naplaćuje našim parama - parama potrošača. Da branimo svoje i da stvaramo više svog, ne bi naš proizvod bio toliko skup. Uvozimo iz Vijetnama pirinač, filete soma i ostale namirnice po jeftinijim cenama, a kod nas zatvaramo proizvodne pogone i zapostavljamo poljoprivredu. Logika?
Је л' нормално ово?
http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/373339/Verovali-ili-ne-Srbija-uvozi-i-kamen
Друга је дискусија колико је наше тржиште без монопола. Само ти објашњавам да није тачно да нема пореза у цени увезеног производа. И да је наш производ у иностранству јефтинији само зато што је код нас већа маржа. Ето, то сам хтео да кажем.
Веверице, нормално је то. Ако је експлоатација скупља од увозног производа, ваљда ћеш увозити камен ако ти треба. Није нормално да буде другачије.
Слажем се у потпуности, ово што сам написао сам чуо од неког произвођача директно..значи имају некакве огромне повољности кад извозе..нисам улазио у детаље.л
А и мени није јасно зашто се не заштити домаће тржиште..увозимо бре и бели лук из Кине, пасуљ, све и свашта ко зна каквог квалитета. Уништавају нам привреду и пољопривреду само тако.
Lik je poceo opasno da transferise. Gledam bas pre neko vece, slucajno saltajuci kanale onju njegovu emisiju Revolucija. Lik bane u kancelariju Wrigley-ja, ovi mu kazu da prvo mora da zakaze sastanak, pa se tu napusavaju jedno 10 minuta, i na kraju pravi tuzne face i kaze " Eto vidite, nas izbacise a samo smo dosli da pricamo" ..
Jebo ga pas, pa danas ti treba najava za floor managera u Meku,a ne za direktora Wriglija.. Inace, tematika emisija mu je dobra,al realizacija i principi su mu katastrofa..
I sto je najgore, zbog njegovog takvog pristupa, uvek ce odjebati bilo kakvu ozbiljnu pricu, tema ce postati "za one sa teorijama zavera" , i na kraju najbitnije - zbog njegovih emisija ce reci da postoji i ta druga strana kojoj je dozvoljeno da istrazuje i pise, al niko te emsiije i tekstove nece uzimati za ozbiljno..