Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
rekoh, donijeću ladne pive, da kompenzujem :p
А јес'јес', превидео сам ту чињеницу. Опрости Србска мајко, краљице, Мала Видро.
za tebe toplo pivo, kao kazna
Vidro, kad ćeš opet biti macm? Da ti ne linkujem više ovake vesti...
Ја само ракију, домаћу...
pisala sam kajzenu, kulira me :(
i, vidra u mom slučaju je vlastita imenica! :p
Па кад му пишеш љубавна писма, он човек ожењен...
i to što kažeš:/
E ljudi, morala sam otici, nisam ispratila postove, a rucak se u medjuvremenu pojeo :)
Tako da, dodjite vi meni sutra i dobrodosli :)
Ljudi, imam pitanje za nekog od lekara Vukajlijaša. Ima l' nekog?
Reci Gogo, majka je pored mene...
Nadam se da ti keva nije psihijatar ololo
nije... lekar opšte medicine... :)
Dobro veče teta Wave. Da li je vaš sin Wave tu? Znate on je mnogo dobar drug, i mislili smo ako bi mogao da ide sa nama na travu, ovaj na teren, fudbal, da igramo. :)
Hahahaha.... Ne verujem da je pročitala, eno je pravi postere... xDD
POSTERDŽIJA. UDRI HEJT
POSTERDŽIJA. UDRI HEJT
Nemoj tako... Ispucala obe defke... :P
Evo ovako: moja svekrva je dobila lek protiv visokog holesterola iz Švedske, od sestre. Ona već pije silne lekove (navešću ih), pa me interesuje da li je ovaj lek -u stvari dva, kontraindikovan sa nekim od navedenih:
Lekovi koje je dobila:
-SimvastatinRanbaxy 20 mg i
Simvastatin Teva 20 mg
Preporučeno joj je da pije po 1 uveče (ne znam da li oba odjednom, ili jedan, pa posle ovaj drugi)
Redovna terapija joj je:
-prilenap
hemopres
bromazepam
norvasc
tensek
aspirin
roksera (valjda se tako zove)
Neki od ovih je protiv visokog holesterola, ne znam. Interesuje me da li sme da koristi ove dobijene uz ovu stalnu terapiju. Znam da treba da se konsultuje sa svojim lekarom, znam sve, ali je ovde podvig doći do lekara i proći istog dana na red etc. Žena je slaba, stara preko 70 i pitam ovo jer bismo hteli da vidimo da li je takvo uzimanje terapije moguće bez lekarskog saveta (pa zato pitam ovde). Nekako više verujem vukajlijaškim lekarima nego našim u gradu.
Hvala unapred.
Svekrva? Ma, daj joj slobodno sve odjednom, dodaj još neki lek čisto da budeš sigurna i neće više ništa da je boli. A ni tebe glava :)
Uuuu svekrva je u pitanju... Ma cepi joj i neki cijanid i nek te Bog vidi...
šalim se naravno. Evo šta doktorka kaže: