Разноразно питање

1. Nek je i na 7 metara od pešačkog u moje vreme kad sam polagao pešački se računao 100 metara levo i 100 desno od samog prelaza. U tom rasponu je pešak zaštićen ko beli medved i vozač mora da obrati veću pažnju, tu kad ga udari ko i na pešačkom nema razlike. I da napomenem da mi je žao ove lepe tete što joj se sve ovo izdešavalo.

2. Nek je i na 7 metara od pešačkog u moje vreme kad sam polagao pešački se računao 100 metara levo i 100 desno od samog prelaza. U tom rasponu je pešak zaštićen ko beli medved i vozač mora da obrati veću pažnju, tu kad ga udari ko i na pešačkom nema razlike.

То би значило да је цела улица пешачки прелаз? Сад ће неко да се јави па да каже да није сто, него 20? Па није, пешачки прелаз је тамо где је обележен, пет метара дугачак и има да прелазиш ту, и чак и кад ту прелазиш дужан си да погледаш и видиш има ли возило које наилази времена да се заустави. Свако је одговоран за себе. Најлакше је рећи ЈА САМ ЗАКОН! Курац си ти закон, овај има тону метала ти имаш 70-80 кила меса.

Погрешно тумачење закона и прописа и убија толике људе.

3. Nek je i na 7 metara od pešačkog u moje vreme kad sam polagao pešački se računao 100 metara levo i 100 desno od samog prelaza.

Не зајебавај, 'леба ти. Каквих сто метара?

4. Кога боли курац за пензоса од 73 године, ионако их треба све побити.

5. Ne zajebavam, pričam vam ozbiljno. Al dobro...

6. Па и ја теби кажем најозбиљније, таква ставка у закону не постоји.

7. Ne zajebavam, pričam vam ozbiljno. Al dobro...

Причаш неке глупости које си чуо од некога. Сто метара је зона у којој ако има пешачког прелаза, пешак је дужан да пређе тамо. Ако нема пешачког прелаза, онда може да пређе пут на том месту. То нема везе са кретањем возила. Возило по закону треба да прилагоди брзину тако да може да се правовремено заустави ИСПРЕД пешачког прелаза. Зато је и зауставна линија испред пешачког прелаза.

8. Члан 93.
    Пешак не сме да се креће и задржава на коловозу, изузев у случајевима предвиђеним овим законом, као ни да изненада ступи на коловоз.

Члан 96.
    На путу са пешачким прелазом или посебно изграђеним прелазом, односно пролазом за пешаке, пешак је дужан да се при прелажењу пута креће тим прелазом, односно пролазом, ако они нису од њега удаљени више од 100 метара.

Члан 97.
    На пешачком прелазу, на коме саобраћај није регулисан светлосним саобраћајним знацима ни знацима које даје полицијски службеник, пешак је дужан да се пре ступања на пешачки прелаз, претходно увери да може да пређе на безбедан начин, тако да ступањем на коловоз не угрожава безбедност саобраћаја.

9. Причаш неке глупости које си чуо од некога.

Tako je.

10. Krenuh da pišem al ne mogu, neam snage....

11. Све то стоји, али ово што каже Брус, да га је неко од нас обичних смртника не дај Боже ударио, већ би свирао клавир у бајбокани.
    А што се пресветле Петре тиче, осећам да ће овог деду постхумно прогласити кривим и похаспсити му целу фамилију и пса за пример.

12. Koga bre boli kurac za sve to? Što kaže Brus da je bilo ko od nas u toj situaciji već bi gulili drugu od deset godina i ne verujem baš da bi se ovde raspredala priča ko je kriv a ko je prav.

13. Јесте, зато је по медијима развлаче, зато што је заштићена... Кога боли курац за некакву водитељку? Хоће неко да ризикује свој положај за некакву прити фејс са дневника?

Ја вам причам зашто је врло могуће да није крива, али не, ви морате да подпаднете под магију курира, правде и осталих жутаћа који знају све само не да пруже здраву информацију.

14. U vezi sa ovih 100 metara, ta dužina se odnosi na udaljenost od pešačkog prelaza preko koje nije kažnjivo da pešak pređe kolovoz, ukoliko utvrdi da može bezbedno preći na drugu stranu, odnosno da nema vozila iz oba smera.
    Na primer, ako u nekom prigradskom naselju ne postoji horizontalana i(li) vertikalna signalizacija koja označava mesto za prelazak pešaka sa jedne na drugu stranu kolovaoza, pešak ima pravo da pređe na drugu stranu bez da bude kažnjen od strane saobraćajnog policajca, jer jebiga neće čovek pešačiti 2 km do prvog pešačkog pa se opet vraćati.

15. i ne verujem baš da bi se ovde raspredala priča ko je kriv a ko je prav.

Па нико се овде и не расправља ко је крив. :) Штавише, ценим да сви и мисле да је крива, али, ето, отворила јој се шанса да се ослободи кривице, па сад сви сведоче у њену корист. Шта ја знам, може то свакоме и да се деси, пређеш 300 пешачких за сат времена, негде ти попусти концентрација... После тога, колико год да си поштен, кад крене да ти се смеши робија гребеш рукама и ногама само тога да се спасеш.

16. Чекај, енеми, ти мислиш да при брзини од 50 км/ч, кренеш да кочиш, удариш пешака, он лети десет метара падне на пешачки, а ти наставиш да остављаш траг кочења све до пешачког?

17. Е па о томе причам, сви су је осудили зато што је одмах испливала вест да је деда био на пешачком... Па чекај, размисли мало, да ли је нађен на пешачком или га је ударила на пешачком? Нико то није рекао. И сад кад се испоставило да је нађен на пешачком, дакле ударен је пре истог, онда вам је криво што ова неће бити осуђена? Не разумем мајке ми.

А сад она емпиријска страна: милион пута ми управо бабе и деде (чешће деде) излећу испред кола без гледања, ал ја сам и претерано опрезан па нисам до сад дошао у опасност да их ударим.

18. Чекај, енеми, ти мислиш да при брзини од 50 км/ч, кренеш да кочиш, удариш пешака, он лети десет метара падне на пешачки, а ти наставиш да остављаш траг кочења све до пешачког?

Знам да може. (јујуј ал ово звучи надмено, лолололо)

19. Enemi nisam ni čitao štas ti pisao, vidim da ste razvukli na dve, tri strane o tome i konstatovao da je neko drugi u njenoj situaciji ne bi se ovde reč napisala. Samo kažem da me bole kurci za to i da bi gomila običnih ljudi već najebala debelo bez obzira da li su krivi ili nisu a ne brinem ja za nju mnogo, kakvi kuriri kakve pičke materine pa ona ima glavatog Tijanića iza sebe. Uostalom ne sudi njoj ni narod a ni kurir, informer i ostali, zna se čiji je to posao.

20. Знам да може. (јујуј ал ово звучи надмено, лолололо)

Мени и не звучи надмено. Више као да је из искуства. :) Ај мало појасни.

ТК, мало претерујеш. Ништа њој не помаже што ради на РТС. Она само покушава да се брани како може. Више јој одмаже што се диже прашина унапред као да је ослобођена.

Rekli o sajtu

Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.

Psiholog · 20. Februar 2011.