Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Е па ни тај део ми није јасан. Наравно да се не би причало да је неко непознат, ту нема ништа чудно. Да је неко од нас, вероватно би се овде причало.
Не верујем да би гомила обичних људи најебала, јер ми иако смо бивша диктаторска држава нисмо полицијска држава, видиш и сам колико тешких криминалаца пуштају иако сви знају да су криви, као и обичних убица и олоша, тако да сумњам да би неког превише тамничили због упокојења старца.
Нек јој суди суд, то би најбоље било, а не ми. Само хоћу да вам кажем да не доносите нагле закључке јер то стварно може сваком да се деси и најгоре је осудити невиног човека.
Relativno je teško najebati za to i običnom čoveku koji ima bar sestru od tetke u pravosuđu. Ko je kriv, ko nije, gde je ko prelazio, koliko je ko vozio, da li je bilo crveno il zeleno, dokaza mršavo, uviđaj traljavo odrađen, očevici ko zna gde su gledali i šta su videli pa danas tvrde jedno sutra drugo...
Pominjao sam čini mi se od jednog jarana kad je brat poginuo jer ih je spucao neki crnogorac kroz crveno, mali poginuo a svi ostali teške telesne povrede i nikom ništa, sudili se godinama a ovaj ni dana jednog odležao nije.
Ако је настао удес пре него што је возач видео препреку, возач крене да кочи тек након удара. Дакле могуће је да је он изашао из мрака или из аутобуса унезверен, она га није видела, удара га и набацује на хаубу што је најчешћа ситуација код таквих незога и носи га до заустављања где пешак склизне са хаубе (на пешачких изгледа). Трагови кочења се остављају и много пре него што се види голим оком (заправо види се голим оком, ал људи не знају да погледају), постоји фора за њихово уочавање и мерење. При том постоји и период између уочавања препреке и настанка трагова, који може да иде и до секунд, секунд и по (не верујем да је њој толико требало), за то време ауто исто тако пређе неку раздаљину.
ЕДИТ Не будем ти ја лењ, па израчунам. лололо
Ако је удар при брзини од 50 км/х, при том је чеони без ношења на хауби, одбачај пешака је 17 метара. Ако је ударен ћошком, онда је 5 метара.
Да, али сведоци из кола и она су потврдили да је кочила пре удара и покушала да га избегне маневром.
И ово ми се чини да не одговара њеној изјави на суђењу.
Још су сапутници рекли истражном судији да је до контакта дошло на пешачком прелазу, а на суђењу променили исказ.
Не може ту много да се муља, ђе су нашли деду? Ту и ту. Дакле ударила га је ту и ту, том и том брзином... Е сад, јбг... Не знам, можда и јесу муљали.
А то да је кочила пре удара, могуће је и то, ал зависи колико пре удара... То сад на њима остаје да се здоговоре.
Не можемо ми знати никако шта је ко изјавио, нити остале детаље, а никад не бих поверовао овоме што новине преносе.
Aste vi zaludni, otac vas nejebo....
Свашта пишу новине, али бар оно што преносе из суднице би требало да је релевантно. Ја причам о томе, јер је суђење отворено и медији су присутни кад се испитују сведоци. Иначе, ако се не варам, знам ту раскрсницу. Ако је то раскрсница која води из Водоводске према кафани "код Неше" и ВТИ-ју, пролазио сам сваки дан туда због посла неких пар месеци и то је тако глупа раскрсница, јер аутобус купи путнике практично на сред раскрснице и могуће је да га је покупила мало пре пешачког, јер је задњи део аутобуса обично мало даље од пешачког, али не ни 10-15 метара.
Требало би да преносе суђење, ВБ сморијо одавно, а оне Брачне судије и Породичне тајне су голема срања, нисам погледао једну целу епизоду. Водитељи да буду Горан Димитријевић и Владимир Јелић!
Најава за емисију, Јелић: Лепа млада спикерка Дневника... безбрижно је возила пријатеље... а онда је из мрака... потпуно неочекивано... један старац излетео пред њена кола...
Ако је удар при брзини од 50 км/х, при том је чеони без ношења на хауби, одбачај пешака је 17 метара. Ако је ударен ћошком, онда је 5 метара.
Ne budi lenj, pa mi objasni na koji način si izračunao odbačaj. Može i na PVT
TREBA MI INFORMACIJA, AKO STIGNE TUZBA OD INFOSTANA ZA NEPLACENE RACUNE, JEL STVARNO TUZE ILI JOK? pomagajte ukanalio sam se dobro :) nije uleteo tiket
Ma boli te bre kurac. Ne daj im pare!
I ako te osude, ti biraj da ides u cuzu. Umesto tih nekoliko desetina hiljada , ti im napravi trosak u vidu visemesecnog boravka u zatvoru,jedenja tri obroka. Ponesi neke knjizurine, zavrsi fakultet, i bole te kurci..
Bez drkanja jel dobijao neko te tuzbe/opomene?
Gazimudo aj da ti uplatim neku lovu da mi napravis petostruko kao iskusan tipster? :)
Постоје формуле које се користе при вештачењу, па преко њих.
Kako da detetu koje je drugi razred osnovne škole prostom rečenicom objasnim koji su brojevi deljivi sa tri, a koji sa 4?
Hitno je, komšiluk radi domaći!!!!
sa četiri parni, tj onaj čija je poslednja cifra djeljiva sa 4...
a 3 oni čiji je zbir cifara djeljiv sa 3
Valjda ili -ili? Jel?
ne kapiram ovo :)
Ako mu je suma cifara djeljiva sa tri i broj je djeljiv sa tri. Npr 321 je djeljiv sa tri jer je 3+2+1=6 a 6 je djeljivo sa tri.
Sa tri su oni kojima je ukupan zbir cifara deljiv sa tri. (375 3+7+5=15, deljivo sa 3).
Sa četiri ako su poslednje dve cifre deljive sa četiri. (1000984 deljivo, jer su 8 i četiri deljivi sa četiri). :)
kad sabereš sve cifre nekog broja, ako je rezultat deljiv sa tri onda je i taj broj deljiv sa tri, a sa 4 je deljiv ako su mu poslednje dve cifre deljive sa 4
PRIMER:
124561 - 1+2+4+5+6+1=19, nije deljiv sa 3
124561 - 61/4 nije deljivo, broj nije deljiv
523512 - 5+2+3+5+1+2=18, deljiv je sa 3
523512 - 12/4=3, deljiv je sa 4