Разноразно питање

1. Pa ajde, evo ona kapira sa tri, ali sa 4 ne može da ukapira. Znači, sa 4 su deljivi ili parni ili brojevi čija je poslednja cifra deljiva sa 4?

2. Nato, poslednje DVE cifre deljive sa 4

3. Evo, rezimiramo, a dete nas petoro odraslih gleda belo. Mukica....

Hvala:-*

4. evo gore objašnjenje nato, zadnje dvije cifre djeljive sa 4...

5. sa 2, sa 4 nisu baš svi, tj jesu ali ne u domenu realnih brojeva, npr 10:4 je 2.5 ali to spada u skup racionalnih brojeva, a ona vjerovatno samo realne brojeve uči, tako da samo 2 spada tu, samo joj dvojku dobro objasni i to je to.

6. Remče bre, dete ima 8 godina :)

7. Natnat, čini mi se da tebe treba naučiti, a ne nju... :)

8. Champy, ja sam školu završila krajem prošlog veka :))))

9. Ne svi parni brojevi. Recimo 50 nije deljivo sa 4, a deljivo je sa dva kao i svaki paran broj. Ali kada su poslednje dve cifre brojevi deljivi sa četiri jeste. To sam moral ada naučim za prijemni, jer nismo smeli da koristimo digitron, pa sam maksimalno sebi olakšavala.

Recimo: 188 je deljivo sa četiri zato što su poslednje dve cifre 8 (deljivo sa 4) i 8 (deljivo sa četiri)
    182 nije deljivo sa četiri zato što su poslednje dve cifre 8 (deljivo sa 4) i 2 (nije deljivo)

10. Шта је расути сељачки строј ? нека метода коју су амери измислили у борби против британаца за независност, зна ли је неко описати ?

11. ja zajebo stvar sa dijeljenjem :)

đes turčine, struja te ubila :D

12. Nato vako ti to njoj probaj objasniti "sine ako broj pri dijeljenju sa 2 nema ostatka onda je taj broj paran" i onda joj navedeš primjere 4:2, 6:2 itd i na kraju joj pokažeš 5:2 i objasniš joj da je to 2.5 i da to .5 je ostatak i da to nije paran broj.

13. Smorka nisi upravu! Da li je broj 52 deljiv sa 4? Jeste, a po tvom ne bi bilo jer ni 5 ni 2 nisu.

14. Шта је расути сељачки строј ? нека метода коју су амери измислили у борби против британаца за независност, зна ли је неко описати ?

Drago Tabak na utakmici u Mionici je to iskusio, ako se sjećaš. Znači, rulja krene sa sjekirama, lopatama i krampama na tebe, a ti se pretvoriš u novog Usaina Bolta i završiš na Lončarima kod čika Jove koji prodaje instrument Fluke 179. Pitaš ga šta je to, on ti kaže da nema pojma, ali da je 100 maraka, pa ti vidi.

Al' to nije tema današnje emisije koja se zove "Izvorište"...

15. Gledaš ta dva poslednja broja kao celinu... Kontaš sad?
    Znači, bitne samo poslednje sve cifre broja... Ako je broj sainjen od tih cifara deljiv sa 4, i ceo broj je deljiv sa 4, bez obzira šta je ispred...

16. Drago Tabak na utakmici u Mionici je to iskusio, ako se sjećaš. Znači, rulja krene sa sjekirama, lopatama i krampama na tebe, a ti se pretvoriš u novog Usaina Bolta i završiš na Lončarima kod čika Jove koji prodaje instrument Fluke 179. Pitaš ga šta je to, on ti kaže da nema pojma, ali da je 100 maraka, pa ti vidi.

А тооооооооо, напијеш роке ракијом увалиш им виле и ћерај вилама на војнике да створиш диверзију професионалцима ?

17. Sad ste i mene zbunili, a kamoli dijete od 8 godina, jeb'o vas pas...

18. Kakav bre ostatak? Nisu oni to još učili.

Wave, u pravu je Smorka, to pravilo se odnosi na trocifrene i veće brojeve.

19. neka pane godinu, nema druge.

20. Da vam čika Champy kaže.

Broj je djeljiv sa 4 ako su mu zadnje dvije cifre (cjelina) djeljive sa 4.
    Znači, od broja 4565434 gledaš da li je 34 djeljivo sa 4. Kapiraš? :)

Rekli o sajtu

U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.

Mondo · 25. Novembar 2010.