Разноразно питање

1. Не ради на мојој тастатури.
    Брус, у Regional And Language Settings, па где бираш тастатуру која ти је српска?
    Koja je подврста? Serbia, Cyrillic ili Serbia, US-international.
    Мислим на layout

2. Je l' moz' se nadje rts snimak prodigy-a sa ovogodisnjeg eHita?Ako moze di to?

3. Da li neko ima iskustva sa gletovanjem plafona?
    Trebao bi mi neki koristan tekst o tome, pošto želim sam da pojedine delove plafona izgletujem.
    Može biti od pomoći i cena gletovanja po kvadratu, kao i cena krečenja.

4. Zar se ne gletuje isto kao običan zid?

5. Mil'ca.

Zar se ne gletuje isto kao običan zid?

Gletuje, ali nemam nikakvo znanje o tome...

6. najkorisniji savet ti je da platiš majstora - gletovanje nije jednostavno ni na zidu, a kamoli na plafonu, pogotovo za početnika, ako baš imaš žarku želju onda spremi najfiniju šmirglu da posle popravljaš nabore :)

7. Bruce

najkorisniji savet ti je da platiš majstora - gletovanje nije jednostavno ni na zidu, a kamoli na plafonu, pogotovo za početnika, ako baš imaš žarku želju onda spremi najfiniju šmirglu da posle popravljaš nabore :)

U pravu si za to, ali je reč o svega par kvadrata, popravka plafona nastala prokišnjavanjem, tako da ne znam da li bi bilo koji majstor došao zbog nekog kvadrata gletovanja i zarade od par stotina dinara :)

8. idi onda u prodavnicu koja drži materijal za krečenje, kupi gletaricu (ravno parče metala sa ručkom), kupi masu za gletovanje (kilogram-dva će biti dosta, ako prodaju na tako malo) i razmuti masu prema uputstvu na pakovanju, ako nema uputstva pitaj tamo u prodavnici, oni svi znaju - treba da bude malo gušće od smese za palačinke...

uzmeš gletaricu u ruku, okreneš da je ručka na dole, rasporediš malo mase celom dužinom gletarice s jednog kraja i taj kraj prisloniš na plafon POČEV OD DELA KOJI JE DOBAR PA PREMA DELU KOJI POPRAVLJAŠ držiš gletaricu blago iskošenu i čvrsto pritisnutu uz plafon i ravnomernim pokretom prevučeš tako da ostaje trag mase - princip je kao da mažeš margarin na hleb...

proces ponavljaš sve dok cela površina nije ravnomerno pokrivena tankim slojem glet mase, sačekaš da se osuši, a onda na ravno parče drveta umotaš vodobrusnu šmirglu (najfiniju šmirglu) i laganim pokretima pređeš celu površinu da skineš neravnine

proces ponavljaš sve dok ne izgletuješ sve

9. Bruce

Zahvaljujem na izdvojenom vremenu.

10. nije problem, malo je teško objasniti bez pokazivanja ali to je to...

11. pitaj komsiju i kraj.nije zahtevno,treba prakse,al u sustini ti to moze uraditi neki komsija,rodjak.ako je za tako malo...

12. Kupi jupola da moreš prekrečiti jer ćeš napraviti sranje ko što gledam....

13. KAK DA MAKNEM CRVENILO SA NOSA ITNO!

14. Намажи свршотином.

15. po dzelinom receptu

16. imam slagalicu od 3000 delova koju bih da uramim posto je slozim. ima neko neki praktican savet pre nego sto krenem da radim?

17. ako ti nije mrsko pisati brojeve od 1 do 3000 imam :)

18. obrni sve na istu stranu i kada budes sklapao lepi je super lepkom

19. njah, pasce mi vec nesto na pamet... hvala na savetima enivej...
    javicu kad budem sklopiO ;)

20. cujemo se za 3 godine

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.