Разноразно питање

1. ubi ih promaja a onaj ne zatvara vrata

2. Трипују неки екуменизам, имају брдо теорија о покушајима увођења католицизма код нас и мењању досадашњих обичаја. Знам таквих будала брдо, туга је слушати такве приче.

3. Brate mili kako je to strašno kad u kući mira i blagosti doživiš haos kakvog nema ni u opštini...

4. где су сад фаца или лаки кад су нам потребни?

5. Stigla depeša da ne smeju na Vukajliju jer smo satanisti, ateisti i podržavamo gej paradu :)

6. Ili je ovo, ili je u pitanju ipak promaja.

Царске двери, врата на иконостасу која отварају централни пролаз ка олтарском простору; врата кроз која само посвећени пролазе; врата која у току Свете Литургије буду затворена, а отварају се у одређеним тренуцима; врата око којих се у послење време воде многе полемике, јер их је јерес екуменизма напала, тако да њени заговорници теже да их потпуно уклоне, или барем држе отвореним током целог тока Литургије.
    Сомволика Царских двери, поготово њиховог отварања и затварања, веома је присутна у Православној теологији. Па тако, отварање означава обећање да ће се вернима отворити Царство Небеско. Затварање, међутим, означава да су људи лишени небеског Раја услед њиховог грехопада. Оне што стоје у храму то подсећа на њихову грешност, која их још увек чини недостојнима да уђу у Царство Божије. Само је Христов подвиг омогућио вернима да поново буду причасници небеског живота.
    Током богослужења, овом општем символичком значењу, присаједињују се и појединачна, посебна значења. После литургијског Великог входа, а који означава полазак Христа Спаситеља на крсни подвиг и смрт ради нашег спасења, затварање Царских двери означава полагање Исуса Христа у гроб. Свети Јован Богослов је у Откровењу, видео двери која се отварају у Небо, и видео је да се отвара Небески храм. На тај начин, богослужбено отварање и затварање Царских двери символизује оно што се догађа на Небесима.

7. Да, то је то.

8. Jbg, hrišćani su se međusobno spaljivali i za manje stvari.

9. Него, је л' се каже петсто или песто?

10. hahahaha...
    al bih se prodero ''TAKVI KAO TI SU UBILI ZORANA POPE''

11. svira dupetom bolje nego ja kurcom (kurcem?)

12. Каће неко такмичење? Турнир?

13. Bilo bi kul staviti jos jedan mizantropi....imam inspiraciju, pisali na sastavu iz srpskog kritiku društva...

14. što se mene tiče - nikad

15. nikad ne reci nikad, Bruce.

16. mator sam ja za te Bondove fore, vidiš da sam prešao na tamnu stranu :)

17. samo si promijenio sliku :)

18. I nadimak, i nadimak :)

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.